Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkailufaktaa minusta

Lähdetäänpä sitten täältäkin mukaan Unelmatrippi-blogista alkaneeseen haasteeseen 🙂 Olen aiemminkin tehnyt välillä erilaisia listoja matkailuun liittyen, mm. asioita mitä teen aina matkoillani tai mitä en ole koskaan tehnyt. Listat on kivoja, ja tykkään lukea niitä myös muiden blogeista. Minua kiinnostaa myös muut matkailijat ihmisenä.

1. Matkustan mieluiten yksin

Olen 80 % introvertti, ja viihdyn yksin niin kotona kuin matkoillakin. Puolisoni ei ole kiinnostunut matkustelusta, joten tuo kombo johtaakin usein siihen, että lähden yksin soolomatkailemaan. Tarvitsen myös omaa aikaa ja akkujen lataamista yksin jossain kaukana. Se ei tarkoita sitä, ettenkö pitäisi muista ihmisistä, mutta uuvun siitä, jos pitää olla jatkuvasti jonkun seurassa. Toki joskus on kiva, että on matkaseuraa, mutta pääsääntöisesti olen soolomatkailija.

2. Ensimmäinen soolomatkani oli samalla muutto ulkomaille

Tein ensimmäisen soolomatkan vuonna 2011, kun lähdin Espanjaan Aurinkorannikolle suorittamaan datanomilinjan työharjoittelua. Olin käynyt tuota ennen vain perheen kanssa Kreikassa, Ruotsissa ja Virossa, joten matkailu oli muutenkin uutta. Pelotti kyllä aivan hirveästi lähteä yksin matkaan, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli elämäni parhaimpia päätöksiä.

3. Haluan valloittaa ainakin 50 maata

Olen käynyt tähän mennessä hieman alle 30 maassa, joten saavutettavaa olisi vielä roppakaupalla. Teen mieluiten pidempiä reissuja, joiden aikana pääsen reissaamaan useammassa maassa samalla kertaa. Se on myös ekologisempaa, koska ensimmäiseen määränpäähän saavuttua voi yleensä matkustaa maata pitkin seuraavaan maahan. Epätavanomaisin maa, jossa olen käynyt, on Mongolia.

4. En yleensä käy uudelleen samassa kohteessa

Tässä poikkeuksen tekee vain Meksiko, jonne voisin palata aina uudelleen ja uudelleen. Olen toki käynyt useamman kerran Kreikassa, Hollannissa, Ruotsissa ja Virossa, pari kertaa myös Saksassa, mutta ne ovat olleet lähinnä käytännön syistä johtuvia tai sitten matkaseura on vaikuttanut kohdevalintaan.

Eikä sillä, ettenkö viihtyisi useammassakin käymässäni kohteessa, mutta koska haluan bongata uusia maita, tulee harvemmin lähdettyä enää takaisin tuttuihin paikkoihin. Yleensä minulla on myös niin selkeät tavoitteet, mitä haluan kohteessa tehdä ja nähdä jo heti ensimmäisellä kerralla, että mitään varsinaista syytä sinne palaamiseen ei enää jatkossa ole.

Tietenkin maiden sisällä on eri tyyppisiä alueita, ja voisin kuvitella palaavani esimerkiksi Turkkiin ihan vain siksi, että näkisin Kappadokian. Mutta koska maailmassa on niin paljon kiehtovia maita ja kohteita, tulee yleensä valittua joku aivan uusi maa. Olen käynyt Ranskassakin ainoastaan Annecyssä, mutta en usko, että haluaisin palata maahan vain nähdäkseni esimerkiksi Pariisin.

5. Haluan käydä kaikissa Meksikon osavaltioissa

Tämä onkin edellisen vastakohta. Meksiko iski minuun heti ensimmäisellä kerralla, enkä vielä viiden kerran jälkeenkään ole saanut kyllikseni. En tiedä tarkalleen, mikä siinä on, mutta sinne saapuessa tuntuu kuin tulisin kotiin.

Meksikossa on 32 osavaltiota, joista viidessä olen käynyt. Tämä bucket list (arkeologisten kohteiden tutkimisen lisäksi) on yksi syy, miksi haluan palata kyseiseen maahan yhä uudelleen. Toisaalta jo pelkästään Mexico Cityyn palaaminen on aina yhtä mukavaa. Kun seuraavan kerran pääsen takaisin, suuntaan pääkaupungista joko Yucataniin ja sieltä Campechen ja Tabascon kautta Veracruziin, tai sitten pyörin pk-seudun lähiosavaltioissa.

