Päiväretki Tallinnaan ja ravintolavinkki

Kävimme eilen kaverini kanssa päiväretkellä Tallinnassa. En muista, milloin olisin lähtenyt minnekään reissuun näin vähällä ennakkosuunnittelulla – olimme jopa myöhästyä paluumatkalla laivasta suunnattuamme ensin ihan väärään terminaaliin. Spontaanit seikkailut ovat mahtavia, mutta ehkä ensi kerralla tarkistan edes sen terminaalin etukäteen!

Päivän tarkoituksena oli nauttia talvisesta Tallinnasta, vierailla Telliskiven vanhalla teollisuusalueella, syödä hyvin, pysähtyä vanhan kaupungin tunnelmallisiin kahviloihin ja rentoutua höpöttelyn ja viinin äärellä. Kaikki tämä toteutui, vaikka aikaa Tallinnassa oli varsin lyhyt 3,5 tuntia.

Tallinnan vanha kaupunki jaksaa ihastuttaa jokaisella Tallinnan vierailulla. Vanhassa kaupungissa viehättävät ihanat, pastellinväriset talot ja kapeat, kutsuvat kujat, joita ei Helsingistä löydy. Ylipäänsä on hauskaa päästä aistimaan keskiaikaista ja keski-eurooppalaista tunnelmaa vain muutaman tunnin laivamatkan päässä. Ravintoloita ja kahviloita on paljon, ja talvipakkasesta oli mukava pistäytyä lämmittelemään punaviinin äärelle söpöön kuppilaan. Ja tietysti myös erilaisiin käsityö- ja muihin myymälöihin, mikäli shoppailu kiinnostaa.

Moni on kehunut Tallinnan vanhan kaupungin länsipuolella olevaa Telliskiven aluetta, eikä syyttä. Vanha teollisuusalue on täynnä kiinnostavia ravintoloita, putiikkeja ja kuppiloita. Ympäristössä yhdistyvät vanhat teollisuusrakennukset ja uusi arkkitehtuuri, ja rakennusten seinissä on värikkäitä muraaleja. Täytyy ehdottomasti tulla uudestaan kesällä, kun säät sallivat terasseilla istuskelun! Telliskivessä sijaiseva ravintola F-hoone on kerännyt kehuja jo kauan, ja sinne suuntasimme lounaalle mekin. Rento, viihtyisä ympäristö, ystävällinen ja ripeä palvelu, hyvä punaviini ja herkullinen tofu-kookosmaitocurry voittivat meidät puolelleen saman tien – lämmin suositus siis!

Hyvän ruoan ja viinin hintataso on vielä niin selkeästi Helsinkiä edullisempi, että tällaisia reissuja pitäisi tehdä kyllä paljon useamminkin. Ensi kerralla voisi jäädä yöksi hotelliin, niin aikaa jäisi myös esimerkiksi Rotermannin ostosalueelle ja Tallinnan ydinkeskustan ulkopuolisten alueiden tutkimiselle. Myös Viron linnat kiinnostavat!

Onko sinulla hyviä matkavinkkejä Tallinnaan?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply