Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suomilempparit – minne matkustaa kotimaassa?

Itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa aloin miettiä omia lempparipaikkojani kotimaassa. Oma kotimaanmatkailuni painottuu eniten lähimatkailuun eli lyhyisiin päivän tai viikonlopun mittaisiin reissuihin lähiseudulle. Lappi on vielä lähes kokonaan kokematta yhtä Levillä vietettyä kesälomapätkää lukuun ottamatta ja se olisi ehdottomasti yksi kohde, jonne haluaisin tulevaisuudessa lähteä talvella!

Lähimatkailua Etelä-Suomessa

Tampere

Yksi omia lempikaupunkejani Suomessa on Tampere. Kaupungin läpi virtaava Tammerkoski ja sen varrella ovat tehdasrakennukset luovat Tampereen tunnelmaa.

Omat lempparini:

Tallipiha: Tunnelmallinen tallipiha on oiva paikka tutustua historiaan kevyellä otteella puoteihin tutustumisen ja kahvilaan istahtamisen ohella. Oma lempparini on Tallipihan suklaapuoti, josta yleensä nappaan muutaman herkun mukaan.

Finlaysonin alue: Finlaysonin myymälä, jossa usein hyviä tarjouksia. Useita ravintoloita ja Vapriikin museokeskittymä, jossa esimerkiksi mielenkiintoinen vakoilumuseo.

Muumimuseo: Maailman ainoa Muumimuseo. Jokaisen Muumi-fanin pakollinen käyntikohde.

Pyynikki/Pispala: Ihana paikka kävelylle ja kauniiden talojen ihastelulle. Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa tarjolla myös gluteenittomia munkkeja! Pakko käydä haukkaamassa nämä.

Särkänniemi: Jos ei mene kesällä Lintsille tai PowerParkiin niin sitten menee Särkikseen.

Helsinki

Nykyinen kotikaupunkini Helsinki tarjoaa monenlaista tekemistä matkailijalle.

Allas Sea Pool

Omat lempparini:

Suomenlinna: Lyhyen lauttamatkan päässä sijaitseva Suomenlinna on täydellinen paikka nauttia meren läheisyydestä.

Allas Sea Pool ja Clarion Jätkäsaari: Hyviä paikkoja istua alas ja katsella Helsingin menoa.

Oodi: Ilmaisista kohteista uusi keskuskirjasto Oodi kannattaa käydä tsekkaamassa ainakin kerran. Instagrammattava kohde.

Museot: Amos Rex, Kiasma, Kansallismuseo… Helsingin museotarjonta ja näyttelyt kannattaa tarkastaa kaupunkiin suunnatessa, sillä yleensä jossakin museossa on menossa mielenkiintoinen näyttely.

Yliopiston keskustakampus: Helsingin yliopiston keskustakampuksella kiertely sopii myös matkailijalle. Vanhat rakennukset ja arkistot tuomiokirkon ympärillä tarjoavat katseltavaa myös ulkoa päin. Kaisa-kirjastoon voi pistäytyä ihastelemaan aulaa ja Tiedekulmassa käydä tuoksuttelemassa puurakenteiden tuoksua ja mahdollisesti seurata mielenkiintoisia tapahtumia.

Kasvitieteellinen puutarha: Pakoa arkitodellisuudesta erilaisten kasvien ympärille.

Surf House Helsinki/Tripla: Tripla paikkana ahdistaa, mutta Surf House Helsingissä voi nauttia +27 asteesta ympäri vuoden ja sisäsurffata. Pikaloma rannalle edullisesti.

Nuuksio

Nuuksion kansallispuistoon pääsee kätevästi Helsingistä myös julkisilla kulkuvälineillä ja rakastan lähteä sinne kävelylle puiden keskelle. Sopivia reittejä löytyy kaikille ja Suomen luontokeskus Haltiassa voi tutustua luontonäyttelyihin.

Nuuksio illalla

Nuuksio illalla

Porvoo

Kauniita vanhoja taloja ja ihania putiikkeja. Käyntini Porvoossa koostuu useimmiten kiertelystä, syömisestä ja kahvittelusta. J.L. Runebergin kotimuseo on käymisen arvoinen paikka.

Tuusulanjärvi

Suomen kulttuurihistorian juuret ovat nähtävillä Tuusulanjärvellä. Museotarjonnasta omat lempparini ovat olleet Halosenniemi ja Lottamuseo.

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Mari sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 12:30

  Kiva kirjoitus. Itse olen kulkenut ja matkaillut paljon kotimassa, koska harrastamme autolomailua. Mutta silti Lappi (ainakin talvella) on kokematta. Tampere taitaa olla myös oma lempikaupunkini.

  • Reply anmariencfc lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 22:52

   Autolla on tullut muutamalla road tripilla pysähdeltyä monessakin kivassa paikassa. Helpointa on kuitenkin mennä kohteisiin, joihin pääsee julkisilla kun omaa autoa ei tällä hetkellä ole.

   • Reply Rosa tiistai, 17 joulukuun, 2019 at 23:14

    Autottomuus rajoittaa aika paljon Suomessa matkailua. Kaupunkien keskustoihin pääsee ja suurimmissa kaupungeissa on toimiva sisäinen liikenne. Meillä
    ei ole autoa, joten meillä hyvin samoja suosikkeja kuin sinullakin.