6. En siedä hellettä

Minulla on kilpirauhasen autoimmuunisairaus, jonka seurauksena lämmönsietokykyni on heikentynyt. Poden kuumassa todella tukalaa ja tuskaista oloa, joten en voisi kuvitellakaan esimerkiksi makaavani auringossa. Vielä hankalamman olosta tekee, jos ilmankosteus on kuumuuden lisäksi korkea. Pahimmalta on tuntunut Playa del Carmenissa ja Panama Cityssä, jossa oli +34 lämmintä ja ilmankosteus lähes 80 %.

Toisaalta minua paleltaa usein, mutta viihdyn silti paremmin kylmässä. Luin äskettäin uutisen, että kilpirauhaspotilaiden olisi hyvä puolittaa Thyroxin-annostus kuumassa ja aurinkoisessa ympäristössä. Täytyy kokeilla seuraavan kerran, kun matkaan tropiikkiin.

7. Suuntaan luonnon ja historian perään

Nuo teemat määrittelevät monesti matkakohteeni. Tarvitsen luontoseikkailuja, mutta toisaalta myös arkeologisten kohteiden tutkiminen kiehtoo. Yksi parhaimmista etapeista onkin ollut mm. Tikal Guatemalassa – tuo muinainen Maya-sivilisaation kehto, joka lepäilee keskellä laajaa viidakkoa.

Olen reissannut jonkin verran Euroopan suurkaupungeissa, mutta ne eivät ole oikein koskaan sävähdyttäneet mitenkään erityisesti. Pyrin kaupungeissakin hakeutumaan yleensä puistoihin tai merenrantaan. Kiertelen jonkun verran myös museoissa, mutta mikään varsinainen kaupunkiloma ei kuulosta kovin innostavalta.

8. Olen rokotemyönteinen

Tämä onkin hyvin ajankohtainen teema. Olen se ihminen, joka ottaa kaikki mahdolliset rokotukset harvinaisia trooppisia tauteja vastaan 😀 Tai no, en nyt ihan kaikkia. Mutta olen ottanut varmuuden vuoksi esimerkiksi keltakuume- ja lavantautirokotteet, vaikka ne eivät olleetkaan pakollisia. Olen ostanut myös malarian estolääkkeet, joskaan en niitä koskaan syönyt (ovat voimassa onneksi vielä 2½ vuotta).

Olen rokottautunut myös A- ja B-hepatiittia vastaan, hankkinut polio-tehosteen ja pidän jäykkäkouristus-kurkkumätärokotteet voimassa. Olen ottanut monena vuonna influenssarokotteen, enkä ole sairastunut sen jälkeen kertaakaan influenssaan. Aion myös todellakin ottaa koronarokotteen heti, kun se tulee saataville. Alussa epäröin sitä hieman, mutta nyt voisin ottaa vaikka Sputnik V:n.. Minusta rokotuksista huolehtiminen on osa vastuullista matkailua.

9. Autan kerjäläisiä

Tiedän, että tämä on kaksipiippuinen juttu, eikä rahan antaminen välttämättä ole hyvä idea, sillä se voi entisestään ruokkia rakenteellista köyhyyttä. Mutta toisaalta minulla ei ole sydäntä kulkea yksin kadulla istuvien ihmisten ohi. Joskus jään juttelemaan kerjäläisten kanssa, ja olen huomannut, että se ilahduttaa heitä paljon enemmän kuin pelkkä kolikon tai setelin heittäminen. Nuo ihmiset ovat usein näkymättömiä muille ohikulkijoille, ja ajatus heidän yksinäisyydestään ja elämästä likaisella kadulla surettaa minua suunnattomasti.

Mietin myös usein kohtaamiani ihmisiä, kuten esimerkiksi Oaxacan kadulla istunutta Maríaa ja hänen 4 kk ikäistä vauvaansa. Kerjäläisten lisäksi pyrin reissuillani auttamaan jotain paikallista kohdetta, kuten koulua, jolloin apu tavoittaa laajemman joukon ja siitä on pidempiaikainen hyöty.

10. Minulla on hyvä suuntavaisto

En eksy kovin helposti, tai jos eksyn, osaan etsiä vaihtoehtoisen tien perille. Minun on helppo suunnistaa esimerkiksi sokkeloisessa metrotunneleiden viidakossa, ja bongaan lentokentiltä helposti kaikki opasteet. Muistan myös, missä olen kävellyt, joten tunnistan paluureitin ilman ongelmia. Tarkkailen ympäristöä automaattisesti ja muistan yksityiskohtia, jotka auttavat suunnistamisessa. Tosin Geneve oli jostain syystä sellainen kaupunki, että siellä eksyin viikon aikana useammankin kerran.

Koen, että omaan nykyään muutenkin hyvät ongelmanratkaisutaidot, enkä yleensä hätäänny, jos joudun yllättävän tilanteen keskelle. Pystyn toimimaan loogisesti myös tiukan paikan tullen, ja siitä on ollut hyötyä ulkomailla yksin seikkaillessa. Joustavuus ja sopeutumiskyky ovat auttaneet myös tämän meneillään olevan tilanteen keskellä, enkä ole kokenut ahdistusta – turhautumista kylläkin. Täytyy vain luottaa siihen, että asiat järjestyvät aina jotenkin 🙂


Joko sinä olet tarttunut tähän haasteeseen? Linkkaa alle oma ”matkailijaprofiilisi” tai kerro muuten vain joku juttu, millainen sinä olet matkailijana 🙂


Otahan blogin somet seurantaan 🙂
IG @cillamaria8 | FB @sunsetlastnight

Previous Post Next Post

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 4 tammikuun, 2021 at 11:43

  Näitä tosiaan on kiinnostava lukea ja tuli tähän itsekin tartuttua: https://www.matkallamissamilloinkin.com/10-matkailufaktaa-meista/

  Hauskaa huomata joitain yhtäläisyyksiä, mutta myös eroja. Meitäkin kiinnostaa erityisesti luonto ja lisäksi historia. Toisaalta me tykätään ilman muuta matkustaa yhdessä. Meillä ei ole mitään ”maatavoitteita”, mutta sen sijaan on paljonkin paikkoja, joissa haluamme käydä. Jos olemme esimerkiksi käyneet Lofooteilla, en koe, että olemme ”nähnyt Norjan”.

  Mekin olemme ”rokotemyönteisiä”. Hepatiitti- ja keltakuumerokotukset on otettu, myös japanin aivotulehdus -rokote meillä on voimassa, samoin kuin kolera-, meningokokki- ja lavantautirokotekin. Myös malarian estolääkettä ollaan otettu useaan kertaan, vaikka se ei rokote olekaan. Koronarokote kuitenkin mietityttää. Haittavaikutuksia on raportoitu varsin paljon ja muutenkin rokote kaiketi on kehitetty ennätysajassa. Toisaalta, kun oma vuoro olisi tulossa, niin iso osa suomalaisistakin on rokotteen jo saanut, niin lienee niin, että iso osa mahdollisista haittavaikutuksista on selvillä.

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning maanantai, 4 tammikuun, 2021 at 15:42

   Kiitos kommentista 🙂 Teillä oli kans hyviä pointteja siinä omassa postauksessa. Kiva lukea aina, millaisia muut matkustajat on.
   Aasiaan ja Afrikkaan matkatessa tarvitsee muuten varmaan tosi kattavan rokotekavalkadin. Ja just tuo, että sitä koronarokotetta on testattu jo sen verran nyt tässä, että varmasti suurin osa haittavaikutuksista tulee esille ennen kuin meille sitä tarjotaan. Otin ite aikanaan sen Pandemrixin, eikä siitäkään onneks mitään tullut. Tiedän kyllä ihmisiä, ketkä sai siitä valitettavasti narkolepsian :/ Luin myöhemmin jonkun tutkimuksen, että yllättävän monella suomalaisella on sellanen geenimuunnos, mikä altistaa narkolepsialle. Pitää toivoa, ettei noista koronarokotteista tulis mitään pysyviä haittoja ihmisille.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, 4 tammikuun, 2021 at 14:41

  Tosi kiva, että tartuit tähän haasteeseen!

  Minäkin tykkään matkustaa historiallisiin kohteisiin ja pidän luontokohteista. Yksin en kuitenkaan erityisemmin tykkää matkustaa. Siis se on ihan ookoo, mutta ennemmin lähden matkalle hyväksi tietämässäni seurassa.

