Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koti lapset Yleinen

Tytön arki ilman päiväkotia

01/05/2019

 

Kuukausi on jo kulunut muutostaamme, siis HUI kuinka aika menee nopeaa! Kaikki on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, paitsi tytön päiväkoti/kerho. Kyseisessä päiväkodissa ei ollut tilaa ennenkuin vasta syyskuussa, ja silloin tytöllä on varattu eskaripaikka. Tarkoitus oli kysyä toisesta päiväkodista/kerhosta, jos olisi tilaa, mutta päätimme sitten että tyttö saa olla lomalla vähän aikaa, koska ei asialla ole kiirettä. Neuvolaakin on ollut ikävä, sillä Irlannissa ei vaikuta olevan vastaavanlaista laitosta, eli ihan paikalliselle lääkäriasemalle pitää mennä. Tyttö kävi 4-vuotis tarkastuksessa, ja lääkäri katsoi meitä sen näköisenä että miksi tuodaan täysin terve tyttö tänne? Jonkinalinen tarkastus kuitenkin tehtiin, ja tervehän tyttö tosiaan on, joten hyvä näin.

 

 

Vaikka tyttö viihtyykin isänsä ja vaarinsa kanssa, niin olemme huomannut että samanikäisiä kavereita alkaa olla ikävä. Jopa mielikuvituskaveri tuli käymään vähäksi aikaa, George, mutta George hävisi yhtä nopeaa kuin tulikin. Onneksi kuitenkin leikkipuistossa on samanikäisiä kavereita, ja meidän  muuten ujo tyttö on ihan oma-alotteisesti jutellut muiden tyttöjen kanssa ja löytänyt kavereita joka kerralla. Yllä olevassa kuvassa tyttö on käymässä äitn työpaikalla, eli istuu kirjotuspöytäni alla. Teen töitä kotoa käsin, mutta kuitenkin olen paljon puhelimessa asiakkaiden kanssa, joten hiljaa pitää olla, ja näinhän se onnistuu kun saa olla omassa “majassa” ja katsella piirrettyjä hetken aikaa kunnes äiti lopettaa.

 

 

Hauskaa tässä on se, että Ruotsissa aina tuskailimme sitä, että saisipa tyttö olla kotona enemmän, tai jopa täyspäiväisesti, mikä onni se olisi, ja nyt kun hän saa olla kotona täyspäiväisesti tuskailemme että voi kun hän pääsisi kerhoon että olisi kavereita. Noh….ei hänellä hätää vaikuta olevan. Kaikki tulee ajallaan ja kohta tulee taas tyttöä ikävä kun syksy tulee ja eskari alkaa, joten koitamme nauttia tästä ajasta. Aika menee nopeaa joten antaa tytön nauttia pitkistä vapaapäivistä, vaikka ne välillä voikin olla tylsiä, mutta tylsyys antaa mielikuvituksen juosta, joten ei sekään ole lapselle pahaksi!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nina 01/05/2019 at 14:45

  Heippa Co. Meathista.

  Irlannissa päivähoito on todella surkea. Mitä leikkitapamisiin/kerhoihin tulee niin tsekkaa terveyskeskuksen sekä kaupan ilmoitustaulusta mitä löytyy. Kirjastoissa on usein myös viikoittainen satutunti. Monet urheilu-, tanssi- ja ratsastuskoulut pyörittävät ryhmiä jo 3-4 vuotiaille. Lykkyä tykö, itsellä jo kohta 19 v Irlannissa takana, kolme lasta kasvanut täällä aikuisiksi eikä minulla ole poismuuttoa mielessä ollenkaan . Harkitsen itse asiassa kaksoiskansalaisuuden ottamista.

  • Reply caritak 01/05/2019 at 16:13

   Kiitos vinkeistä! Kaikki otetaan kiitollisena vastaan! Aina kiva kuulla kun muilla on hyviä kokemuksia ja että kaikki on mennyt hyvin, se helpottaa kummasti vaikka itsekkin tietää että eihän tässä hätää.

 • Reply blog3008.xyz 20/04/2020 at 07:15

  I like it when folks get together and share ideas. Great website, keep it up!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.