Olympiamaisemissa

Linnojen lisäksi pidän myös jostain ihan muusta – nimittäin penkkiurheilusta. Jos matkareitin varrelle sattuu jokin merkittävä urheilun näyttämö, käyn mielelläni tutustumassa. Nyt Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten alkaessa onkin mukava muistella muutamia aiemmille reissuille sattuneita olympiatunnelmia. Ehkä jonain päivänä lähden vielä ihan oikeaksi olympiaturistiksi! :)

1. Garmisch-Partenkirchen

Münchenistä on helppo tehdä päiväretki Etelä-Saksan vuoden 1936 olympiakaupunkiin. Alppimaisemat ovat kuin postikortista, ja reissuun on helppo yhdistää myös vierailu Saksan korkeimmalla huipulla Zugspitzellä. Olympiatunnelmia löytyy toki myös Münchenistä, jossa maisemia voi ihailla yläilmoista Olympiatornista.

2. Lontoo

Olin Lontoossa reilut kolme viikkoa ennen vuoden 2012 kesäolympialaisten alkua. Lontoo oli minulle jo silloin tuttu kaupunki useilta aiemmilta reissuilta, mutta tämä on ilman muuta yksi mieleenpainuvimmista Lontoonmatkoistani lähestyvien olympialaisten vuoksi. Olympialaiset näkyivät kaikkialla. Kisapaikkoja oli rakennettu ympäri kaupunkia, ja lajeja järjestettiin muun muassa Hyde Parkissa. Maamerkki Tower Bridge oli saanut koristeekseen vaikuttavat olympiarenkaat, ja Trafalgar Squarella oli valtava taulu, joka laski jatkuvasti päiviä kohti olympialaisia. Paikallisia muistuteltiin metroissa siitä, kuinka kaupunki vastaanottaisi pian valtavan määrän turisteja, ja pyydettiin kärsivällisyyttä. Uudella olympiastadionilla tehtiin viimeisiä viimeistelyjä, ja näköalatorni ArcelorMittal Orbit odotti kisaturisteja. Silloin harmitti, että Lontoosta piti suunnata takaisin kotiin, eikä voinut jäädä seuraamaan olympiahuumaa paikan päälle.

 

3. Vancouver

Ihanassa Vancouverissa pääsee tunnelmoimaan vuoden 2010 olympialaisia esimeriksi katselemalla rakennelmaa, jossa olympiatuli paloi kilpailujen ajan. Myös Vancouverin olympialaisten logo tulee vastaan eri yhteyksissä aidosta kivipatsaasta suklaisiin versioihin.

Oletko käynyt joskus katsomassa olympialaisia paikan päällä, ja aiotko tehdä kuten minä, ja liimautua seuraaviksi viikoiksi tv:n ääreen? :)

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply