Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gluteeniton HKI

Rakastan ulkona syömistä ja herkullista ruokaa. Gluteenittoman ja lihattoman ruokavalion noudattajan voi kuitenkin olla vaikea etukäteen tietää, mistä paikoista löytää hyviä annoksia, sillä kaikki ravintolat eivät ilmoita erikoisruokavalioita menussa. Tältä sivulta löydät omat lempparipaikkani Helsingissä, jotka tarjoavat gluteenittomia kasvisruoka-annoksia.

Pizzat

Putte’s Bar and Pizza

Kalevankatu 6

Putte’s on rento baarin ja ruokapaikan yhdistelmä, jossa tilaukset tehdään tiskiltä. Paikka on melko suosittu ja varauksia ei voi tehdä eli kannattaa varautua odottamaan hetki istumapaikkaa. Välillä myös paikan melutaso saattaa olla melko kova. Tästä huolimatta Putte’s on yksi paikoista, joihin useimmiten suuntaan kun haluan pitsaa.

Putte’sin pizza-listalta löytyy useampia lihattomia vaihtoehtoja, sekä vegaaneille sopiva vaihtoehto. Kaikki pohjat on mahdollista saada gluteenittomina 2€ lisämaksua vastaan, mutta pitsapaikoille tyypillisesti 100% gluteenittomuutta ei voida taata.

Broo Pizza & Bar

Malminkatu 6

Broo yhdistelee pizzaa ja baarimeininkiä hieman uudella tavalla, joskin baarimeiningit ovat jääneet itseltä välistä, sillä oma käyntini on ajoittunut alkuiltaan, jolloin konsepti oli enemmänkin pizzaa kuin baareilua. Rento meininki ja hyvä ruoka on kuitenkin toimiva konsepti ja tänne voisi tulla isommallakin kaveriporukalla viettämään iltaa syöden ja istuskellen.

Broon pizza-listalta löytyy useampi kasvisvaihtoehto, sekä vegaaninen. Kaikki pohjat saa gluteenittomina 2€ lisämaksua vastaan, mutta pitsapaikoille tyypillisesti 100% gluteenittomuutta ei voida taata.