Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ikävä Kaakkois-Aasiaan

23/09/2020

Lomasuunnittelu tänä vuonna oli helpompaa kuin koskaan. Irlannin hallituksen “vihreä lista” sisälsi 10 maata joihin matkustaminen edellytti sitä, että palatessa ei tarvinnut olla 14 päivän karanteenissa. Monet maat ovat suljettuja turisteille, joten valinnanvara oli sen verran suppea, että valinta oli helppoa. Oikeastaan pidän siitä. Olen sellainen persoona muutenkin, että en pidä jos on liikaa valinnanvaraa. Jos menen ravintolaan, mikään ei hermostuta minua niin paljon, kun ruokalista, jossa on satoja vaihtoehtoja. Kun saan käteeni menyyn, jossa on enemmän kuin yksi sivu, haluan vaan nousta ja mennä toiseen paikkaan. Tuollaiset listat saavat minua muutenkin aika ihmettelemään, kuinka tuoretta ruoka sitten on, jos kaikkiin satoihin annoksiin löytyy aineet keittiöstä….tai sitten olen katsellut liikaa Gordon Ramsay’n “kitchen nightmares” sarjaa.

 

Hong Kong, Fartyg, Hamn, Kvällen, Humör, Himmel

 

Joka tapauksessa loma on tilattu ja lähdemme siis Kreikkaan ja tarkemmin Korfulle. Pidän saaresta todella paljon, joten ei siinnä mitään, mutta koska tähän aikaan vuodesta normaalisti hypäämme koneseen ja lähdemme vähän pidemmälle, sisäinen “kelloni” valittaa että nyt on kaukokaipuu ja kova. Kaakkois-aasia kutsuu kovalla äänellä. Kaipaan lämpöä, ihmisiä, tuoksuja. Hong Kong on ehdoton lempikaupunki, jonka jälkeen vahvana kakkosena ja kolmosena on Singapore ja Kuala Lumpur. Nämä on paikkoja jonne olemme palanneet moneen otteeseen. Hong Kong on ihana sekoitus vanhaa ja uutta, perinnettä ja modernia. Ja oi, ruoka! Jos ei Hong Kongissa saa vatsaansa täyteen herkulla tai toisella, on tehnyt jotain pahasti väärin. Pidän myös siitä että Hong Kongista pääsee näppärästi lähellä oleviin saariin, ja myös Macau on lyhyen laivamatkan päässä. Macau on näkemisen arvoinen ja portugalilaiset vivhateet sekä tietysti kaiksessa loistossa kohoavat kasinot tekee paikasta erikoisen.

 

Stad, Väg, Horisontella, Trafik, Resa, Hong Kong

 

Kaakkois-aasia ei kuitenkaan ole totaalisti kiinni. Esim. Kambodza on avannut rajansa turisteille, mutta 3000 USD takuumaksu ennen maahan pääsyä per nenä oli sen verran päätähuimaava juttu, että matkakuume loppui kun seinään. Siinnä olisi sitten jäänyt koko matkakassa pantiksi Kambodzan tulliin. Toivottavasti pääsemme vielä pidemmällekkin matkalle pian. Tiedän, että olemme olleet onnekkaita että olemme saaneet kokea nuo paikat ja vielä moneen otteeseen. Joka kerta olemme nipistäneet itseämme, sillä matkat ovat olleet sellaisia josita aikaisemmin vain olemme voineet unelmoida. Hauskaa kuitenkin, että nyt niistä tosiaan voi vain unelmoida, mutta ihan ulkopuolisista syistä.

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/02/02/04/20/hong-kong-1174747_960_720.jpg

 

Kannattaa kuitenkin vaan pitää mielessä yksi lempparilauseistani : ” Muista ,että se mitä sinulla on tänään, on yksi niistä asioista, joista joskus vain unelmoit”. Ja näillä sitten mennään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 27/09/2020 at 06:38

  Mikä Irlannin hallituksella on kriteerinä vihreälle listalle? Suomessahan vihreälle listalle päässyt maa saattaa joutua sieltä pois tautimäärän ylitettyä silloisen raja-arvon per 100 000 asukasta, jo parin viikon kuluttua listalle pääsemisestä. Tämä epävarmuus tekee hyvin hankalaksi suunnitella ulkomaille matkaamista, ja matkailuyrittäjien ahdinko tuntuu vain jatkuvan. Ihanaa, että pääsette lomalle Kreikkaan.

  • Reply caritak 28/09/2020 at 16:20

   Kriteerit taitaa olla samat: “Inclusion on the list will require a 14 day cumulative number of COVID-19 cases per 100,000 of 25 or less, based on the latest data from the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)”

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.