Hiihtolomaa odotellessa

Helsinkiä – ja varmaan koko Suomea – on hemmoteltu ihanilla, talvisilla pakkaspäivillä. Uskaltauduin ensi kertaa vuosiin kävelemään meren jäälle. Lumi narskui kenkien alla, kaulahuivi lämmitti mutta pakkanen kipristeli silti poskia, aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja aurinkolasitkin piti kaivaa esiin. Ja ihan kuin aurinko olisi ihan vähäsen jo lämmittänytkin. Kävelylenkin päätteeksi kahvi ja tuore munkkirinkilä maistuivat rantakahvilassa. Ihan kuin lapsena! Tosin silloin kahvin tilalla oli kaakao.

Koululaiset ovat viettäneet Helsingissä hiihtolomaa, mutta itse pääsen talvilomalle vasta viikon kuluttua. Ja tänä vuonna se onkin ihan oikea hiihtoloma Levillä. Edellisen kerran olen ollut Lapissa joskus yläasteikäisenä, joten hauska suunnata pitkästä aikaa Lappiin lumilomalle. Lapsuuden Lapinmatkoilla kaikkein parasta olivat hiihtoreissut, joilla pysähdyttiin jollekin laavulle juomaan kuumaa mehua. Suunnitelmissa onkin hiihtää, lasketella, käydä katsomassa Game of Thrones -lumikylää, syödä Lapin herkkuja, siemailla minttukaakaota ja toivottavasti bongailla vähän revontuliakin. Ja ihan vain rentoutua.

Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä Leville? :) Ja kutsuttiinko lomaa sinun lapsuudessasi talvilomaksi vai hiihtolomaksi?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply