Suomen suurin matkablogiyhteisö
ruoka Yleinen

Pinocchio-kakku

22/05/2020

Joskus syö kakkua joka painuu mieleen, ja tämä kakku kaikessa yksinkertaisuudessaan on juuri sellainen. Äitini Arja-serkku leipoi tällaisen joskus kauan kauan sitten ja jotenkin se painui niin mieleeni, että piti vetää google-maratooni että löysin kyseisen reseptin. Olisinhan nyt jälkeenpäin ajatellen voinut kysyä Arjaltakin kyseistä ohjetta… 🙂

Joka tapauksessa ajattelin nyt jakaa sen tännekkin, sillä kesällä kakku on ykkösjuttu! Ja mikäpä sen kesäisempää kuin kermavaahto ja mansikat?

 

Pinocchiotårta

(kuva:arla.se)

 

Pinocchio-kakku

Ohje on 14 palalle.

  • 100 gramma voita
  • 1½ dl sokeria
  • 5 munaa
  • 4 rkl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 ½ sokeria (marenkiin)

Täyte:

  • 3 dl kermavaahtoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (voi myös laitta vaniljakreemiä, itse laitoin sellaista mitä tehdään valmiista pussista, tuli hyvää!)
  • 1 litra mansikoita

  1. Laita uuni päälle 150°. Vatkaa voi ja sokeri. Erittele munan keltuaiset ja valkuaiset. Heitä sokerin ja voin sekaan yksi keltuainen kerrallaan.Sekoita mukaan maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
  2. Vatkaa valkuaiset ja 1 ½ dl sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää loput 1 dl sokeria ja vatkaa kovaksi marengiksi.
  3. Levitä taikina uunipellille tai vuokaan jossa leivinpaperia. (n. 30×40 cm.) Levitä taikinan päälle marenkimössö.  Levitä mantelilasut marengin päälle ja paista uunin alaosassa 30 min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahteen osaan (siis ihan vaan kahtia pellin keskeltä) ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma (ja mahdollinen vaniljakreemi). Laita toiselle puolelle täyte ja laita kansi päälle. (Eli pellin toinen puolikas). Päälle mansikoita ja nauttikaa! 🙂

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.