Aikaiset aamut – siis todella aikaiset – ovat niitä harvoja hetkiä kun saatat saada palan kaupunkia kokonaan itsellesi. Amtrak – kun haluat päästä hetkeksi kauemmas hengähtämään Nykin kiireistä. Aikaerosta kannattaa myös nauttia, jos olet vasta saapunut kaupunkiin ja heräät early birdinä.

Brooklyn Bridge – makes you (and the thousand other tourists) feel small. Bushwickin street art on kuin valtava ulkoilmagalleria ja alue muutenkin mielenkiintoista. Bryant Park taas muuntautuu vuodenajan mukaan ja tarjoaa hengähdystauon Fifth Avenuen kiireestä. Buffalo Exchangelle kannattaa suunnata second hand -löydöille, näitä löytyykin useampi kaupungin alueelta! Broadwayn musikaalit on myös pakko mainita – väitän ettei ainakaan Leijonakuningasta voi kokea liikuttumatta.

Central Park – sunnuntaikävelijöiden paratiisi, jonne koko kaupunki tuntuu suuntaavan viikonloppuisin: varsinkin aurinkoisella ilmalla tunnelma on ainutlaatuinen, saatat kohdata mitä tahansa. MonipuolinenChelsea taas on yksi mun lempparikaupunginosista ja Chelsea Market suloinen kauppahalli siellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dunkin Donutsaina kulman takana, kun donitsinnälkä yllättää (hyvällä tuurilla myös myyjät yllättävät sinut yhden sijasta kahdella lempparillasi).

Empire State Building. Need I say more? “Empy” tai ESB kurkkii useammasta kadunkulmasta kuin uskotkaan, mutta saatat päätyä aivan sen viereen myös aivan huomaamatta.

Fifth avenue ei ole ehkä lompakolle optimaalisin paikka shoppailuun, mutta tunnelmaa kannattaa käydä aistimassa. Oranssi F-metro taas kulkee kätevästi Brooklynista aina Roosevelt Islandille asti. F*** you -lausahdustakin kuulee kanssakulkijoiden ystävällismielisissä keskusteluissa silloin tällöin.

Gaonnuri täytyy mainita tähän ihan yksittäisenä ravintolakokemuksena: ihan loistava korealainen, josta on myös mahtavat näkymät. Grand Central Terminal – oiva paikka “people watchailla”, muistella Gossip Girl -sarjan hetkiä tai jopa hetken tuntea itsensä kiireettömäksi. Täältäkin muuten löytyy ihana kauppahalli!

Hell’s Kitchenin ravintolat, erityisesti 9th avenuen ympäristöstä löytyy todellisia helmiä ja ihana tunnelma. High Line kulkee Chelseasta Hudson Yardsille saakka. Hudson Yards onkin muuten vasta valmistunut alue, johon kannattaa tutustua! Okei, myös hiki – kun lämpötilat ja ilmankosteus kohoaa ja ihmismassoja riittää, hyvällä tuurilla myöskään sun ilmastointi ei toimi. Ja hei, täällähän ei ole vielä läheskään kesä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihmiset. Pysähdy vain katselemaan ympärillesi. Myös ilmankosteus, joka pörröttää sun hiukset heti, kun lämpötila alkaa vähänkin kohota.

Juustokakut ja muut leivokset: tsekkaa ainakin Martha’s Bakery Williamsburgissa.

Koirapuistot. Parkkeeraa itsesi penkille koirapuiston lähelle, niin saat viihdykettä muutamaksi tunniksi! Kiire hallitsee enemmistön elämäntyyliä – liikennevaloissa odottaminen on suurimmalle osalle kaupunkilaisista liikaa. Myös korvatulpat ovat ajoittain tulleet tarpeeseen…

Luistelu Central Parkissa on ehdottomasti mun lemppari-turistiaktiviteetteja. Lower East Sidelta taas löytyy gallerioita ja ravintoloita, joihin pitäisi vielä päästä tutustumaan enemmän!

Mount Sinai – jos satutkin tarvitsemaan lääkäriä (kuten minä liian usein täällä) – on hyväksi todettu. Vältä sen sijaan CityMDtä, hyödyttömäksi todettu. Myös Madison Square Garden penkkiurheilun ystäville, ja Madison Square Park – palaa kohtaan K.

Ninth Avenuen ravintolat Hell’s Kitchenissä – mainitsinkohan alueen jo? 🙂

Oculus-kauppakeskus on rakennuksena vaikuttava. Outlet-kylät voi kokea shoppailijan paratiisina – tai sitten päinvastaisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Painting Lounget tarjoavat erilaista ajanviettoa rentouttavien wine&paint -hetkien parissa. Todellinen suositus! Pret A Mangerit – hävettävän usein mun ja lukuisten Nykiläisten lounaan sekä aamiaisen pelastus. Pyykkipäivät saavat myös New Yorkin elämässä ihan uudenlaisen merkityksensä.

Q-metro kulkee Brooklynista aina Queensiin asti, jonne en ole vielä koskaan ehtinyt tutustumaan!

Ruuhkat ja rotat ovat mielenkiintoisia seurattavia kauempaa, mutta et halua tehdä niiden kanssa lähempää tuttavuutta. Myös Roosevelt Island, jossa voit hengähtää – ainakin jos et päädy sinne Cherry Blossom Festivalin aikaan….

SoHo, sunnuntaikävelyt ja second handit on ihan lyömätön yhdistelmä!

Times Square ei esittelyjä kaipaa. Kiireisenä tai ärsyyntyneenä ei kuitenkaan kannata suunnata tämän ehkä pahimman turistikortteleiden rykelmän läpi. Itse onnistun kuitenkin edelleen viehättymään sen tunnelmasta!

Upper East Side on kuin oma kaupunkinsa, josta löytyy (ainakin hieman kaivelemalla) muutakin kuin paksumman lompakon ostosmahdollisuuksia. UN Headquarters – YK:n päämaja on mielenkiintoinen ja sinne kannattaa mahdollisuuksien mukaan tutustua vaikka ihan turistikierrokselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Victoria’s Secretin lippulaivamyymälä on jotenkin terapeuttinen paikka. Vessel – Hudson Yardsin uusi mahtipontinen nähtävyys, jota on vaikea kuvailla ennen kuin sen näkee. Ainiin, onhan Vapaudenpatsaskin ihan kiva, mutta mielestäni riittää kun sen näkee Brooklynin sillalta tai Brookfield Placen takapihalta 😀

Williamsburg on täynnä ihania second handejä ja suloisia ravintoloita. World Trade Center / 911 Memorial taas on koskettavimpia ja vaikuttavimpia muistomerkkejä, joilla olen koskaan käynyt.

Xcuse me:n täytyy kuulua sanavarastoosi ruuhkissa liikkuessa 😀

Yhden dollarin pizzaslicet – need I say more?

Zzzzz – kaupungissa jaksaaksesi tarvitset muuten myös hyvät yöunet, vaikka aina ei malttaisikaan sulkea silmiä sen vilskeeltä!

Å, Ä ja Ö-kirjaimet puuttuvat jenkkienkin sanavarastosta, joten tässä kohtaa luovutan suosiolla 😀

Terkuin,