Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkat Yleinen

Tui? Ei.

09/08/2019

Matkamme Turkkiin meni Tui:n kautta. Normaalisti tilaamme omat lentomme ja hotellimme ja kartamme pakettimatkoja kaukaa, mutta tällä kertaa lentojen räätälöiminen kaikille sopiviksi oli sen verran haastavaa, että pakettimatka oli helpoin mahdollinen ratkaisu. Samalla olin kiinnostunut miltä matkapaketit näyttävät vuonna 2019 verratuna siihen kuin viimeksi matkustin matkayhtiön järjestämälle lomalle. Täytyy sanoa että ronskisti huonommaksi on muuttunut.

 

Bildresultat för tui flight wing

 

Asiakaspalvelu ennen matkaa oli kuitenkin huippua. Henkilökunta oli todella auttavaisia ja ymmärtäväisiä, varsinkin koska sähläämiseni oli täysin omaa syytäni. Joten suurta plussaa asiakaspalvelulle. Kone jolla matkustimme oli vanhempaa luokkaa ja aika huonosti siivottu. Tuolin käsinoja oli täysin hajalla paikallani, eli osittain säpäleinä. Ruoasta en edes jaksaisi puhua. Tui veloittaa kaikesta erikseen, eli pakettiin kuuluu lento ja hotelli (jotka molemmat olisin saanut halvemmalla jos olisin itse tilannut). Ruoka koneessa maksaa erikseen. Laukut maksaa erikseen. Paikan valinta maksaa erikseen. Lentokenttäkuljetus maksaa erikseen. Ja ok, voin ymmärtää tämän, koska ei kaikki tahdo näitä vaihtoehtoja. Mutta. Kuljetus kentältä maksaa 25 Euroa per pää. Ruoka koneessa maksaa 25 Euroa per pää. Laukku maksaa 25 Euroa per pää. Ja paikanvalinta 10-20 Euroa per pää riippuen minka paikan valitsee. Muistakaa, että kyseessä on turistikone täynnä pelkkiä economy-paikkoja, joten miksi jotkut paikat ovat 10 euroa kalliimmat on outoa, koska kyseessä on esim. ihan keskirivin paikat, ei ikkunaa, eikä muita mukavuuksia.

 

Bildresultat för tui plan

 

 

No ok, palataan ruokaan. Tullen mennen tuolla 25 Eurolla sai perunasalaattia jossa kalkkunansiivu sekä pienen pastasalaatin. Pastasalaatti oli ihan normaalia keitettyä pastaa jossa fetajuustoa. Siihen kuului sämpylä. Siinnä kaikki. Ei juomia, ei jälkiruokaa, ei mitään. Juomat ostetaan erikseen. Jopa vesi. Tämä oli siis niin huono annos ja vielä pahaakin. Oikeesti pahaa. Harmittaa että en ottanut kuvaa, mutta koska lento oli aika huonoon aikaan, ei ollut haluja kuvata pahemmin.

 

Bildresultat för antalya airport transfer

 

Kentällä vastassa oli opas joka ohjasi meidät oikeaan bussiin. Harmittelin jälkeenpäin että varasin kuljetuksen koska taksi olisi ollut tottakai huomattavasti halvempi, mutta koska tarkoitus oli testata kaikkia pakettimatkan osia, tilasin myös kuljetuksen. Tämän oppaan jälkeen emme nähneet Tui:sta hölyn pölyä. Kaikki info matkan aikana tulee tekstiviestitse tai sen näkee sovelluksen kautta. Jos hotellissa ei ole WiFi:ä tai huono yhteys, voi olla haastavaa saada juuri sovelluksen kautta tietoa jos sitä tarvitsee.

 

Bildresultat för kaleici

 

 

Takaisin tullessa Tui:n oppaita ei näkynyt tai kuulunut. Vastassa oli mukava turkkilainen kuski pikkubussilla joka vei meidät kentälle. Jos olisin matkustaja, joka ei ole tottunut lentokenttiin tai matkustamiseen, ja olisin ollut yksin liikkeellä Tui:n matkalla, olisi varmaan sormi mennyt suuhun muutamaan kertaan. Luulisin, että tämän kokemuksen jälkeen olisin jäänyt kotiin seuraavalla kertaa.