 • Reply Laura Linnea maanantai, 4 tammikuun, 2021 at 15:28

  Kivoja faktoja!

  Jäin miettimään tuota kilpirauhaskohtaa. Mulla on siis vajaatoiminta ja syön juurikin Thyroxinia sen hoitoon. En ole ikinä kuullut tuosta yhteydestä lämmönsäätelyyn. Onko se siis vajaa/liikatoimintaan liittyvä ongelma vai muu kilpirauhasen oireilu?

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning maanantai, 4 tammikuun, 2021 at 15:53

   Kiitos kommentista! Mulla diagnosoitiin alunperin Hashimoton tyreoidiitti, joka on kilpirauhasen autoimmuunitulehdus. Se aiheuttaa vuorotellen sekä vajaa- että liikatoiminnan oireita. Mun kilpirauhasarvot oli monta vuotta ihan sekaisin, sekä TSH että T4V oli molemmat koholla ja lisäks verestä löytyi kilpirauhasen vasta-aineita. Sittemmin diagnoosi muuttui taudinkuvaan tyypillisesti pelkäks vajaatoiminnaks, mutta en oo saanu Thyroxinista merkittävää/pysyvää apua. Perusterveydenhuollossa noita oudompia kilpirauhassairauksia ei osata hoitaa, ja jouduin itekin menee yksityiselle ettimään apua.

   Mutta siis yleensäkin kilpirauhanen säätelee monien muiden elimistön toimintojen lisäks myös lämpöä, joten useimmilla potilailla on ongelmia joko kylmyyden tai kuumuuden kanssa. Toi on merkattu kaikkiin oirekuvauksiinkin, mutta tarkempaa tietoa sen toimintamekanismeista en tiedä.

   Tossa on se juttu, mistä mainitsin postauksessa. Vaikka toi onkin joku Ilta-Sanomien artikkeli, niin se perustuu endokrinologin haastatteluun. https://www.is.fi/terveys/art-2000005140473.html

 • Reply Eija/Lentävä joogamatto tiistai, 5 tammikuun, 2021 at 11:15

  Nämä matkahaasteet ovat kiinnostavia, kun bloggaajista oppii samalla lisää ihmisinä. Minäkin kirjoitin, että matkustan ja viihdyn hyvin yksin. Silti koen, että yksin ulkomaille lähtiessä menee tosi paljon enemmän energiaa, kun kaikki on hoidettava yksin (osittain ehkä sen huonon suuntavaiston takia). Ihan parhaimmat reissuni ovat monesti olleet mieheni tai miehen siskon kanssa eli kahdestaan tehtyjä mutta niin, että välillä on aikaa olla yksin ja hajaantua omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Minäkin menen mieluiten uusiin kohteisiin tai välillä tuttuun maahan mutta uusiin paikkoihin siellä.

  Itse olen ainakin sua laiskempi ottamaan rokotteita. Aina tutkin, mitä rokotuksia alueille vaaditaan ja suositellaan, mutta jos emme ole lähteneet esimerkiksi pääkaupungista luontoon/tropiikkiin/maaseudulle, emme ole ottaneet ei-pakollisia rokotteita. Silloin emme toisaalta ole myöskään ostaneet katuruokaa. Laiskuutta vai ok, en tiedä. Tässä maailmantilanteessa tosin olisi ihan riittävää päästä matkailemaan turvallisesti ja mielenrauha säilyttäen edes naapurimaakuntaan kylpylään tai museokierrokselle 🙂

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 19:28

   Kiitos kommentista 🙂 Niinpä just, kiinnostavaa oppia tuntemaan kirjoittajia niiden tekstien takana.
   Kyllähän se organisointi vie energiaa. Mä teen yleensä niin, että suunnittelen kaiken valmiiks kotona, varaan majoitukset, jatkolennot, bussiliput yms. mikäli vaan on mahdollista, joten sitten kohteessa ei tarvii kun kattoa sitä valmista suunnitelmaa.
   Mitä rokotteisiin tulee, niin aloin ottamaan niitä vasta siinä vaiheessa kun matkustin Euroopan ulkopuolelle. Esimerkiks Mongoliassa oltiin maaseudulla nomadiperheen luona, niin ajattelin että lavantautirokote voi olla aiheellinen. Keltakuumeen otin, kun luulin, että sitä olis kysytty Panamasta tulon jälkeen, mutta kukaan ei koskaan sitä missään kysynyt.

