Suomen suurin matkablogiyhteisö
ruoka Yleinen

Gorgonzola-kastike

18/09/2020

 

Pihvi Gorgonzola-kastikkeella

 

Eilen iski armoton himo Gorgonzola-kastikkeeseen. Eipä auttanut muu kun marssia kauppaan ostamaan pihviä ja Gorgonzolaa. Tätä herkkua maistoin ensimmäistä kertaa Hotel am Tiergarten:issa Nürburgissa. Ruoka tuolla oli niin älyttömän hyvää että se on todellakin jäänyt mieleen yhtenä parhaimpina aterioina koskaan. Tottakai tuttuun tapaan pitää apinoida kotona sitä mitä syö matkoilla, ja näin myös tällä kertaa. Gorgonzola-kastike on jäänyt lemppariksi. Se on todella helppo valmistaa ja sopii niin kanan kun pihvin kaveriksi. Alla oma yksinkertainen Gorgonzola-kastikkeen reseptini. Maukasta viikonloppua!

 

Gorgonzola-kastike

6 annosta

5 dl kermaa

n. 50 g murenevaa Gorgonzolaa (ei kermainen tai dolce)

1,5 rkl tuoretta parmesanjuustoa

suolaa ja mustaa pippuria maun mukaan

2 rkl tuoretta pilkottua persiljaa

 

1) Kiehauta kerma keskilämpötilassa ja jatka sitten kiehumista n. 45 minuuttia, kunnes se on sakeutunut, sekoittaen ettei kerma pala pohjaan. (voi myös suurustaa esim. maissitärkkelyksellä jos haluaa pikaversion jota itse suosin koska olen malttamaton.)

2) Poista kattila lämmöltä, lisää Gorgonzola, Parmesan, suola, pippuri ja persilja. Sekoita kunnes juustot sulavat yhteen. Tarjoile kastike lämpimänä.

3) Jos kastiketta pitää lämmittää uudelleen, lämmitä kastike matalalla lämmöllä koko ajan sekottaen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.