Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia

Kaipuu Italiaan: Ischia ja Rooma

sunnuntai, 17 toukokuun, 2020

Viime aikoina olen kohdannut kasvavaa kaipuuta Italiaan. Johtuuko se sitten juuri kyseisen maan kohtaamista erityisistä vaikeuksista koronan suhteen, katsomamme Kaksi Paavia -elokuvan upeista maisemista tai ihan vaan italialaisen viinin, pizzan, pastan ja gelaton kaipuusta – Italia-ikävä on kuitenkin kova. Olimme muuten suunnitelleet ystäväporukkani kanssa suuntaavamme tänä keväänä tai syksyllä matkalle Toscanan viinitiloille. Onneksi emme ehtineet varata matkaa vielä, se kun olisi toki peruuntunut. Italian maaseudulle on kuitenkin vielä joskus päästävä…

Tässä postaussarjassa muistellaan ihanaa Italiaa ensiksi Ischian ja Rooman osalta, ja suunnataan lämpimien ajatusten voimaa sinne yhdestä pahimmista koronakriiseistä toipumiseen <3

Kuvat ovat tosiaan vuodelta 2015 ja silloisella iPhonella napattu laatu ei päätä huimaa, mutta toivottavasti saatte kuitenkin tunnelmasta kiinni.

 

Ischia kesäkuussa 2015

Edellisestä kerrastani Italiassa on vierähtänyt viisi vuotta. Kesäkuussa 2015 lähdimme ystäväni kanssa reissulle Roomaan (terveiset A:lle <3). Kävipä niinkin mahtavasti, että sinä keväänä voitin sähköyhtiön arvonnasta lentoliput Eurooppaan. Sehän oli ihan lottovoitto! Valitsimme kohteeksi Rooman, koska kumpikaan ei ollut käynyt kaupungissa aiemmin ja se kiinnosti suunnattomasti. Halusimme kuitenkin yhdistää siihen myös toisen Italian kohteen ja päädyimme tutkimaan eteläisempiä saaria. Vehreä Capri kiinnosti, mutta päädyimme sen viereiseen hieman tuntemattomampaan Ischian saareen matalamman hintatason ja mielenkiintoisten maisemien vuoksi.

Lensimme ensin Roomaan, josta vaihdoimme junaan kohti Napolia. Muistaakseni matkan piti kestää jokusen tunnin, mutta lopulta istuimme junassa reilusti enemmän, yli kolme tuntia. Ehdimme pohtia useampaan kertaan olemmeko jo ohittaneet Napolin, mutta lopulta asema kuitenkin lipui eteemme. Kokemus tässä italialaisessa junassa oli mieleenpainuva, sen kun täytti perinteisen kovaääninen vanhempien italialaisten miesten seurue, jolle meinasi jo syntyä riitaakin loppumatkasta. Nopean googlettelun perusteella kyseinen matkaväli Roomasta Napoliin kestää nykyään junalla parhaimmillaaan 1h16min. Junan silloisesta verkkaisuudesta huolimatta ehdimme kuitenkin lauttaan, jolla matka kohti Ischiaa alkoi. Vietimme Ischialla kolme yötä, jonka jälkeen palasimme Roomaan myöskin kolmeksi yöksi.

Kohteen kohokohtiin kuului valitsemamme hotelli Don Felipe: sympaattista pientä hotellikompleksia pyöritti jo hyvinkin iäkäs omistaja Don Felipe sekä hänen poikansa. Ja mikä parasta: Don Felipe kulki hotellialueella lauleskellen ja viihdytti erityisesti aamiaisvierailijoita serenadeillaan. Niin tunnelmallinen ja symppis paikka!

Ischialla oli vierailumme aikana melko pilvistä ja muutaman kerran myös satoi ja ukkosti hurjasti. Ukkonen ja salamointi olikin todella mieleenpainuva kokemus, kun saimme katsella luonnon ilotulitusta hotellimme terassilta. Vaikka säät eivät meitä varsinaisesti suosineetkaan, niin saimme Ischiasta aivan ihanan italialaisen saarikokemuksen: sininen meri ja vehreät vuorimaisemat ympäröivät meitä, kaupungin kaduilla soi musiikki ja maistatettiin erilaisia limoncelloja, suussa sulava gelato viilensi välimerellistä kesäkuun kuumuutta. Oi, ihana Italia <3

 

Rooma kesäkuussa 2015

 

Ischialta palasimme helteiseen Roomaan – ja helteisellä tarkoitan siis sitä kesäkuun paahteista kuumuutta, jonka voi ymmärtää vain Etelä-Euroopan kaupunkikohteita kesällä kiertäessään. Tämä oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kertani Roomassa – kaupunkiin kyllä palaisin vielä uudelleen.

Rooma ei pettänyt – maisemat olivat juuri niin valloittavia ja italialaisia kuin haaveissani. Yllätyin suhteellisen lyhyistä välimatkoista, sillä käytimme julkisia tai taksia vain kauempana sijaitsevalle hotellillemme mennessä, muuten välimatkat taittuivat jalan – tietysti upeita roomalaisia maisemia ihastellen.

Täytyyhän se myöntää: Italian matkan kohokohtana on aina tietysti ruoka ja viini. When in Rome…

Nähtävyydet olivat vaikuttavia ja esimerkiksi Vatikaanin tunnelma aivan ainutlaatuinen. Kesäkuussa kaupunki vilisi turisteja sekä vesipullokauppiaita – Ischian sateiden jälkeen saimme siis nauttia paahtavan kuumasta auringonpaisteesta pilvettömältä taivaalta. Eniten nautimme kuitenkin rennosta italialaisesta tunnelmasta ja kaupungin vanhojen katujen kiertelemisestä.

 

Oi Italia, kuinka sinua kaipaankaan! Seuraavan kerran muistelot maahan suuntaavat Gardajärvelle, Veronaan ja Venetsiaan. Toscanan maalaismaisemiin on vielä joskus päästävä!

Mikä on sun lempikohde Italiassa? Millaisia kokemuksia teillä on Ischiasta tai Roomasta?

Terkuin,

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply hannamarielina perjantai, 24 heinäkuun, 2020 at 09:25

  Oon kans käynyt Ischialla 2016 (piti oikein tarkistaa :D) ja tykkäsin kyllä kovasti, yhdistettiin siihen myös visiitit Napolissa, Pompeissa ja Caprilla joka oli kyllä ihana! Roomassa on tullut käytyä pari kertaa. Voisin kyllä lähteä Ischian suuntaan hyvin joskus uudelleenkin 🙂

  • Reply Vilma | Coloring the World sunnuntai, 26 heinäkuun, 2020 at 20:30

   Oi, hauska sattuma sama vuosikin! Tuo reissu kuulostaa kyllä aivan ihanalta ja Caprille olis ihan mahtavaa joskus päästä 🙂 kiva kun luit ja kommentoit! 🙂 /Vilma

 • Reply kupari keittiöallas keskiviikko, 20 tammikuun, 2021 at 02:46

  Kiitos tiedostasi. Haluan lisää.

 • Leave a Reply