Eurooppa Koti lapset Matkat Yleinen

Kuinka usein käytte Suomessa?

29/05/2019

Olen tässä parisen viikkoa yrittänyt suunnitella lomaa eikä mikään onnistu. Tarkoituksena oli kuusihenkisellä voimalla lähteä rantalomalle, mutta ei se nyt vaan onnistu. Suomesta piti lähteä porukkaa ja meidän sitten piti lähteä täältä samaan kohteeseen. Helppoa teoriassa, mutta käytännössä mahdotonta!Lennot ei täsmää, tai sitten hotellit eivät täsmää tai kyydit kentälle jommassa kummassa suunnassa ei täsmää. Olen repinyt hiuksiani, purenut hammasta ja kiroillut mutisemalla tosiaan parin viikon ajan, ja mitään en ole saanut aikaiseksi. En kuitenkaan luovuta. On se nyt kumma jos yhtä lomaa ei saa tilattua!

Harmittaa eteenkin siksi, että tyttö haluaisi päästä rantalomalle Mummon kanssa, ja Mummo tytön kanssa. Totta kai itsekkin haluan lomaa joka tuntuu lomalta, sillä jos tilaamme liput Suomeen sukulaisia moikkaamaan, se ei ole meille lomaa, vaan autossa istumista ja syyllisyyden tunnetta kun ei kaikkia ehdi näkemään. Yksinkertaisesti, haluan, ja tarvitsen, lomaa.

 

Tähän asti sukuloiminen on ollut aika yksipuolista, eli me aina olemme ne jotka matkustavat Suomeen. Haluan että tyttö tapaa mummoa,  serkkuja, tätejä ja enoa, mutta se, että lomamme menee siihen, että matkustamme säännöllisesti Suomeen ei ole reilua. Siksi en tällä kertaa tahdo käyttää viikkoa jo muutenkin vähistä lomistani siihen, että painan pitkin Suomea vuokra-autolla. Järkikin jo pistää vastaan. Tahdon herätä hotellissa, mennä katettuun aamiaispöytään ja loikoilla altaalla ja leikkiä nelivuotiaan vesipetoni kanssa auringossa. En istua mökissä itikoiden syötävänä järvenrannalla josta matkaa 50 km lähimpään kauppaan ja grillailla  kabanossia ja grillitassuja joka ilta. On sekin mukavaa joskus, mutta kun on asunut metsässä järvenrannalla viimeiset 7 vuotta, niin välillä haluaa muutakin. Vaikka on se Suomen suvi upeaa sekin.

 

 

Heräsi sitten kysymys, kuinka usein muut ulkomailla asuvat käyvät Suomessa sukuloimassa? Vai onko niin, että vuosien varrella käynnit ovat vähentyneet? Ulkomailla asuimen teettää sitä, että aina jää jostain paitsi. En ole päässyt häihin, hautajaisiin, ristiäisiin, lakkiaisiin tai moneen muuhunkaan juhlaan tai perhetapahtumaan, usein joko siksi, että en saa lomaa, tai siksi että lennot ovat liian kalliita. Tämä ongelma vahvistui Irlannin muuton myötä, sillä täältä ei niin vaan pääse lähtemään. Dubliniin on matkaa ja lentojen suunnittelu on sen varassa, miten Kerryn kentältä ensin pääsee Dubliniin, tai muun Dubliniin päin menevän kyydin varassa. Koetteko te muut, jotka asutte ulkomailla, että Suomessa usein oletetaan että te matkustatte sinne, eikä toisin päin?

Saa nähdä tuleeko lomasta mitään, vai vedänkö peiton korvilleni ja jään kotiin perheen kanssa. Hermo tässä menee.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna 29/05/2019 at 13:20

  Moikka,
  Hyvin samanlaisia ajatuksia minullakin. Meillä ei vielä ole lapsia mutta kauhulla odotan niitä aikoja kun nyt jo kaikki lomat menee vaan Suomeen matkustaessa ja siellä vaan tuttuja moikkailemassa.

  Suomessa on aina ihana käydä kun perhettä on aina ikävä. Silti se on tosi rasittavaa kun hetkeäkään ei saa rauhassa hengähtää, käydä missään vaan oman huvin vuoksi eikä mennä rennolla asenteella vaan aina pää kolmantena jalkana seuraten aikataulua että ehtii nähdä kaikki.

  Me muutettiin viime marraskuussa ensimmäiseen omaan asuntoon täällä englannissa. Asunto on ihana. Kuitenkin marraskuun jälkeen olen itse käynyt nyt 4 kertaa suomessa, mutta yrityksistä huolimatta kukaan läheiseni ei ole tullut meillä käymään. Olisi mulle tosi tärkeää että läheiset pääsis näkemään meidän uuden ja ihan ensimmäisen omistusasunnon. Ollaan yritetty että maksetaan synttäri/joulu yms lahjaksi lippuja mun sukulaisille että tulisivat käymään mutta aina vastaus heiltä on että ”no mutta töistä on vaikea saada lomaa” ”siellä menee sit kuitenkin paljon rahaa paikanpäällä” ja milloin mitäkin. Tuntuu todella pahalta kun itsellekin lomien saaminen ja suomeen matkustaminen on aika rahaa vievää puuhaa. Lisäksi sitten on inhottava kuulla kun juuri samaiset sukulaiset sitten päättävät kesälomille lähteä lomailemaan rantalomille. Itselle kun ei sitten enää jää mahdllisuutta moisiin kun haluan käydä tapaamassa näitä sukulaisia sekä pienen pientä kummityttöä mahdollisimman useasti.

  • Reply caritak 29/05/2019 at 22:15

   Niin se on ikävä kyllä. 🙁 Usein tosiaan tuntuu, että jos itse ei lähde Suomeen niin tyttö ei tapaisi sukulaisiaan lainkaan, mutta samalla tuntuu niin kurjalta kun haluaa esim. rantalomalle niinkun mekin nyt, mutta koska kaikki ei pääse ja lennot ei täsmää, taas rantalomamme jää haaveeksi ja “joudutaan” katsomaan lentoja suomeen. 🙁

 • Reply Suvi 29/05/2019 at 14:07

  En asu ulkomailla, mutta olen niitä, joille ulkomaille muuttaneet tutut/sukulaiset ovat aika selkeästi ilmoittaneet, että he eivät sitten halua ketään kotiinsa, eivät halua toimia turistioppaina hotelleissa asuville eivätkä aikatauluttaa elämäänsä mahdollisten lähiseudulle saapuvien sukulaisten matkaohjemien mukaan. Käyvät kyllä joskus Suomessa ollessaan kylässä meillä.

  • Reply caritak 29/05/2019 at 22:18

   Voihan se tottakai olla niinkin päin. Itse olisin onnessani jos joku tulisi ja näyttelisin mielelläni paikkoja mutta meitä on niin moneen eri junaan ja ehkä kaikkien elämäntilanteeseen ei vieraiden viihdyttäminen sovi tai mahdu. :/

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.