 • Reply Johanna M. / Muu maa mandariini sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 15:45

  Kiva lukea tällaisia listoja muista matkailijoista! Itse reissaan myös luonnon ja historiankin perässä, mutta myös kauniiden rantojen. 🙂 Olen käynyt Tikalissa myös ja oli kyllä aivan upea paikka!

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 15:56

  Tulipa paljon tuttuja/samoja ajatuksia esille! 🙂 Just aina uuteen paikkaan, sietää kylmyyttä paremmin, hyvä suuntavaisto yms. Hyvästä suuntavaistosta on kyllä tosi paljon hyötyä, mut oon huomannu et ku oon tullu vanhemmaks (okei yli 30 :D), niin suuntavaisto on ruvennu herjaamaan, nooouuuu! Tai sitten ne kaupungit on vaan sattunu oikeasti olemaan tosi sokkeloisia!

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 19:35

   Kiitos kommentista 🙂 Kiva oli lukea suhun liittyviä matkailuominaisuuksia. Harvemmin törmää muihin, ketkä pitää kylmästä 🙂 Ja o-ou, toivottavasti suuntavaisto ei karise iän myötä 😀 Mulla lähenee reilun parin vuoden päästä neljääkymmentä.

 • Reply Sini matkakuumeessa sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 18:21

  Mulla olis hankala keksiä tähän kymmentä kohtaa. Tuohon sun introvertti -kohtaan yhdyn. Olen kyllä sosiaalinen ja nautin seurasta, mutta arvostan omaa aikaa.

 • Reply Maapalloilija sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 19:18

  Haluaisitko vielä muuttaa uudelleen ulkomaille töihin tai onko se suunnitelmissasi?

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 19:37

   Haluaisin, ja olisinkin valmis muuttamaan vaikka samoin tein, mutta puolisoa ei valitettavasti moinen kiinnosta. Voi olla, että lähden vielä yksin jonnekin päin vähäks aikaa töihin tai edes koulun työharjoitteluun nyt kun opiskelen ammattikorkeassa. Mua ahdistaa pelkkä ajatuskin siitä, että pitäis olla koko loppuelämä täällä tuppukylässä vailla mitään mielenkiintoisia työkuvioita..

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 21:24

  Jäin miettimään tuota kohtaa ” En käy samoissa paikoissa uudelleen”. Näin sanoisin myös minä itsestäni, mutta kun jossain vaiheessa laskin maitani, niin totesin, että olin jonain vuonna käynyt vain samoissa maissa uudelleen. No aina on ollut hyvä syy😄

 • Reply Asko Leppilampi maanantai, 11 tammikuun, 2021 at 18:11

  Jännä nähdä miten erilaisia matkaajia olemme 🙂 Ja silti nautimme. Noista alle puolet sopisi minuun. Minulla on myös tavoitteena, että etsin uusia paikkoja: Vaikka en ole mikään maabongari, yli 70 maata on tullut kuin vahingossa. Matkustan lähes aina vaimoni kanssa, mutta kerran pari vuodessa teen yksin ”reppureissun”, kun mammu ei aina jaksa lähteä mukaan. Tykkää olla kotona hän. Hyviä reissuja jatkossakin!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa maanantai, 11 tammikuun, 2021 at 18:59

  Pitäisiköhän itsekin tarttua tähän, näistä on niin hauska tutustua toisiin. Oon sun kanssa jonkun verran samanlainen, en esimerkiksi palaa samoihin kohteisiin usein (Itävalta poikkeus <3) enkä erityisesti lähde lomalle niihin maihin, jossa olen ollut töissä viime vuosina. Viehätys uupuu. Tosin nyt voisin mennä ihan minne vain, mutta tavallisesti. Suuntavaistoa en omista ollenkaan, enkä osaa oikeaa ja vasenta. Siedän hellettä, mutta en säikähdä myöskään talvea. Luontokohteet viehättävät. 🙂

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning torstai, 14 tammikuun, 2021 at 14:39

   Tartu ihmeessä! Kiva oli jo tässä lukea sun reissukuvioista 🙂 Heh, tuo on muuten jännä. Tuntuu olevan joko erinomainen suuntavaisto tai sitten sellainen ettei erota oikeaa vasemmasta 😀 Mä en osaa väliilmansuuntia ilman että mietin ne aina mielessäni sillein et luettelen ne järjestyksessä. Joudun myös monesti miettimään, kumpi on länsi ja kumpi itä 😀 Ei se kyllä vaikuta suunnistamiseen, mutta jos kartta sanois et ”käänny koilliseen”, niin en kyllä tietäis missä se on juuri siinä nimenomaisessa sijainnissa.

   • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 16 tammikuun, 2021 at 22:14

    Tätä haastetta on kiva lukea. Olen itsekin ajatellut tarttua tähän jahka ehdin. Minun miehenikään ei tykkää reissaamisesta. Onneksi vielä on tullut mukaan mutta ei joka paikkaan.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty keskiviikko, 13 tammikuun, 2021 at 11:20

  Minä ehdin rullata kohtaan 7 asti ennen kuin löysin meille ensimmäisen yhteisen asian 🙂 Tosin erotuksena siihen minä pidän valtavasti myös kaupunkikohteista – etenkin niistä, joissa pääsee tutustumaan historiaan ja museoihin.

  Ehkä eniten meitä erottaa tuo samoihin paikkoihin palaaminen. Minä palaan tosi usein, koska aina on olo, että jotain on jäänyt näkemättä. Mitä enemmän jossain paikassa kiertelen, sitä enemmän löydän siitä uusia puolia, joihin haluan tutustua paremmin. Esimerkiksi Barcelonassa olen ollut kolme kertaa, mutta taas mielessä on uusi kaupunginosa, johon en ole päässyt tutustumaan. Minulle siis maabongaus on ihan mahdoton ajatus, koska palaan niin helposti.

 • Reply Ne Tammelat torstai, 14 tammikuun, 2021 at 19:24

  Mielenkiintoisia matkailufaktoja! Olet kyllä rohkea yksinmatkustelija ja valitset mielenkiintoisia kohteita, joista on kiva lukea. Mekin tykätään valita uusia kohteita aina matkoille muutamia vakkarikohteita (kuten Tanska) lukuunottamatta. Toivottavasti tilanne Meksikossa ja Etelä-Amerikassa paranisi pian, sinne olisi mukavaa päästä seikkailemaan.

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning torstai, 14 tammikuun, 2021 at 20:19

   Kiitos 🙂 Onkohan kuinka monilla joku tietty maa tai kaupunki, johon syntyy sellainen erityinen ihastus, että sinne haluaa palata aina uudelleen. Ja niimpä, toivotaan että matkat vois taas jatkua vapaammin vielä tämän vuoden puolella. Harmi tietty se, että köyhät maat joutuu odottamaan sitä rokotetta vielä meitä pidempään. Täytynee sitten miettiä, että onko oikein matkustaa sellasiin maihin, joissa kansalaisia ei ole rokotettu. Kun se oma rokottaminen ei välttämättä estä levittämästä kuitenkaan sitä tautia, vaikka ite ei sairastuiskaan. Mutta saa nähdä mihin tää kehittyy.

 • Reply Sandra / The Present is Perfect perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 09:42

  Mielenkiintoista oppia ihmisistä uutta! Voin samaistua tuohon, että itse lataan akkuja yksin ollessa, ja matkailen mielelläni yksin. Poikakaverin kanssa saan aina aamut itselleni, kun hän on kovin aamu-uninen. Kadehdin sitä, että jollain on hyvä suuntavaisto! Olen aika hyvä lukemaan opasteita, karttoja yms, mutta sitten ilman mitään en löytäisi perille koskaan 😀

