Päiväretkellä Etelä-Suomessa

Sunnuntait menevät itsellä yleensä treenien parissa, mutta näin kesällä treenitauon aikaan on yhtäkkiä ilmaantunut niin paljon vapaa-aikaa, että on ehtinyt jo lukea kaikki pinossa vuoden odottaneet lehdet. Sunnuntaille pitää siis keksiä muuta tekemistä ja täydellinen ratkaisu on tietysti lähteä reissuun! Tällä kertaa viime sunnuntain ajeluretki vei Punkaharjun maisemiin, kauniiseen puutarhaan ja ihanaan kahvilaan.

Aamupäivä puutarhassa

Matkaseurani käteen oli satuttu jossakin tapahtumassa työntämään esite, jossa mainostettiin avoimien puutarhojen päivää. Esite oli jäänyt jonnekin mutta putkahti sopivasti esiin kun mietimme ja googletimme mahdollisia päiväretkikohteita kohtuullisen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta. Päätimme siis ensin suunnata kohti PerennaPuutarha Pöntistä Sysmän suunnilla.

Puutarhassa vierailu sai aikaan suuren halun muuttaa maalle ja alkaa rakentaa omaa salaista puutarhaa. Ihanassa paikassa kiertely sai täysin unohtamaan sen, että puutarhan hoito sopii ehkä hieman huonosti harrastukseksi henkilölle joka saattaa välillä kadota reissuun useiksi viikoiksi tai kuukausiksi eikä erityisesti ole kovin pitkäjänteinen edes muutaman kotona odottavan ruukkukasvin hoidon suhteen. Mainittakoon kuitenkin, että kasveja ei jätetä heitteille vaan niillä on ollut luotettava hoitopaikka entisellä työpaikallani.

Oma lempipaikkani puutarhassa oli pajukatos, jonka sisällä pystyi istuskelemaan varjossa ihan omassa maailmassaan.

Kahvila Lintan Kammari

Puutarhasta jatkoimme matkaa kohti Sysmää kahville Lintan Kammariin. Kahvila ja sisustuspuoti sijaitsee 100-vuotiaassa puutalossa vanhan meijerin miljöössä. Paikka itsessään on aivan ihana ja kahvilan valikoima yllätti erittäin positiivisesti. Gluteenittomia tuotteita löytyi useita ja kaikki täytekakut oli tehty gluteenittomina! Valikoimassa oli myös mansikkamehua lähitilalta. Tähän paikkaan kannattaa ehdottomasti poiketa jos lähiseuduilla ajelee.

Kohti kotia Punkaharjun maisemissa

Takaisin kohti kotia suuntasimme Punkaharjun maisemia ihaillen Vääksy kautta. Ajatuksenamme oli pysähtyä vielä syömässä Vääksyssä Majakka-Paviljongissa, mutta paikka oli sen verran täynnä, että päätimme jatkaa suoraan kotiin tekemään ruokaa ja lepäilemään ennen maanantain työpäivää. Kuten aina on hyvä jättää jotain myös seuraavaan kertaan.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, heinäkuu 14, 2018 at 13:39

  Päiväretket Suomessa lähimatkailun merkeissä ovat aivan parhaita! itse olen niissä kunnostautunut jo viime kesänä ja jatkanut tänä kesänä. Suomi on täynnä ihastuttavia paikkoja, kahviloita ja kaupunkeja ja pienet vapaapäivät ovat juuri sopivia niiden löytämiseen.

  • Reply anmariencfc perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 13:10

   Meillä yleensä tapana kerran kesässä ottaa auto alle ja lähteä ajelemaan ja kääntyä siihen suuntaan kun tuntuu hyvältä ja pysähtyä kun tulee vastaan joku mielenkiintoinen paikka tai kyltti jostain nähtävyydestä. Näillä reissuilla löytynyt tosi kivoja paikkoja. Toki jos vain yksi päivä esim aikaa on kivempi suunnitella vähän enemmän etukäteen.

 • Reply Anna sunnuntai, heinäkuu 15, 2018 at 09:22

  Kivankuuloinen retkipäivä. Mielelläni olisin lukenut tarkemminkin näistä kohteista. ?

  • Reply anmariencfc perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 13:10

   Mukava kuulla 🙂 Suosittelen tuonne kahvilaan suuntaamaan itse myös vierailulle, jos yhtään tuolla suunnilla liikut!

  Leave a Reply