Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kapkaupunki – 3 luontokohdetta

Kapkaupunki tarjoaa luonnosta kiinnostuneelle matkaajalle mahdollisuuden tutustua huikeisiin kohteisiin lähellä kaupunkia. Nämä kolme omaa lemppariani ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Pöytävuori

Tasaisesta huipustaan tunnistettava Pöytävuori kohoaa jopa 1000 metrin korkeuteen luoden taustan kaupungin siluetille. Tuo ikoninen maamerkki on yksi Kapkaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ja ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Tablemountain

Pöytävuorelle suuntasin melkeinpä suoraan lentokoneesta edes tavaroita majapaikkaan viemättä. Pitkän ja väsyttävän matkan jälkeen olin huolissani siitä, miten jaksaisi heti katsella nähtävyyksiä, ja jonossa köysiradalle yritin saada ajatukseni kasaan ymmärtääkseni valloittavani ensimmäistä kertaa vuoren huipun. Hissiin päästessäni innostus alkoi kuitenkin nousta ja viimeistään vuorelle astuttuani kaikki väsymys ja matkan paino oli poissa.

Meri ja taivas yhdistyivät horisontissa tavalla, jonka takia ymmärsin, miksi ihmiset ovat joskus pelänneet tippumista maailman laidalta. Muista ihmisistä huolimatta vuoren hiljaisuus kietoi sisäänsä tavalla, jota en ollut kokenut missään ennen. Samalla pystyi tuntemaan olevansa täysin erillään maailmasta ja samalla erittäin vahvasti osa sitä. Pilvien valumista alas vuorelta olisi voinut katsoa loputtomiin.

Vinkkejä:
Pöytävuorelle pääsee hissillä tai patikoiden. Hissille kannattaa ostaa lippu etukäteen, mutta on silti varauduttava jonottamaan. WC-tilat ja kauppa löytyvät. Huonolla säällä vuorelle ei ole mahdollista (tai suositeltavaa mennä).

Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha

Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha oli yksi kohteista, joissa olin jo etukäteen päättänyt haluavani vierailla. Pöytävuoren katveessa sijaitsevassa puutarhassa pääsee tutustumaan yli 7000 Etelä-Afrikassa tuttuun lajiin ja isoon puutarhaan voi eksyä vaeltamaan useiksi tunneiksi.

Yksi syy haluta nähdä puutarha oli Tree Canopy Walkway, joka on käytännössä puiden latvusten tasolla mutkitteleva silta. Hienot Instagram kuvat olivat luoneet hieman liian kovat odotukset, jotka eivät aivan täyttyneet. Käytännössä se on juuri sitä mitä on luvattu eli puistossa mutkitteleva noin 100 metrin pituinen silta, josta voit katsella maisemia puiden latvojen tasolta muiden turistien kanssa. Vaikka “puukäärmeeksi” kutsuttu silta ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta muu puutarha sen sijaan teki.

Nähtävää ja ihasteltavaa puista erilaisiin kukkiin ja lintuihin puutarhasta löytyi useiksi tunneiksi. Vaeltelimme rauhaisasti eteenpäin testaillen puiden halaamista (kolmen henkilön yhteisvoimin yletyimme puun ympäri) ja nauttien puutarhasta ympärillämme.

Kuva: Kim Alvelius

Vinkkejä:
Vierailimme puutarhassa työpäivän jälkeen ja tunnit menivät todella nopeasti. Suosittelenkin varaamaan vierailuun ainakin puolikkaan päivän.
Tsekkaa kesäsunnuntaisin järjestettävät Kirstenbosch Summer Sunset -konsertit

Vaellus Cape Point – Cape of Good Hope

Ensimmäisten päivien aikana lähdimme myös osana leikkimielistä kilpailua vaeltamaan Cape Pointista kohti Hyväntoivonniemeä. Matka on noin 3 km ja maastossa matkaan menee noin 2 tunnin verran. Kilpailuhenkisenä ihmisenä kannustin kuitenkin oman porukkani taittamaan matkan hieman alle tuntiin. Lomalla suosittelen kuitenkin ottamaan matkaan aikaan ja nauttimaan maisemista sekä viettämään aikaa rannalla.

