• Blogini aiheena on matkailu. Tarkoitukseni on ollut pitää blogin sisältö kevyenä ja keskittyä inspiroitumaan ja inspiroimaan, haaveilemaan ja suunnittelemaan. Vallitseva maailmanlaajuinen kriisi on kuitenkin koskettanut kaikkia aloja – ja erityisellä tavallaan matkailua. Siksi koen, että aiheeseen liittyvänä tai liittymättömänä (kuinka sen haluaakin nähdä), halusin kirjoittaa muutaman sanasen myös tästä.

  On sanoinkuvaamattoman tärkeää, että pysyttelemme kotona mahdollisuuksiemme mukaan. Sillä tavoin suojelemme väestön heikompia ja jarrutamme koronan yleistä levinneisyyttä. Piste.

  Älä hyvä ihminen nyt edes suunnittele matkailevasi minnekään lähiaikoina – edes kotimaasi sisällä. Jooko?

 • Voiko matkablogia kirjoittaa tällaisen kriisin aikana? Eikö se kannusta matkailemaan? En suoraan sanottuna tiedä tähän oikeaa vastausta. Koen kuitenkin, että kirjoittaminen, ennen kaikkea haaveileminen ja suunnitteleminen, toimii ainakin itselleni eräänlaisena terapiamuotona. Mielestäni on tärkeää, että vaikka emme voi matkustaa, niin voimme muistella ja arvostaa menneitä reissumuistojamme sekä rakkaiden kanssa vietettyä aikaa ja ennen kaikkea haaveilla tulevasta – koska se vapaampikin päivä vielä koittaa. Monelle ovatkin varmasti tulleet tutuksi “sitten kun” -ajatukset viime ajoilta. Itse olen ainakin kuluttanut reissublogeja ja muuta aiheeseen liittyvää sisältöä entisen tapaan – ehkä jopa enemmänkin.

 • Siispä päätin, että jos ja kun nyt “karanteeniaikana” riittää intoa ja aikaa muistella menneitä reissuja ja haaveilla tulevasta, niin se on enemmän kuin sallittua. Kuitenkin pieni disclaimer aiheeseen: postausten ei ole tänä aikana tarkoitus innostaa ketään matkustamaan lähiaikoina (eipä se kyllä tällä hetkellä olisi mahdollistakaan).

 • Haluan samalla myös käyttää mahdollisuuden ja muistaa jokaista, jota korona koskettaa jollakin erityisellä tavalla. Teitä, jotka käytte töissä ilman etätyön mahdollisuutta ja pidätte yhteiskuntamme toiminnassa. Teitä, jotka työskentelette terveydenhuollossa – vetää sanattomaksi kuinka tärkeitä olette. Teitä, joiden arki muuttui kriisin synnyttämistä lomautuksista tai liiketoimintavaikeuksista. Teitä, jotka otatte suositukset tosissaan ja pysytte etäällä. Teitä, jotka olette nyt yksin. Ajatukset ja tsempit on yhdessä meidän kaikkien kanssa. <3

 • Tarkoitukseni on jatkossa pitää blogi varmaankin jokseenkin koronavapaana alustana, mutta saa toki nähdä minne maailma tästä etenee. Pysytellään kuitenkin reissukuulumisten parissa mahdollisuuksien mukaan. Nyt olisikin aikaa tyhjentää kirjoitusten to-do-listaa, kai parinkin vuoden takaisilta reissuilta saa näissä olosuhteissa vielä kirjoittaa…? 🙂 Seuraavaksi päästään kuitenkin etelän tunnelmiin, sen lupaan!

  Pysytään vahvoina, kotona, terveenä ja yhdessä <3

  Terkuin,