Esittely

Tiedät varmaan sen tunteen, kun haluaa vaan karistaa arjen pölyt jaloistaan, heittää repun selkään ja suunnata kohti uusia tuulia. Joitain ihmisiä kalvaa loputon kaukokaipuu, jatkuva halu nähdä ja kokea uusia paikkoja, etsiä sitä omaa henkistä kotia, käydä maailmanlaidalla, ja ehkä löytää halu palata takaisin kotiin. Kunnes tuttu kaiherrus alkaa taas kaivaa mielen perukoilla.

Kirjoitan tässä blogissa kokemuksistani eri matkoilta ja erilaisissa kohteissa, millaisia ajatuksia ne herätti, kuvailen maisemia ja nähtävyyksiä, kerron turvallisuudesta ja yleisestä elämänmenosta, välillä otan kantaa myös yhteiskunnalliseen puoleen. Moni kertomuksista on pitkiä, sillä aloitan tämän blogin vasta jälkikäteen ja kerron yhteen putkeen aina kunkin maan koosteen. Kirjoitin osan näistä teksteistä jo heinäkuussa 2018, mutta en saanut aikaiseksi julkaista niitä aiemmin. Rakastan muutenkin kirjoittamista, mikä on yksi syy, että ylipäänsä aloitin uuden blogin monen vuoden tauon jälkeen.

Ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, lähden helmikuun alussa 2019 kolmannen kerran Meksikoon, mistä siirryn tällä kertaa myös alemmas Keski-Amerikkaan. Siihen asti kerron teille vanhoista matkoistani, mutta jos ja kun reissu onnistuu, niin kirjoittelen sitten reaaliajassa senhetkisistä tapahtumista. Sitä ennen lähden vielä puolisoni kanssa jouluksi Hollantiin.

-Cilla-

Update 1.5.2019:
Reissu tuli heitettyä ja nyt suunnitelmissa uusi reissu loppuvuodelle tai ensi vuoden alkuun. Haluaisin palata takaisin Meksikoon jälleen kerran ja ehkä käydä El Salvadorissa, Hondurasissa ja Nicaraguassa, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Esimerkiksi olen pidemmän aikaa halunnu matkustaa Keski-Aasiaan. Unelmareitti olisi Iran – Uzbekistan – Kazakstan, mutta olen myös löytänyt jotain valmiita pakettimatkoja, missä Iran jää pois ja matka kulkee viiden Stanin läpi. Saa nähdä, mitä tuleman pitää. Olen vähän miettinyt yhteiskuntatieteiden opintojen aloittamista syksyllä, mutta pitää vielä selvittää käytännön asioita.

Update 9.6.2019:
Huomasin joku aika sitten, että WordPress oli jostain syystä hävittänyt kaikki kuvat Sveitsi/Ranska– ja Amsterdam-postauksista. Sain asian korjattua vihdoin eilen. En muista enää mitä kuvia teksteissä alunperin oli, mutta mennään nyt näillä. Muiden postausten pitäisi olla ok.
Matkasuunnitelmat ovat myös taas hieman muuttuneet. Löysin erittäin edullisia bussiyhteyksiä Eurooppaan, ja voikin olla, että lähden syksyllä kiertelemään Itä- ja Keski-Eurooppaa maata pitkin 🙂