ruoka

Bahn Mi

18/10/2019

 

Bildresultat för banh mi pork belly

 

Tässä komeilee Bahn Mi, eli Vietnamilainen leipä joka on täytetty rapeilla vihanneksilla, murealla lihalla, pasteijalla ja maukkaalla kastikkeella.

 

Katsoin lentokoneessa Singaporessa tultua ruoanlaitto-ohjelmaa ja kun on 13 tuntia lentänyt ja tapittanut Bahn Mi reseptejä, niin pakkohan sellainen on heti tehdä kun pääsee kotiin. Ja niin tein. Ja nyt on taas suosikkiruokaa listalla. Alla Bahn Mi resepti, kokeilkaa vaikka näin perjantai-illaksi!

 

Bahn Mi

4 annosta

 

4 pikkupatonkia (itse ostin sellaiset esipaistetut jotta ne olivat lämpimät ja rapeat uunista)

2 porkkanaa

1/2 sipuli

1/2 kurkku

kourallinen retiisejä

nippu tuoretta korianteria

1-2 tuoretta chiliä (jos haluaa)

3-4 rkl riisiviinietikkaa

Muutama siivu maksapasteijaa

500 gr porsaankylkeä

 

Kastike:

3 rkl majoneesia

1 rkl hoisin kastiketta

1 rkl Sriracha kastiketta

 

Marinadi:

1 valkosipulin kynsi

1rkl tummaa soijaa

1rkl fariinisokeria

1-2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl seesamiöljyä

suolaa ja pippuria

 

Sekoita kaikki aineet marinadiin. Viipaloi porsaankylki  ja marinoi n. tunnin verran. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista porsaankylki n. tunnin verran. (Käännä siivut 30 minuutin jälkeen)

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Leikkaa porkkana ja retiisit tikuiksi. Kaada päälle muutama rkl riisiviinietikkaa ja anna seistä n. 15 min. Leikkaa kurkku tikuiksi, pilko korianteri ja chili sekä viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi.

Leikkaa maksapasteijasta ohuita siivuja.

Kun kylki on valmista, laita patongit uuniin. Paista kullanruskeiksi ja rapeiksi. Leikkaa patonki auki ja sivele molemmat sisäpuolet runsaasti kastikeella. Laita viipale porsaankylkeä päälle sekä maksapasteija. Lisää porkkanat ja retiisi, kurkkutikut sekä sipulia, korianteria ja chiliä. Halutessa voi laittaa lisää pelkkää Sriracha kastiketta päälle.

Patongin voi tietenkin täyttää vaikkapa katkaravuilla, kanalla tai nyhtopossulla, valitkaa oma lempparitäyte!

Hyvää ruokahalua ja mukavaa perjantai iltaa!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.