Binge watching -vinkki Etelä-Italian maisemiin

Mainitsinkin jo, että odotan innokkaasti seuraavia viikkoa, jolloin voi linnoittautua tv:n ääreen seuraamaan olympialaisia. Jos penkkiurheilu ei kuitenkaan ole sinun juttusi, suosittelen lämpimästi suuntaamaan Yle Areenaan ja etsimään ruudulle Ella Kannisen matkailuohjelman Ellan matkassa: Etelä-Italia. Katselin kaikki seitsemän puolen tunnin jaksoa lähes yhteen putkeen.

Ella lähtee matkaan Firenzestä ja kiertelee Etelä-Italiaa normannien valloitusten jalanjäljissä. Ohjelmassa käydään muun muassa Sisiliassa, Napolissa, Basilicatassa ja Calabriassa. Kaikki tuntevat Rooman valtakunnan, mutta myönnän, että Italian vaiheet Rooman kukistuttua ovat minulle pieni mysteeri. Ohjelma valottaa Etelä-Italian historian vaiheita, ja samalla tutustutaan muun muassa paikallisiin ihmisiin, arkkitehtuuriin ja ruokakulttuuriin. Ja niihin linnoihin, aina palatseista rauniolinnoihin. Erityisen mieleenpainuva oli mahtavan symmetrinen, kahdeksankulmainen Castel del Monte Armiassa.

Olen matkaillut Pohjois-Italiassa ja Firenzen ja Rooman ympäristössä, mutta nyt iski kyllä matkakuume myös Etelä-Italiaan! Jutussa kuvituksena toistaiseksi eteläisimmästä Italian kaupungista, jossa olen vieraillut: hieman Roomasta etelään sijaitsevasta Sperlongasta.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply