Matkavinkit Yleinen

Mikä Euroopan kohde kutsuu sinua loppuvuodesta? (15 % alennus majoituksesta)

tiistai, 27 syyskuun, 2022

Sisältää affiliate-linkkejä

Poltteleeko reissukuume? Kaipaatko loppuvuoden pimeisiin päiviin lyhyttä tai miksei pidempääkin irtiottoa? Suunnitteletko matkaa, mutta kohde on vielä auki?

Nyt on sopiva hetki bookata tulevan reissun majoitus, sillä Booking tarjoaa loppuvuoden Late Escape -tarjouksena perjantaihin 30.9.2022 asti valikoidun kattauksen majoituksia vähintään 15 % alennuksella.

Mikäli kaipaat kohdeinspiraatiota, olen listannut alle omia suosikkikohteitani Euroopassa. Jos taas haluat käyttää villin kortin, tsekkaa kohde-esittelyjen yhteyteen poimimiani kestävän matkailun majoituspaikkoja, jotka ovat mukana Late Escape -kampanjassa (saatavuus voi vaihdella valittujen päivien mukaan). Kaikki majapaikat ovat moderneja ja niiden saama pistemäärä on vähintään 8/10.

Vaikka tarjous onkin voimassa enää muutaman päivän, ei matkaan tarvitse lähteä heti, vaan majoitusajankohdan tulee olla 3.1.2023 mennessä. Ja voit siis varata linkin kautta minkä tahansa majoituksen – ei tarvitse olla noita minun esimerkkejä!

Etsi Bookingin tarjouksia tästä!


Praha

Praha on kompaktin kokoinen historiaa ja kulinaristisia elämyksiä huokuva soma kaupunki, jonka tarjonnasta löytyy myös runsas valikoima erilaisia museoita aina taiteesta seksivälineisiin. Jos yhtä spottia pitäisi suositella, sanoisin modernin taiteen museon, missä pysyväisnäyttely esittelee kolmen tunnetun ja erityylisen taiteilijan töitä: Salvador Dalín, Alphonse Muchan ja Andy Warholin.

Katukojuista kannattaa maistella erilaisia vartaita ja herkullisia täytettyjä trdlo-munkkeja. Praha on tunnettu myös oluistaan, ja viihtyisiä kuppiloita onkin katukuvassa pilvin pimein. Suosittuja nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Vituksen kappeli, Kaarlen silta ja astronominen kello.

Kestävän matkailun majapaikka: OREA Hotel Angelo Praha

Lue lisää Prahasta: Eurotrip: Monipuolinen ja kiinnostava Praha

Bergamo

Bergamo jää usein Milanon ja muiden Pohjois-Italian kohteiden varjoon, mutta ansaitsee vierailijalta muutaman päivän visiitin. Erityisesti yläkaupunki eli Citta Alta kannattaa katsastaa, sillä kivimuurien välissä kuljeskellessa tuntuu kuin olisi palannut ajassa satoja vuosia taaksepäin.

Bergamosta löytyy runsaasti kuvauksellisia sopukoita ja viihtyisiä ravintoloita. Kaupungista saa parhaan kokonaiskuvan ottamalla funikulaarikyydin ylös kaupungin laidalla sijaitsevalle kukkulalle.

Bergamo on myös hyvä tukikohta, jos haluaa ajella junalla muihin Pohjois-Italian kohteisiin. Lisäksi Bergamon lentokenttä on suosittu hubi, sillä sieltä lähtee paljon lentoja mm. Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään.

Kestävän matkailun majapaikka: CityTime

Lue lisää Bergamosta: Pohjois-Italian kierros: Viihtyisä Bergamo

Lontoo

Lontoo on yksi ”maailman pääkaupungeista” eikä suotta. Kaupungin tarjonta niin kulttuurin, historian, ruuan, kuninkaallisten nähtävyyksien kuin päämäärättömän kiertelyn osalta tarjoaa näkemistä ja kokemista useammallekin reissulle.

Vaikka Lontoo on laajalle levittynyt, on kohteiden välillä helppo suunnistaa kattavan metroverkoston avulla. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti liikkua myös ilta-aikaan, jolloin tunnetut rakennukset näyttäytyvät upeassa iltavalaistuksessa. Lontoo on kuitenkin kaunis jokaisena vuorokauden aikana, ja suuret puistoalueet tuovat luonnonläheisyyttä vanhan arkkitehtuurin keskelle.

Monikulttuurisuus on nähtävissä katukuvassa niin ihmisten kuin etnisen ruuan kautta. Parhaat paikat testailla uusia makuelämyksiä ovat esimerkiksi rosoinen Brick Lane sekä trendikäs Camden Market. Yläluokkaista arkkitehtuuria taas kannattaa ihailla esimerkiksi Pimlicon ja Kensingtonin alueilla.

Lontoo on tyyriinpuoleinen kohde, mutta kaupungista löytyy paljon myös ilmaista nähtävää, mm. edellä mainitut spotit, Soho, Piccadilly Circus, Sky Gardenin näköalatasanne, Buckinghamin palatsin vartionvaihto ja Tower Bridge.

Kestävän matkailun majapaikka: citizenM London Shoreditch

(Lontoon postaukset on vielä työn alla.)

Skopje

Pohjois-Makedonian pääkaupunki ei yleensä ole suosituimpien kohteiden joukossa, mutta toisaalta juuri se on yksi syy matkustaa Skopjeen. Turismi on vasta hiljalleen kehittymässä, mutta Skopjesta löytyy silti kaikki tarvittavat palvelut ja paljon nähtävää.

Tunnetuimpia vierailukohteita ovat mm. 1400-luvulta peräisin oleva kivisilta, Makedonian aukio hulppeine rakennuksineen, kaupungin sadat patsaat, Skopjen linnoitus ja vanha basaarialue. Skopje on sopivan etäisyyden päässä Matka-kanjonista, jossa ainakin lokakuussa 2021 oli vielä todella lämmin.

Majoitusvalikoimissa turismin kehittymättömyys näkyy mm. siinä, että Bookingista löytyy useampia yksityisten ihmisten tarjoamia huoneistoja. Skopjesta saakin todella edullisesti modernin ja siistin majoituksen, sillä bookattavat asunnot on viimeisen päälle rempattu. Toisaalta kestävä kehitys ei ole vielä tässä vaiheessa Balkanin valtti.

Majapaikka ei kuulu kestävän matkailun ohjelmaan: Azure Luxury Sky Apartment

Lue lisää Skopjesta: Balkanin roadtrip: Skopje ja Matka-kanjoni

Ljubljana

Slovenian länsiosa on yksi Euroopan kauneimmista alueista. Maan monipuoliset ja vielä suurelta osin massaturismin ulottumattomissa olevat luontokohteet tarjoavat häkellyttäviä maisemia, mutta myös pittoreski pääkaupunki on sympaattinen matkakohde. Vanhankaupungin kapeat kadut huokuvat mennyttä aikaa, ja kaupunkia halkovan joen rannalle on kiva istahtaa katselemaan maisemia ja paikallista elämänmenoa.

Yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista on valittu vuoden 2016 vihreäksi kaupungiksi, ja joenvarren puureunustaiset kujat sekä urbaani kaupunkisuunnittelu kuuluvat myös Unescon perintökohteisiin.

Slovenian ruokakulttuurissa yhdistyy keskieurooppalainen ja balkanilainen makumaailma, johon lukeutuvat esimerkiksi hapankaali, erilaiset makkarat, leivän sisällä tarjoiltu sienikeitto ja herkulliset leivonnaiset. Ljubljanasta löytyykin jokaiseen makuun sopivia ravintoloita ja hiukan yllättäen myös vegaani- ja terveysruokavaihtoehtoja.

Ljubljanasta kannattaa tehdä päiväretki Blediin, jonka linnoitus ja järven keskellä oleva kirkko tuovat mieleen Disneyn satumaailman.

Kestävän matkailun majapaikka: Castle View

Lue lisää Ljubljanasta: Upea Slovenia: Ljubljana ja Bled

Varsova

Varsova jää melko usein Puolan muiden kaupunkien jalkoihin, mutta ansaitsee sekin visiitin. Kaupunki on sekoitus uusvanhaa ja uutta. Varsova pommitettiin tuusannuuskaksi toisen maailmansodan aikaan, joten kaikki historialliset rakennukset, jotka näet, on uudelleen rakennettu sodan jälkeen.

Kaupunkia on haukuttu lavastekaupungiksi, mutta viihtyisää siellä on joka tapauksessa. Keskustassa kohoaa futuristisia pilvenpiirtäjiä, joiden lomasta löytyy myös isoja puistoalueita. Syksyn väreissä puistot ovat kivoja istuskelupaikkoja.

Varsovassa on hyvät shoppailumahdollisuudet, ja ravintolapuolelta kannattaa maistella perinteisiä täytettyjä taikinanyyttejä, pierogeja. Pääkaupungista pääsee liikkumaan junalla tai bussilla Puolan muihin kuvauksellisiin kohteisiin, kuten Krakovaan, Toruniin ja Poznaniin.

Kestävän matkailun majapaikka: Holiday Inn Express The HUB

Lue lisää Varsovasta: Eurotrip: Vierailu Varsovassa kuuluu yleissivistykseen


Tai miten olisi joku näistä?

Monet Euroopan kohteet ovat pitkälle syksyyn lämpimiä ja leutoja ilmastoltaan. Pahin turistisesonki on yleensä syksyllä ohi ja hintatasokin edullisempi.

Matkustamalla off-seasonin aikaan teet samalla vastuullisuusteon!


Itse olen ollut jo pidempään Bookingin Genius-kanta-asiakasohjelmassa ja tällä hetkellä sen korkeimmalla tasolla. Ilmaiseen Genius-ohjelmaan liittymällä saa usein alennetun hinnan majoituksesta, ilmaisen aamiaisen kaupan päälle tai ilmaisen huoneluokan korotuksen.

Olen mukana myös sisällöntuottajien affiliate-ohjelmassa, eli jos varaat majoituksen postauksen linkkien kautta, saan varauksesta pienen komission, joten tämä diili hyödyttää meitä molempia. Kiitos jos haluat tukea blogia – ja kiitos joka tapauksessa, että tulit blogini pariin. Arvostan jokaista lukijaa ja kommenttia 🙂


Onko loppuvuodelle matkasuunnitelmia? Mikä on sinun suosikkikohde syksyisessä Euroopassa? Jätä alle kommenttia.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 28 syyskuun, 2022 at 07:51

    Tässä oli paljon mainioita kaupunkikohteita. Ljubljana käydyistä kohteista kenties suosikki ja Varsova taas on paikka, jossa haluaisin joskus käydä. Myös joku Alppikohde, kuten Dolomiitit, kiinnostaisi syksyisessä Euroopassa.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.