 • Reply reetaeevi perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:20

  Tämä olisi mielenkiintoinen haaste toteuttaa, saa nähdä löytäisinkö kymmentä kohtaa. Sinun kanssasi ollaan samoilla introverttiprosenteilla, sillä yksinmatkustaminen on minulle kaikkein ihaninta. Omaan tahtiin meneminen on parasta. Toki joskus sooloreissuillakin kaipaa kaveria, mutta yleensä sitä löytää aika helposti juttu- ja retkiseuraa. Sitten voi taas ottaa ihan rauhassa hetkiä ja päiviä omassa seurassan muita loukkaamatta. Toisaalta esimerkiksi siskon perheen kanssa tehty reissu Lontooseen on esimerkiksi sellainen, joka on ihan parhaimpia reissujani sen takia, että sain kokea jotain ainutkertaista sisko lasten kanssa kun se oli meidän eka yhteinen ulkomaanreissu. Ja tästä aasinsiltana siihen, että en käyn kyllä uudelleen samassa kohteessa, jos paikka on sellainen joka kestää useamman vierailun. Ja moni kaupunkikohde on. Nimittäin Lontooseen haluiaisin ehdottomasti palata sooloreissulle, koska siellä näin niin paljon kokematta sellaisia paikkoja joihin en muita viitsinyt lähteä raahaamaan. Ja toisaalta esimerkiksi Pariisi on kaupunki jossa on niin paljon nähtävää, että en tiedä kuinka monta kertaa mun tarviisi siellä käydä etten kyllästyisi. Mulle Ranska on varmaan vähän sama kuin sulle Meksiko, sillä haluaisin nähdä siitä vähän joka kolkkalta. Ja koska moneen kaupunkiin siellä liittyy niin paljon hyviä muistoja, voisin palata aina vaan uudelleen.

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 16 tammikuun, 2021 at 16:09

   Kiitos kommentista 🙂 Yllättävän moni matkabloggaaja tuntuu viihtyvän yksin matkoilla! Ja soolomatkoilla kyllä löytää halutessaan seuraa. Mäkin saatan tehdä jotain päiväretkiä muiden reissaajien kanssa, ja sen jälkeen olla taas yksin. Se on just hyvä, että siinä ei tarvii sitoutua kehenkään pitkäks aikaa 😀 Ymmärrän tuon sun Lontoo- ja Ranska-innostuksen. Mä en oo muuten koskaan käyny Brittein saarilla enkä Pariisissa! Ainoastaan Annecyssä tuli käytyä kun olin Genevessä Sveitsin puolella. Oli kyllä kaunista se Ranskan maaseutu ja Alppien maisemat.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi lauantai, 16 tammikuun, 2021 at 09:57

  Tämä on hauska haaste. Ymmärrän oikein hyvin, että jos haluaa käydä mahdollisimman monessa maassa, on turha mennä monta kertaa samaan maahan 😀 Itse kyllä yritän käydä uusissakin paikoissa, mutta menen myös samaan maahan uudestaan. En edes muista kuinka monta kertaa olen käynyt mm. Saksassa tai Espanjassa.

  Guatemalan Maya-kulttuuri rakennuksineen oli myös minulle valtava elämys. Kuuluu paikkoihin, jotka todellakin kannattaa nähdä.

  Minulla ei ole mitään sairautta rasitteena, mutta en myöskään siedä kuumaa. Lämmin on OK, mutta kuuma ja kostea ei.

  • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 16 tammikuun, 2021 at 16:12

   Kiitos kommentista! Euroopan kohteissa on kyllä monia sellasia, mihin tulee ihan aikataulujenkin takia välillä palattua. Joissain Euroopan kohteissa on myös sellasia tapahtumia, että niihin voi palata uudelleen, esim. Amsterdamin valofestivaalit.
   Olis muuten siistiä päästä tutkimaan jotain sellasia raunioita, mitkä ei oo vielä suurten turistimassojen saavutettavissa. Guatemalassa olis moniakin, mutta ykskin on sellanen et sinne pitää kävellä viidakossa kaks päivää 😀 Mutta tuo varmaan tulee joidenkin vuosien päästä suuremman yleisön saataville jos sinne tehdään kunnollinen tie.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 16 tammikuun, 2021 at 15:07

  Minun on myös tarkoitus toteuttaa tämä haaste kunhan ensin keksin ne kymmenen kohtaa 🙂 Oon kyllä kateellinen tuosta sun suuntavaistosta. Minä onnistun usein hukkaamaan opasteet ja ilmansuunnatkin on ihan toisessa suunnassa kuin luulin. Aina olen kuitenkin perille löytänyt; joskus menee kerralla nappiin ja joskus kiertoteitä.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 11:49

  Tässäpäs tuli monta mielenkiintoista matkailufaktaa, voisin itsekin tarttua tähän haasteeseen. Haluaisin oppia matkustamaan myös yksin, minun oli tarkoitus elokuussa toteuttaa Lissaboniin minämatka, joka oli suunnitteilla keväästä alkaen, mutta korona muutti suunnitelmia sitten.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Hae blogista


  Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Syväluotaavaa matkailua maailman ääriin ja takaisin.

  Seuraa blogia Facebookissa | Instassa | Bloglovin'issa