 

Bildresultat för antalya airport

 

 

Summa summarum, pakettimatkat ovat kalliita vaihtoehtoja reittimatkoihin verrattuna ja palvelu ei ole kohdallaan. En lähde toiselle TUI:n, tai muunkaan matkatoimiston matkalle, vaan tilaan jatkossa omat lentoni ja majoitukseni niin kuin ennenkin. Hotellista kirjotan erikseen seuraavalla kertaa. 🙂

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Nina 09/08/2019 at 11:32

  Thompson tekivät nimenmuutoksen Tuiksi muutam vuosi sitten. Nimi Thompson yhdistettiin niin lujasti huonoon laatuun että asiakkaat kaikkosivat.

  • Reply caritak 09/08/2019 at 13:26

   Taitaa olla kohta tarvetta muuttaa taas nimeä! 😀

   • Reply Tapio 09/08/2019 at 21:30

    Finnmatkat, Thomson, Arke, Fritidsresor, Startour, Jetair y.m. olivat TUI-merkin (hymiön) alla jo, mutta myöhemmin saivat siis kaikki myös TUI-nimen. Thomsonilla ei ollut huono maine, ja juuri sen takia vaihtoivat nimen myöhemmin kuin muut sisaryhtiöt.

 • Reply Irina / parfyymimatkaajat 10/08/2019 at 11:00

  Meillä on myös jäänyt pahamaku suuhun aurinkomatkojen pakettimatkasta muutamia vuosia sitten. Omaa typeryyttään toinen meistä onnistui murtamaan nilkkansa vuoristossa vääränlaisten kenkien vuoksi. Matkasuunnitelmat menivät uusiksi ja paikallinen terveydenhoito saa kiitokset, useamman käynnin ja kipsauksen kunniaksi. Tämäntapainen onnettomuus ei ole mitenkään harvinainen vuoristoisella seudulla Malcesinessa Monte Baldon vuoriston patikonti/pyöräily/varjoliito ympyröissä. Varatessamme tätä matkaa vielä sanoin puolisolleni, että aurinkomatkat on niin laadukas ja hyvämaineinen, että siellä osataan auttaa, jos matkalla tulee ongelmia. Onnettomuuden satuttua, olimme yhteydessä sukulaisiin, jotka sairaanhoitajina kysyivät heti että onhan teille neuvottu että paluulennon ajaksi täytyy jalassa olla puolikipsi, joka vähentää lennonaikaisen veritulpanriskiä. Mitä? Emme oikeastaan saaneet aurinkomatkoilta minkäänlaisia neuvoja, muuta kuin ohjattiin paikallisen terveydenhuollon piiriin. Asiaan toki vaikutti myös lentoyhtiön Finnairin työkiista ja osittaiset työnseisaukset, jolloin lentoyhtiöön ei saatu yhteyttä. Palautetta annettiin palattuamme kotiin, mutta emme koskaan saaneet minkäänlaista vastausta. Toivottavasti kuitenkin osaavat neuvoa seuraavaa onnettomuuden uhria. Loppujen lopuksi vakuutus korvasi kulut ja tämän jälkeen olemme matkustaneet vain omatoimimatkoilla, koska totesimme ettei pakettimatkoilla ole sen parempaa turvaa/tukea onnettomuuden sattuessa.

 • Reply Maija 01/10/2019 at 13:06

  Mun mielestä pakettimatkoissa ei ole juuri mitään vikaa, että ihanaa, että kerrankin kaikki lentokenttäkuljetuksista lähtien on hoidettu jo valmiiksi. Itse aina ennen matkustin omatoimisesti, mutta nyt kun on lapsia, niin ei vaan yksinkertaisesti jaksa vaivata itseä suunnittelulla. Ikävää, että sinulla oli kuitenkin huonomman puoleinen kokemus loppujen lopuksi.

 • Reply hannu hjerppe 08/12/2019 at 13:51

  Takana 15 lomamatkaa eri pakettifirmoilta, enimmäkseen TUi (Finnmatkat) eikä kertaakaan mitään kauhukokemuksia, ruokien taso ja sisältö näyttää vaihtelevan jne, ei se niin vaarallista ole. Pari teknisen vian aiheuttama myöhästymistä , pisin 1,5 vrk Thaimaassa, mutta onnekkaasti oltiin siellä päässä niin saatiin lomaan pidennystä. Homman nimi on se stressittömyys/helppous; loma eikä tarvi edes ajatella.

 • Reply Arpit 21/01/2020 at 10:45

  great post.. thanks for sharing. content is also interesting

 • Reply Arpit 20/02/2020 at 11:21

  informative information ..great

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.