    • Reply anmariencfc torstai, 26 joulukuun, 2019 at 12:21

     Itsellänikään ei ole autoa, joten sellaisiin paikkoihin mennään mihin autolla pääsee. Onneksi monia kivoja kohteita löytää läheltä kotia myös julkisilla liikkuen.

 • Reply Terhi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 12:34

  Tällä hetkellä kiinnostaa noista paikoista eniten Tampere, siellä ei ole tullut käytyä pitkään aikaan. Tuusulanjärven taiteilijatalot ovat myös mieleeni. Triplassa en ole käynyt, millainenhan on tuo surf house?

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 13:16

  Kivoja nostoja! 🙂 Suomessa on kyllä paljon ihania kohteita. Oma kotimaansuosikkini on listaamiesi lisäksi myös Turku, jossa on paljon historiaa, kulttuuria ja hyviä ravintoloita.

  Tuo Triplan surffipaikka pitääkin tutkia tarkemmin, lämpö talvella kiinnostaa aina! <3

  • Reply anmariencfc lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 22:55

   Turku on myös kiva kohde ja ajatuksena olisikin lähteä sinne käymään sellaisen kaverin kanssa, joka on näiltä seuduilta kotoisin niin saisi paikallisoppaan näkökulman kaupunkiin. Surffimestassa on tullut käytyä jo pari kertaa, varsinkin näin talvella piristää mukavasti.

 • Reply Iina / Iina travels blog sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 22:19

  Tässä oli myös omia lemppareitani kuten Porvoo, Helsinki ja Tampere! Rakastan myös lappia, oikeastaan kaikki luontopaikat siellä on vienyt sydämmeni tai sitten esim. Kuusamo ja Kiutaköngäs ovat todella mukavia paikkoja, vaikka eivät ihan lapissa olekaan.

  • Reply anmariencfc lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 22:56

   Vaellus Lapissa on sellainen mikä itsellä vielä toteuttamatta, mutta ehkä tulevaisuudessa tämäkin vielä onnistuu.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 12 joulukuun, 2019 at 16:38

  Turussa syntyneenä sinne tulee edelleen suunnattua. Ja kesäisin Turun saaristoon ja useampana vuotena myös Ahvenanmaalle, joka sekin on lapsuuteni maisemaa. Muualle Suomeen lähtemiseen pitää vähän olla ”joku syy”, mutta onneksi niitäkin aina välillä tulee.

  • Reply anmariencfc lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 22:56

   Ahvenanmaalla on tullut vierailtua muutamia kertoja ja olen pitänyt paikasta. Tuntuu melkein kuin olisi ulkomailla!

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 12:24

  Tervetuloa Lappiin! Täällä on ihan täys talvi päällä ja tosi kaunista jos sattuu kirkas päivä kohdalle 🙂

  • Reply anmariencfc lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 23:38

   Oi talvi kelpaisi kyllä tämän vesisateen sijaan!

 • Reply espanjaan lauantai, 14 joulukuun, 2019 at 23:58

  Minultakin ääni Lapin matkalle. Itselläni on takana kaksi matkaa. Ensimmäinen oli suunnilleen Rovaniemen paikkeilla vietetty juhannus, jota en ikinä enää halua toistaa. Kaikki muu oli ok, mutta ne mäkäräiset jäivät kauhukokemuksena mieleen. Sen sijaan parin vuoden takainen ruskamatka Enontekiölle ja Kilpisjärvelle oli aivan huippu. Viikon verran vaeltelua upeissa maisemissa ja väreissä. Jos voit valita, tee sinäkin niin. Tampereesta tykkään minäkin. Ensi maanantaina (16.12.) matkustan jälleen kerran Tampere-talolle. Club For Fiven joulukonsertti siellä on traditio. Helsinki on minunkin asuinpaikkani, itse tykkään eniten Helsingin luonto- ja pyöräilymahdollisuuksista. Pitkin rantoja ajelisin mielelläni useammin kuin ehdin. Ja vaeltelu esim. Paloheinässä on lähes yhtä kivaa kuin Nuuksiossakin. Vähemmän turisteja, paljon rauhaa ja hyvät reitit.

  • Reply anmariencfc torstai, 26 joulukuun, 2019 at 12:24

   Kesäisin nuo elukat eivät tosiaan oikein houkuta, vaikkakin hyvän varustuksen kanssa pärjääkin. Muutamaan kertaan luonnossa liikkunut varpaista kasvoihin suojattuna hyttysparvien välistä maisemaa katsellen. Syysvaellus tosin kuulostaa ihanalta ja pitäisi alkaa tutkia tarkemmin vaihtoehtoja. Vähän myös mietityttää onko auto ainut vaihtoehto.
   Paloheinään pitääkin tutustua tarkemmin. Kiitos vinkistä!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa maanantai, 16 joulukuun, 2019 at 10:45

  Kääk tuolla Oodissa pitäisi kyllä käydä! Asun Helsingissä enkä vieläkään ole aikaiseksi saanut käytyä tuolla, melkein hävettää jo. 😀 Oma kotimaan suosikkini on Kolin kansallispuisto.

  • Reply anmariencfc torstai, 26 joulukuun, 2019 at 12:26

   Oodi ei ole mun lemppari kirjastona, koska omaan makuuni siellä on liian vähän kirjoja. Samalla se on lemppari ”hengailupaikka” keskustassa jos täytyy odotella jossain välissä, sillä yleensä jotakin luettavaa mukaan löytyy kuitenkin.

  Leave a Reply