Palataan siis nyt kirjoittelun pariin, ja ensin Lontooseen, jossa vierailimme perheeni kanssa huhtikuun puolivälissä. Matkan alkuperäinen tarkoitus oli suoraan sanottuna jalkapallo (tosin ei niinkään allekirjoittaneen toimesta), mutta (onneksi) ehdimme parin päivän aikana nähdä ja tehdä myös muuta. Lontoo on yksi all-time-suosikkikaupunkejani ja vietinkin siellä kolme viikkoa ystäväni kanssa kielikurssilla, jolloin ehdimme koluta kaupungin lähes läpikotaisin. Monta paikkaa jäi varmasti kuitenkin vielä kokematta, ja yksi niistä – vielä varsinainen helmi – oli Notting Hill. Alue on tunnettu fotogeenisyydestään (sekä tietysti kuuluisasta leffasta) ja täyttänytkin mm. Instagramin kesäisillä kaduillaan ja värikkäillä taloillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vietimme Notting Hillissä aurinkoista lauantaiaamua ja -päivää, jolloin lämpötilatkin kohosivat hellelukemiin (voitte vain kuvitella, että tässä asussa tuli kuuma). Kyseisen päivän kombona toimi pitkä vaaleansininen kauluspaita, oversized farkkutakki sekä raikkaan valkoiset farkut ja ikisuosikkini Furlan Metropolis Mini. Kengiksi valikoitui sekä kävelymukavuuden että pienen väripilkkunsa vuoksi burgundyt mokkaloaferit.

Markkinaväkeä saapumassa paikalle

Markkinoiden tunnelmaa

Portobello Roadilla järjestetään markkinat, joiden pääpäivä on juuri lauantai. Tästä syystä alue kuhisi väkeä, ja markkina-alueella liikkuminen olikin välillä jopa haastavaa. Koska olimme aamusta liikkeellä, muilla Notting Hillin kaduilla sai kuitenkin ihastella tunnelmaa omassa rauhassa. Voin todella suositella markkinoilla vierailemista! Teimme ihania löytöjä äitini kanssa, paras valikoima oli erilaisissa asusteissa, käsitöissä ja taiteessa, antiikista puhumattakaan. Paras yllätyslöytö (jonka spottaamisesta voinkin kiittää äitiäni : )) pääsee varmasti esille tulevissa asuissa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saavuimme Notting Hill Gaten metroasemalle, josta lähdimme ensin hieman Kensingtonin suuntaan kohti Hillgate Streetiä. Tältä alueelta löytyi juuri niitä ihania pieniä värikkäitä taloja, joiden kuvia netti on pullollaan. Sen jälkeen suuntasimme takaisin päin, kohti Portobello Roadia. Itse Portobello Roadin täyttivät juuri nuo paikalliset markkinat ja lukuisat pienet kahvilat ja putiikit. Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan kyseisen kadun poikkiteille, ainakin Landbroke Groven suuntaan, niiltä löysimme ainakin omasta mielestäni kauneimpia ja eniten “Lontoomaisia” näkymiä.

Nämä kuvat ovatkin juuri Portobello Roadin poikkikaduilta. Meitä sattui aluetta tutkiessamme viihdyttämään paikallinen vanhempi mies, joka kertoi talojen hintojen pyörivän kahden miljoonan punnan paikkeilla ja valaisi myös niiden historiaa sekä julkkisasukkaita. Oli myös hauska sattuma, että hän oli aikoinaan viettänyt aikaa Suomessa.

Notting Hillin arkkitehtuuri on niin kaunista, että erityisesti markkinoiden aikaan suosittelen varaamaan siihen tutustumiseen lähes puolikkaan päivän. Ainakin, jos on yhtään kuvausfriikki, sillä täällä täytyy todella pysähtyä jokaiseen kadunkulmaan ikuistamaan jotain : D Satuimme paikalle myös kukoistavaan aikaan, mistä olinkin todella mielissäni. Muutaman päivän tai viikon kuluttua kirsikkapuiden ja muiden kauniisti kukkuvien puiden kukat olisivat varmaan olleet jo pudonneet, sillä nytkin jo huomasi niiden olevan viimeisillään.

Oletko vieraillut Notting Hillissä? Ihastuitko myös alueeseen? : ) Itse voin ainakin suositella siellä vierailemista täydestä sydämestäni!

Terkuin,

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

// A few months ago we visited London with my family. The original purpose of the trip was football, but (luckily : D) we had time to see something else too. London is a dear and familiar city for me as I’ve spent three weeks there on a language course. I hadn’t visited Notting Hill before, so this time it was a must. The area really charmed us with its beautiful architecture and the busy Portobello Market. We arrived to Notting Hill Gate underground station and went towards Hillgate street; an area that has those cute, little colorful houses. Then we continued to the opposite direction, towards Portobello Road, where the market is organized and very busy especially on Saturdays. Portobello Road’s cross streets were extremely beautiful. I can really recommend visiting, especially on a sunny day like this! -Vilma