Joulu Koti ruoka

Biscotti- Italialaiset mantelikorput

27/11/2019

Bildresultat för biscotti"

 

Meillä on jo täysi joulutunnelma päällä ja itse asiassa nostin jo joulukuusen varastosta esille. Marraskuu on ollut pimeä ja sateinen joten ajattelin että kuusen valo ja loisto ehkä kohottaa mieltä jos kenelläkin. Olemme myös leiponut herkkuja alustavasti adventtia odotellessa, ja yksi tämän hetken lemppareista ovat mantelikorput. Nämä ovat todella helppoja tehdä ja niitä onkin tullut syötyä muutama pellillinen! Alla resepti jos halautte myös kokeilla näitä helppoja italialaisia korppuja!

Biscotti- italialaiset mantelikorput

n. 30 korppua

Ainekset

1,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
3 – 3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g manteleita
(tumma suklaalevy)

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen.  Sekoita notkeaksi taikinaksi.

Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan, riippuen miten suuria korppuja tahdot. Pyöritä taikina paksuhkoiksi pötköiksi. Nosta pötköt pellille leivinpaperin päälle ja littaa niitä hieman päältä.

Paista pötköjä uunin keskitasossa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Nosta pelti uunista ja leikkaa pötköt vinottain parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Laske uunin lämpö 120 asteeseen. Kuivata korppuja leikkauspinta ylöspäin, kunnes ne ovat kokonaan kuivuneet eli noin 40 min. Käännä korput välillä toisinpäin.

Anna jäähtyä ja säilytä korppuja tiiviissä kannellisessa purkissa.

Jos tahdotte, korppujen päät voi lopuksi myös kastaa sulatetussa suklaassa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.