Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Tsekki

Prahan tunnelmaa marraskuussa

keskiviikko, 6 toukokuun, 2020

Tämänkertainen postaus suuntaa USA-painotteisuuden jälkeen taas Keski-Eurooppaan, aistimaan Prahan marraskuista tunnelmaa. Kertomus tuoreimmasta reissustani on ollut toivottu ahkerimman lukijani (ja kyseisen matkan reissukumppanini) puolesta, joten täytyihän se toteuttaa. Lisäksi kaupunki on myös äitini lempikohde, joten nämä fiilistelyt on omistettu teille molemmille <3

Marraskuussa lähdimme tutustumaan itselleni täysin uuteen kohteeseen, monille tuttuun Euroopan klassikkoon – Prahaan. Pidennetty viikonloppu kaunista kaupunkia tutkaillen, ajankohdaltaan juuri ennen jouluhässäköitä ja valmistumisen juhlimista, kuulosti täydelliseltä. Reissumme ajoittui marraskuun loppupuolelle. Aiemman netistä löytämämme tiedon mukaan joulumarkkinoiden olisi pitänyt aueta juuri tuolloin, mutta harmiksemme jouduimme toteamaan, että nehän aukesivatkin juuri lähdöstämme seuraavana päivänä. Netissä oli siis tästä ristiriitaista tietoa. Mikä tuuri!

Vaikka oikeat joulumarkkinat eivät olleet vielä auenneet, kaupungista löytyi pienempikin joulutori.

Olin toki harmistunut, koska olen haaveillut Keski-Euroopan joulumarkkinoista pitkään. Mutta onneksi tunnelmaa pääsi aistimaan paikan päällä jo tuohon aikaan, kuljeskellen jouluvalojen hohteessa mukillinen mulled winea kädessään. Mutten kuten näistäkin kuvista huomaat, tunnelma oli sangen syksyinen – ihania ruskan värejä riitti, mutta kylmä viima sai vetämään villakangastakkia tiukemmin kiinni.

Prahan tunnetuimpiin maamerkkeihin ja nähtävyyksiin kuuluu tietysti Kaarlen silta. Alue oli toki todella kaunis, mutta sateisellakin ilmalla se kuhisi turisteja, mikä oli jopa tällaiselle suurkaupunkien rakastajalle hieman ahdistavaa. Ehkä se johtuukin siitä, että että ihmismassoihin ei ollut samalla tavalla varautunut, kuin vaikkapa Manhattanin hulinassa. Vanhan kaupungin alueella toki muutenkin vilisee turisteja ja esimerkiksi ravintoloiden hinnat ovat pilvissä, mutta siellä saa ihailla upeaa arkkitehtuuria ja vanhan ajan tunnelmaa.

Tämä maisema oli ehdottomasti suosikkini koko kaupungissa!

Praha on täynnä toinen toistaan upeamman arkkitehtuurin alueita. Korkealle kukkulalle kohoaa Prahan linnan alue, joka yllätti minut upeilla väreillään sekä jylhillä rakennuksillaan.

Me keskityimme reissulla perinteisesti hyvään ruokaan sekä kaupungin yleisen tunnelman aistimiseen. Lisäksi vierailimme poikaystäväni Prahassa asuvan ystävän luona (terkut J:lle!), joka veikin meidät mm. puistoalueelle nimeltään Divoka Sarka, kaupungin laitapuolella. Siellä pääsikin vaeltamaan ihailemaan maisemia korkealtakin, emme vain olleet varustautuneet ihan vaelluskamppeilla ja mutainen maasto sai melkein syöksymään vuorelta alas 😀

Kuvasta voit varusteiden perusteella bongata turistin sekä oppaan 😀

Vltava-joki virtaa kaupungin halki ja sen ylittävät upeat sillat, joiden kokonaisuutta pääsee ihailemaan Letná Parkin kukkulalta (alla). Sinne suuntaamista voikin todella suositella! Harmikseni en kirjoittanut tarkempia muistiinpanoja ylös reissulta, joten olen jo unohtanut monet kätevät reitit ym. vinkit. Annetaan siis vain kuvien ja upean kaupungin tunnelman puhua puolestaan tällä kertaa! 🙂

John Lennon Wall muuttuu jatkuvasti maailman tilanteiden mukana, tältä se näytti marraskuussa 2019. Voi vain kuvitella, kuinka seinän graffitien on täytynyt elää myös nykytilanteen myötä!

Vaikka joulumarkkinat eivät siis olleetkaan vielä virallisesti auki, oli iltakävelyt ihana päättää tunnelmallisen ja jouluisen vanhan kaupungin katuja vaellellen. Oikein onnistunut reissu siis.

Millaisia kokemuksia sulla on Prahasta? Näin ensikertalaiseen se kyllä teki vaikutuksen tunnelmallisella ja kauniilla, perinteikkäällä Keski-Euroopan tyylillään 🙂

Terkuin,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply