Brighton. Tuleva kotikaupunkini

Yksi työkesä Maltalla ja viimeistään lyhyt harjoitteluni Kapkaupungissa vahvistivat itselleni sen, että on aika jättää tekosyyt syrjään ja kokeilla jotain uutta mitä on pitkään halunnut. Itselle tämä haave on ollut hieman pidempi asumispätkä ulkomailla, jossa pääsisi kunnolla arkeen kiinni ja ehtisi toipua ensimmäisestä ihastumisvaiheesta, jossa kylmä suihku ja kämpän jakaminen kuuden muun ihmisen kanssa tuntuvat lähinnä jännittäviltä ja hauskoilta kokemuksilta.

Henkistä valmistautumista

Projektin ensimmäisenä vaiheena oli henkinen valmentautuminen. Joka kerta kun keksin ”hyviä syitä” miksi en poistuisi mukavuusalueeltani taklasin ne mahdollisimman pitävällä tietopaketilla tai excel-laskemilla, sekä kasalla pinterestiin kerättyjä tsemppilauseita. Lisäksi erityisen tärkeää on ollut luopuminen joistakin asioita Suomessa jo hyvissä ajoin, jotka mahdollisesti voisivat estää lähdön.

 

Konkreettisia suunnitelmia

Takaisin opiskelemaan lähteminen avasti loistavan mahdollisuuden lähteä ulkomaille vaihdon kautta. Samalla saisin opintoja eteenpäin, yliopiston tuen ja asua ulkomailla. Tutkailin siis heti opintojen alettua mahdollisia vaihtokohteita ja päädyin rajaamaan kohteet Eurooppaan, jotta muuttaminen koiran kanssa olisi astetta helpompi toteuttaa. Selailun ja tutustumisen perusteella innostuin eniten Brittiyliopistojen tarjonnasta omalla alallani ja päädyin siihen, että laitan hakupaperit Sussexin yliopistoon Brightoniin.

Vaikeuksien kautta voittoon

Oman jännityksensä ja haasteensa hakuprosessiin toi alkuvuoden yllättävä loukkaantuminen. Hakujen deadline alkoi lähestyä ja itse makasin sängyssä leikkauksen jälkeen sen verran hyvällä kipulääkemäärällä varustettuna, että järkevien lauseiden muodostaminen tuntui hetkittäin hankalalta. Epämääräisesti vaatteisiin kääriytyneenä onnistuin kuitenkin hilautumaan hakuklinikalle hakemuksia tekemään ja kirjoittamaan ja hitaasti mutta varmasti vasemmalla kädellä hakemukset rustaamaan ajoissa.

Seuraavan parin kuukauden ajan vahtasin sähköpostia päivittäin useita kertoja odottaen tietoa valinnoista. Kun tieto valinnasta Sussexiin vihdoin kolahti mailiin oli pakko tanssi ilosta ennen läheisille soittamista. Brightonista tulee siis ensi vuonna hetkeksi kotikaupunkini ja luulen, että tulen siellä viihtymään erittäin hyvin.

P.s. Heitä parhaat vinkkisi mitä ottaa huomioon ulkomaille muuttaessa tai vaihtoon lähdettäessä kommenttiboksiin!

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Riikka lauantai, kesäkuu 2, 2018 at 08:19

  Saanko kysyä että mitä alaa opiskelet? Opiskelen itse alempaa korkeakoulututkintoa Etelä-Koreassa ja olen katsellut tässä maisteriohjelmia Euroopasta ja kiinnostunut tuosta samaisesta yliopistosta, joten jään seuraamaan blogiasi ja toivon että kirjoittelet tulevaisuudessa myös opinnoista tuolla Sussexissa ja elämästä Brightonissa etenkin koiran kanssa 🙂
  Vaihtoon lähtö on ”turvallinen” tapa kokeilla ulkomailla asumista kun se on noin tuettua ja tietää että vaikkei viihtyisikään, sieltä pääsee tiettynä päivänä pois. Ja tuttuun paikkaan on helppo palata opintojen jälkeen takaisin jos brittielämä alkaa tuntua omalta vaihdon aikana.

  • Reply anmariencfc sunnuntai, kesäkuu 3, 2018 at 22:35

   Kehitysmaatutkimusta opiskelen. Tulen kirjoittamaan vaihtoon valmistautumisesta ja itse vaihdosta varmaan paljonkin blogiin, koska nyt muut reissut jäävät sitten hetkeksi vähemmälle. Opinnot alkavat tosin vasta tammikuussa, joten syksyllä tehdään lähinnä valmisteluja.
   Näin olen myös itse ajatellut, että pois pääsee aina, mutta jollei edes lähde ei ikinä tiedä millaista olisi ollut. Käynkin myös ajan kanssa tutustumassa blogiisi! Sieltä varmaan löytyy myös hyviä vinkkejä 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, kesäkuu 6, 2018 at 15:46

  Brighton on jäänyt minulle mieleen kielikurssielämän aikaisena bilekaupunkina! Samoin pitkä ranta ja rantaelämä, mutta eiköhän kaupunki ole ihan hyvä opiskelukaupunkikin, joten antoisaa vaihtoa Sinulle!

  • Reply anmariencfc keskiviikko, kesäkuu 6, 2018 at 16:16

   Oi rantaelämä kuulostaa hyvältä! Toivottavasti keväällä sattuisi jo olemaan lämpimiä päiviä niin, että pääsisi rannasta ja ehkä jopa uimisesta nauttimaan.

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, kesäkuu 6, 2018 at 18:51

  Brighton on mukava kaupunki, tyttäreni opiskelee toista vuota Sussexissa ja on tykännyt kovasti!
  Laitan tähän sulle pari vinkkiä Brightonista lähinää matkailua, mutta laitan myös yhden ulkomaille muutosta 🙂 Tsemppiä tulevaan!

  Tässä vähän Sussexin Yliopistosta
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2016/03/yliopistotour-paattyi-brightonin.html

  Tässä vähän Brightonia…
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2018/03/pitka-viikonloppu-brightonissa.html
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2018/03/brighton-englannin-aurinkoisin-kaupunki.html
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2018/03/seven-sisters-ja-upeat-valkoiset.html

  Tässä ulkomaille muutosta…
  Ohessa tekemäni opinnäytetyö Muutosta Sveitsiin, sieltä löytyy ihan hyviä juttuja oli kohdemaa sitten mikä tahansa! https://sveitsi.fi/arkisto/taalta-tullaan-sveitsi/

  Toivottavasti näistä on sinulle hyötyä!

  • Reply anmariencfc torstai, kesäkuu 7, 2018 at 22:41

   Kiitos paljon linkeistä! Näiden avulla pääsee kyllä jo fiilikseen ja tuosta oppaasta on varmasti paljon hyötyä 🙂 Pitää tutustua siihen ajan kanssa!

 • Reply Johanna @ Out of Office perjantai, kesäkuu 8, 2018 at 15:21

  Ooh, ihana Englanti! Brigtonissa olen muutamaan otteeseen käynyt, ja se vaikutti kivalta kaupungilta kyllä. Ja jos välillä kaipaa luonnon rauhaan, tuolta ei ole pitkä matka superkauniisiin pikkuruisiin kyliinkään.

  Ihanaa reissua!

  Taidanpas laittaa sinut seurantaan 🙂

  • Reply anmariencfc perjantai, kesäkuu 8, 2018 at 20:24

   Kiitos 🙂 Vielä puolisen vuotta aikaa valmistautua! Mukava kuulla, että läheltä löytyy myös kivoja rauhallisia kohteita joissa vierailla.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, kesäkuu 9, 2018 at 04:27

  Varmasti antoisa kokemus edessä 🙂 Brighton ei kuulosta ollenkaan pöllömmältä kohteelta. Itse lähdin aikoinaan myös opiskelijavaihtoon ja jäin sille tielle. En aikoinaan valmistautunut oikein mitenkään, en tiennyt mitä odottaa, sen kuin lähdin vaan. Onhan se hyvä tiedostaa, että pientä kulttuuristressiä jossain vaiheessa tulee kohtaamaan. Mutta niin kuin Ausseissa, en usko että se Briteissäkään kovin paha tulee olemaan. Tsemppiä matkaan!

  • Reply anmariencfc tiistai, kesäkuu 26, 2018 at 21:22

   Tein itselle listaa vaihtoon liittyvistä riskeistä ja listalle tuli kaksi kohtaa joista ensimmäinen oli ”Viihdyn niin hyvin, etten palaa enää takaisin” ja toinen oli ”En viihdy”. Ensimmäisestä totesin, että kuulostaa päätökseltä ja toisesta, että mikäli ei viihdy niin 6 kk menee kuitenkin nopeasti. Oma Pinterest tili kyllä jo täyttynyt Brighton-kuvista ja ainakin nyt vaihtoehto 1 tuntuu vielä todennäköisemmältä.

  Leave a Reply