ruoka

Pekaanipähkinäpiirakka

Wednesday, May 22, 2019

 

Pecan pie, pekaani-piiras…tai niinkun itse sanon..Pekan Piirakka. 🙂 Oli nimi mikä tahansa, piirakka on ja pysyy yhtenä lempparijälkkärinä, mutta harvemmin sitä syö koska kalorimäärä per pala vastaa varmaan koko vuoden kaloreita. Joka tapauksessa piirakka on joka kalorin arvoinen, joten alla ohje mikäli tahdotte kokeilla tätä tuhtia, mutta oi niin hyvää, piirakkaa.

Pekaanipähkinäpiirakka

12 palaa

Taikina

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/3 dl kylmää vettä

Täyte

  • 30 g voita
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,8 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl pekaanipähkinöitä (n. 150 g)

    Taikina: Paloittele voi kuutioiksi . Nypi tai sekoita yleiskoneessa voi, jauho, sokeri ja suola. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
    Laita uuni päälle 150 asteeseen.
    Täyte: Sulata voi. Vatkaa munat ja sekoita voin, siirapin, vaniljasokerin, fariinisokerin ja jauhojen kanssa. Lisää pähkinät.
    Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka taikinalla (n  28 cm hlkaisija 12 palalle)  Tee taikinaan reikiä haarukalla. Lisää täyte ja paista uunissa 40-50 min. Piirakan tulee olla suurin osin kiinteä mutta hieman “höllyvä” (ei kuitenkaan löysä) keskeltä jotta se on valmis. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.