Jugend-alueen arkkitehtuuria RiiassaAiemmassa postauksessani kirjottelinkin jo muutamia vinkkejä Riikaan sekä kaupungin yleisestä tunnelmasta ja hintatasosta. Jo tuolloin mainitsin kuitenkin kaupungin Jugend-tyylisen alueen tarvitsevan oman sitä tunnelmoivan postauksensa. Mielestäni Riika muistuttaa jonkin verran Tallinnaa, kuitenkin venäläistyylisellä twistillä. Riian Jugend-alue oli kuitenkin ihan omaa luokkaansa, jotain millaista en oikeastaan ollut aiemmin nähnyt. Ehkä se johtuukin siitä, että en ole vielä käynyt Pietarissa (itse asiassa tänä kesänä meidän olisikin pitänyt matkustaa Pietariin, mutta koronan vuoksi se peruuntui), mutta Riika muistutti näillä art nouveau -tyylisillä alueilla ainakin kuvitelmaani joistakin Pietarin alueista. Annetaan kuvien puhua puolestaan:

Jugend-alueen arkkitehtuuria Riiassa

Jugend-alueen arkkitehtuuria Riiassa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joidenkin rakennusten kauneutta varjostivat rumat vihreät verkot. Mahtavatkohan ne suojata jotenkin, vai onko tässä kenties korjaukset meneillään?

Jugend-alueen arkkitehtuuria Riiassa

Liikuimme Riiassa paljon Bolt-potkulaudoilla, joilla suuntasimme myös kohti Jugend-aluetta. Nuo rakennusten yksityiskohdat ovat kyllä niin upeita, vai mitä? Vaikuttavimpia art nouveau -rakennuksia löytyy Elisabet ielalta ja Albert ielalta (katu on latviaksi iela).

Tämä modernin arkkitehtuurin edustaja kyllä pisti silmään muiden koristeellisten keskellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kätevän matkan päässä muuten sijaitsee erityisesti suomalaisten suosima Radisson Blu -hotelli, jonka näköalabaarista voi ihailla kaupunkia. Me suuntasimmekin sinne auringonlaskun aikaan. Toimi!  Yövyimme kuitenkin Rixwell Elephant -nimisessä hotellissa keskustan ulkopuolella.

Radisson Blue -hotellin näköalabaarin maisema Riiassa

Täytyy vielä todeta, että Jugend-alue hulppeine rakennuksineen oli minulle yksi mieleenpainuvimpia kokemuksia Riiassa, vaikka toki ihastuin myös kaupungin puistoalueisiin ja yleiseen tunnelmaan.

Oletko käynyt Riiassa? Mitä pidät art nouveau -tyylistä?

Terkuin,

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen