Elo-syyskuussa 2018 matkasimme neljän hengen ystäväpoppooni kanssa tyttöjen reissulle Portugaliin, jossa emme kukaan olleet käyneet aiemmin. Maa kiehtoi sen upeiden maisemien, rennon kulttuurin ja erityisesti mahtavien viinitilojensa vuoksi. Reissu oli oikein onnistunut ja herättää edelleen positiivisen kaipuun fiiliksiä. Ensi viikonloppuna suuntaamme saman porukan kanssa jälleen viininmaistelua sisältävälle reissulle myöskin pohjoiseen, tällä kertaa kuitenkin koti-Suomessa 😉 Käännetään sen kunniaksi katseet hetkeksi tuonne parin vuoden takaiselle reissulle erääseen hetkeen ja iltaan, joka on varmasti piirtynyt meidän kaikkien mieliimme ikimuistoisena.

Hotellihuoneen näkymä Douron laaksoon

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdistimme Portugalin reisssuun kaupunkia ja maaseutua: yövyimme Portossa sekä Douron laaksossa, lähellä Pinhãota. Tämä olikin oikein toimiva yhdistelmä ja kirjoitan varmasti reissusta koosteen vielä myöhemmin. Uskon puhuvani meidän kaikkien puolesta sanoessani, että siirtyessämme Portosta Douron viinitarhojen laaksoon, oli Portugali jo vienyt sydämemme täysin. Porton valot, värikkäät talot ja ystävälliset ihmiset – need I say more? Nämä fiilikset kuitenkin syvenivät entisestään, kun junamatkan jälkeen kohtasimme upeat vehreät laaksot ja paahtavan kuumuuden. Olimme valinneet majoitukseksi hotellin, joka sijaitsi keskellä laaksoa ja toimi myös viinitilana. Sen pihalla oli ihastuttava uima-allasalue, jossa saimme suurimman osan ajasta rentoutua ihan keskenämme.

Jo matkalla kohti majoitustamme olimme tietysti valmistautuneet iltaan hakemalla portugalilaisia juustoja ja viiniä pienestä paikallisesta puodista. Illan hämärtyessä kokoonnuimme allasalueelle ihailemaan ympärille aukeavaa laaksoa ja sen kukkuloiden taakse laskevaa aurinkoa. Olimme ainoat ihmiset näköpiirissä ja näkymä oli kuin suoraan elokuvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoisen allaspäivän ilta hämärtyi auringonlaskuun siemaillen hyvää paikallista viiniä ja maistellen erilaisia juustoja, hotellin pehmeisiin kylpytakkeihin kääriytyneinä. Ilta juuri minun makuuni – muuta en voi sanoa! Auringon laskettua siirryimme hotellin tasanteelle kuuntelemaan heinäsirkkojen siritystä ja juttelemaan elämästä. Niitä ikimuistoisia hetkiä.

Mihin hetkiin sinä palaisit juuri nyt? Oletko käynyt pohjoisessa Portugalissa?

Terkuin,