ruoka

Guinness lihapiirakka

29/04/2019

Bildresultat för beef and guinness pie

 

Yksi helpoimmista ja parhaimmista arkiruoista meidän perheessä on Guinness lihapiirakka, tai Beef and Guinness pie. Tämä piirakkaa kannattaa tehdä esim. sunnuntaina valmiiksi seuraavalle päivälle, koska lihapata kestää parisen tuntia porista. Toivottavasti kokeilette ja saatte uuden lempparin arkiruokalistalle!

 

Beef and Guinness Pie

1 kg naudanlihaa

2-3 porkkanaa

1 valkosipulinkynsi

1 tölkki tummaa olutta, mielellään Guinness:iä tai Murphy’s stout

2 lihaliemikuutiota

1/2 tl timjamia

suolaa

pippuria

4 levyä voitaikinaa

(1 tl Maissitärkkelystä)

1 muna

Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista pannulla. Pilko valkosipuli ja heitä lihan joukkoon ja paista vielä parikymmentä sekuntia. Siirrä lihat pataan ja heitä mukaan porkkanat suurehkoina palasina. (Itse leikkaan porkkanana kolmeen osaan ja siitä tulee sopivat palat.) Lisää tölkki olutta ja lihaliemi. Anna porista miedolla lämmöllä n 2-3 tuntia. Suurusta kastike esim.maissitärkkelyksellä joka on sekoitettu tilkkaan vettä. (n. 1 tl maissiärkkelystä ja 0,5 dl vettä)

Kaulitse voitaikina n. 3 mm paksuiseksi. Vuoraa vuoka taikinalla ja esipaista uunissa n 10 min. Lisää lihapata taikinalle. Kaulitse toiset levyt kanneksi. Laita päälle voitaikinakansi ja voitele se vatkatulla munalla. Paista uunissa n. 20 minuuttia,  200 astetta, tai kunnes piirakka on kohonnut ja on kullanruskea.

 

Tarjoile salaatin kanssa.

Hyvää maanantaita kaikille!

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.