Kuva: Kim Alvelius

Alkupätkä reitistä on melko tasaista ja helppoa kuljettavaa ja kävellessä voi rauhassa bongailla mielenkiintoisia kasveja ja eläimiä. Laskeutuminen alas kohti Hyväntoivonniemeä oli kuitenkin mielestäni hieman haastavaa ja pelkäsin, että astun huonosti ja vierin koko matkan alas. Ohitimme alas tullessamme naisen korkokengissä ja suoraan sanottuna hieman pelotti hänen puolestaan, sillä itsekin katsoin tarkkaan mihin lenkkarini laitan tukevasti. Pahasti korkeanpaikankammoiselle tai huonoilla kengillä en matkaan lähtisi.

Hyväntoivonniemelle päästessään voi ottaa itsestään kuvan kyltin kanssa todisteeksi kavereille ja ihailla edessä avautuvaa merta, jossa Atlantti yhdistyy Intian valtamereen. Vaikka maantieteellisesti niemi ei olekaan Afrikan eteläisin kohta voi vesimassojen toiselle puolelle kuvitella Etelämantereen myrskyävien aaltojen taakse. Mereltä voi myös tähyillä aavelaivaa, sillä Lentävän Hollantilaisen kerrotaan risteilevän loputtomasti meriä. Aavelaivan näkemisen toisaalta myös uskotaan tuottavan huonoa onnea, joten vaikkei laiva osuisikaan näköpiiriin voi päivää pitää hyvinkin onnistuneena.

Vinkkejä:
Muista aurinkorasva. Paloin vaelluksella kevyesti ensimmäistä kertaa elämässäni.
Tuuli voi olla paikoittain kovaa ja viileää, joten vaatetusta on hyvä olla mukana.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Terhi maanantai, helmikuu 10, 2020 at 19:34

  Kirstenboschille kannattaa todellakin varata runsaasti aikaa ja kuunnella esimerkiksi konserttia. Siellä aika kuluu liian nopeasti.

  • Reply anmariencfc tiistai, helmikuu 11, 2020 at 14:59

   Siellä olisi ollut kiva viettää pidempäänkin aikaa, mutta vapaa-aika hujahti aina niin nopeasti ihan asioiden hoidossa. Ehkäpä joskus menen uudestaan lomalle niin ehtii enemmän!

 • Reply Jenni | Boarding Time tiistai, helmikuu 11, 2020 at 18:00

  Ihanaa lukea Kapkaupungista kun olen menossa sinne viikoksi safarimme jälkeen vielä tämän kuun lopulla! Kiitos siis vinkeistä.
  Pöytävuori ja Kirstenboch ovat listallani ehdottomasti, Hyväntoivonniemelle en ehkä lähde, katsotaan mihin aika riittää. Haluaisin kuitenkin päiväretkelle myös viinimaahan ja tietysti pingviinejä katselemaan. Ja tiukkatahtisen alkumatkan jälkeen suunnittelen myös ihan vaan relaksoituvani Camps Bayssa, mistä löysin ihanan uima-altaallisen vuokrakämpän. Missä sä muuten asuit Kapkaupungissa?

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:52

   Kapkaupungissa kyllä riittää tekemistä ja joutuu varmasti vähän valitsemaan mihin kaikkeen ehtii. Tuohon vaellukseen menee kyllä helposti sellainen puoli päivää, jollei tosiaan vedä sitä omaan tyyliini juosten läpi (mitä en suosittele). Asuttiin kämppisten kanssa Sixth Districtillä, mutta välttämättä en sinne majoittuisi lomalla. Meidän asunnon lähellä ei ollut mitään oikein, joten kauppaa syömään yms joutui aina lähtemään autolla.

 • Reply Heidi - Maailman äärellä tiistai, helmikuu 11, 2020 at 19:26

  Minun Afrikka-kuumeeni ei ota laantuakseen – päinvastoin, mitä useammin käyn siellä, sitä enemmän haluan takaisin. Nyt olen ruvennut haaveilemaan uudesta reissusta Etelä-Afrikkaan, sillä viimeksi ei ollut aikaa käydä Kapkaupungissa, ja luontoihmisenä kaipaan juuri kauniita luontokohteita. Nämä kaikki menee siis listalle, jos jossain vaiheessa sinne päädyn – ja toivottavasti päädyn! Kiitos siis vinkeistä ja inspiraatiosta.

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:53

   Kapkaupunki on kyllä itsellekin jäänyt mieleen kohteena, jonne haluaisin vielä uudestaan palata joskus. Suosittelen siis ehdottomasti!

 • Reply Martan matkassa-blogi tiistai, helmikuu 11, 2020 at 20:32

  Pöytävuori ja tuo patikointi Hyväntoivonniemlle kiinnostavat minua, joten olipa kiva lukea niistä ja pistän nuo sinun vinkit talteen!

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:53

   Mukava, että vinkeistä oli hyötyä! Pöytävuori kannattaa kyllä ehdottomasti käydä vaikka onkin suosittu turistikohde.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, helmikuu 12, 2020 at 11:14

  Pöytävuori on tietysti kohde, jolla kait kaikki Kapkaupungissa kävijät käyvät, joten niin mekin, aikoinaan. Myös Hyväntoivon niemellä kävimme, tosin vähemmän vaeltaen, mutta rannalla kävellen kuitenkin. Muistan ne jättimäiset levät, sanotaanko niitä kelpiksi tms.
  Puutarha ei kuullosta tutulta, eli siellä emme, siis jo parikymmentä vuotta sitten, tainneet käydä.

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:55

   Pöytävuori on tosiaan se suosituin nähtävyys, mutta mielestäni myös sellainen, ettei tullut pettymystä kuten joissain legendaarisssa kohteissa.

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, helmikuu 12, 2020 at 15:06

  Eniten kuitenkin haluaisin itse nähdä siellä pingviinit. Olen Amazoniassa ollut canopy walkwaylla ja se oli täysi menestys. Se johtui varmaan oikeasta ajankohdasta. Kasvitieteelliset puutarhat ovat Suomea myöten paikkoja, joissa kasvien lisäksi törmää usein kiinnostaviin lintuihin.

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:56

   Käytiin myös rannalla, jossa noita pingviinejä uiskenteli. Söpöjä otuksia, joita ihailtiin kauempaa. Myös tuolla puutarhassa oli hienoja lintuja ja luulen, että näin jonkun kolibrin tyyppisen linnun!

 • Reply Susu | Susu al Mare torstai, helmikuu 13, 2020 at 10:00

  Kapkaupunki on jo vuosia kutkutellut. Oli kiva lukea sun juttu luontokohteista tuolla, sillä ne kiinnostavat itseänikin eniten.

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:57

   Kapkaupungissa luontoon liittyvät kohteet ovat hyvin saavutettavissa, mikä tekee siitä monipuolisen kohteen.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas torstai, helmikuu 13, 2020 at 19:18

  Tuonne pannukakun reunalle olisi kyllä hieno päästä. Kiitos näistä vinkeistä!

  • Reply anmariencfc perjantai, helmikuu 14, 2020 at 11:58

   Oli todellakin mielenkiintoinen kokemus ja tosiaan maisemat ja luonto hyvin erilaista mihin on tottunut. Suosittelen!

 • Reply Hannele/Hipaisuja maapallolla perjantai, helmikuu 14, 2020 at 14:22

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Kapkaupunki on itselläni vielä käymättä ja tästä sain hyviä vinkkejä:)

  • Reply anmariencfc maanantai, helmikuu 17, 2020 at 12:22

   Vinkit vain siis talteen ja matkaa suunnittelemaan 🙂

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta perjantai, helmikuu 14, 2020 at 18:54

  Hyvät vinkit! Pari vuotta sitten ihastuin myös Kapkaupungin luontokohteisiin 🙂 Kiva oli lukea tuosta Cape Pointin ja Hyväntoivonniemen välisestä patikasta, sen välin voisi taittaa seuraavalla kerralla kävellen, kiitos niistäkin vinkeistä:)

  • Reply anmariencfc maanantai, helmikuu 17, 2020 at 12:23

   Tuo oli kiva reitti päästä kävelemään hienoihin maisemiin ja tehdä päiväretki kaupungilta luontoon.

  Leave a Reply