Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Matkat Yleinen

Päivämatka Albanian Sarandaan

12/07/2019

 

Korfulla ollessamme päätimme tehdä päiväseltään matkan Albanian puolelle ja Sarandaan. Kun mahdollisuus on, ja paikka on niin lähellä, niin pitihän sinne lähteä katselemaan paikkoja. Hyppäsimme laivaan Korfun satamasta ja matka kesti kantosiipialuksella noin puolisen tuntia. Pikkulaivalla matka kesti n 45 minuuttia takaisin. Lippu maksaa yhteen suuntaan 23 Euroa. Tällä kertaa toivoimme että ei oltaisi lähdetty ollenkaan. Paikka oli silloin parisen vuotta takaperin vielä alullaan, sillä kylä oli pelkkää rakennustyömaata ja tuntui hieman kulissi-kaupungilta. Hienoja seiniä oli kyllä pystyssä, mutta seinien takaa löytyi palkkää romua ja vanhoja rakennuksia jotka olivat purettu osittain. Ensivaikutelma ei todellakaan ollut mitenkään “vau- elämys”.

 

 

Sarandassa ja Sarandan lähellä on hienoja paikkoja joissa voi käydä, esim Ksamilin paratiisirannat, ja Butrintin vanhat rauniot. Me ei tällä kertaa käyty niissä paikoissa, ikävä kyllä, sillä olimme vain muutaman tunnin Sarandassa, ja ajattelimme tutkia paikkoja jotka ovat kävelymatkan päässä.

Erästä vanhan synagogan rauniota oli mainostettu satamassa, joka olikin ihan lähellä, mutta en sitten tiedä oliko se näkemisen arvoinen.  Oli siellä kuollut rotta jonka kokoa sai ihmetellä jos ei muuta. 🙂

 

 

Hotelleja tähän aikaan rakennettiin ennätysvauhtia, joka aiheutti että vieraillessamme paikka näytti tältä. Jos palaisimme Sarandaan, varmasti yllättyisimme positiivisemmin, mutta toisaalta taas en tiedä, sillä jos googlaa Sarandasta kuvia, ne ovat niitä samoja mitä silloin olimme nähnyt, mutta petyimme pahemman kerran.

 

 

Päätimme muutaman tunnin kiertelemisen jälkeen palata satamaan ja odottaa siellä laivaa takaisin Korfulle. Piipahdimme satamassa olevaan kahvilaan jossa vietimmekin sitten viimeisen tunnin. Tämä muisto kuitenkin on hyvä, sillä paitsi erinomainen palvelu ja erittäin maukas jäätelöannos joka painui mieleen, muistan myös miten paljon nauroimme epäonnistuneelle päiväretkellemme.

 

 

Sarandasta ei siis jäänyt hyvää kuvaa, mutta tosiaan paikkaa vielä silloin rakennettiin ja todennäköisesti se on siitä kohonnut huomattavasti. Turismi ei ollut vielä päässyt vauhtiin, ja toisaalta oli ihan kiva nähdä paikka ennen tursimivaltausta. Sarandaa ja Albaniaahan ennustettiin uudeksi ykköskohteeksi, en sitten tiedä miten kävi, mutta olisi kiva kuulla jos joku on hiljattain siellä käynyt, että minkälaiseksi paikka nyt on muuttunut?

 

 

Olimme iloisia, jos ei jopa onnellisia, kun näimme Korfun tutun maiseman laivasta. Albania oli kokemus, mutta en tiedä jos se olisi ykkösvalinta seuraavaa lomaa suunnitellessa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa 11/08/2017 at 16:31

  Itse olin siellä viime kuussa ja tykkäsin kovasti. Onhan se vielä vähän kehitysmaa, mutta se ei haitannut. Oman osan viihtymiseen teki mukava pieni perhehotelli, joka oli vähän kauempana keskustasta. Siellä viihdyttiin päivän kuumimmat hetket. Hauskaa, kun oltiin alussa hotellin ainoat ulkomaalaiset. Tutustuttiin myös suomalaiseen perheeseen, jonka isä on Albaniasta. He olivat olleet siellä monta vuotta ja kuulema erityisesti tänä vuonna länsimaisia turisteja on tullut enemmän. Se kylä on kuulema talvella ihan tyhjä ja monet hotelleista ja ravintoloista kiinni.

  • Reply caritak 11/08/2017 at 17:33

   Kiva kuulla että viihdyitte! Jotenkin luulen, että uteliaisuus voisi viedä vielä meidät takaisin sinne jossain vaiheessa, kun ensimmäinen reissu meni niin pieleen. Kyllähän sen pysty jo silloin näkemään, että ajan ja rahan kanssa paikasta tulee vielä upea jonain päivänä. 🙂

 • Reply Riittaliisa 16/07/2019 at 14:47

  Pargasta käsin tehtiin päivän kestävä retki Sarandaan. Oli eri matkatoimistojen asiakkaiden yhteinen reissu vai oliko sittenkin vain yhden kotimaisen, en muista tarkkaan. Oli hyvä nähdä sitäkin maata. Buttonin alue oli hieno.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.