Yleinen

MyHeritage DNA-testin tulokset

Monday, February 18, 2019

*yhteistyössä MyHeritage

Vihdoin tuli odotetut MyHeritage DNA-testin tulokset! Vaikka lähetimme testit samaan aikaan, äitini sai tulokset parisen viikkoa sitten, mies toissapäivänä ja itse sain ne tänä aamuna. Äitin tulokset nauratti eniten, sillä hän on 98,4 % Suomalainen ja 1,6% Eskimo. ESKIMO! Eli kaikille tädeille ja enoille tiedoksi, olette siis eskimoita.

Miehen tulokset yllätti, koska hänen pitäisi 87,9% Irlantilainen ja 12,1 % itä-eurooppalainen. Nyt sitten mietitään että voisiko tuo mitenkään pitää paikaansa, sillä ei pitäisi olla mitään kytköksiä itä-eurooppaan. Toisaalta, onhan Irlannissa todella paljon puolalaisia, joten mistä sen sitten tietää. 🙂

 

 

Yllä sitten omat tulokseni. 99,2% suomalainen ja 0,8 % Melanesialainen. Eli…täh? Miten se nyt sitten menee yhteen? Eikö olisi ollut loogista, jos olisin sitten ollut 0,8% eskimo? En tiedä. Täytyy varmaan lukea hieman enemmän tästä testistä ja miten se tapahtuu loppujen lopuksi, koska juuri nyt on sellainen olo, että koko homma on hölyn pölyä. Mutta en voi tyrmätä asiaa täysin kun en ymmärrä koko prosessia, joten…ei muuta kun opiskelemaan DNA- testauksen taustoja. Isäni tosin aina haaveili matkasta Fijille ja Koron saarelle, joten ehkäpä meillä on joku linkki sinne suuntaan. 🙂 Jos ei muuta, tämä on mahtava tekosyy lähteä matkalle….etsimään juuriani. 🙂

 

 

Eli tältä nyt sitten näyttää 99,2% suomalainen ja 0.8% melanesialainen henkilö. Olisinpa edes saanut sellaisen paksun aasialaisen hiuslaadun, mutta ei edes sitä jäänyt DNA-peritymään.  Hiljattain mietin blogissa että mitä vastaan kun joku kysyy että mistä olen kotoisin, no nyt sitten voin heittää että olen suomalainen ja melanesialainen. 😀

 

Mikäli halautte tilata oman MyHeritage DNA-testin, voitte tehdä sen tämän linkin kautta, ja jos lisäätte koodin CARITAKORO kassalla, saatte myös ilmaisen toimituksen.

 

Mitä olette mieltä tällaisista testeistä, ja oletteko itse kokeillut?

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply sarsa /Pohjostuuli puhaltaa Monday, February 18, 2019 at 15:02

  Moi, minäkin olen välillä miettinyt tämän tekemistä, mutta toistaiseksi jättänyt väliin. Luin jokin aika sitten hesarissa artikkelin, jossa selvennettiin noita pienmpiä prosenttejaeli siis sit mistä ne tulee. Niitä ei ilmeisesti kannata ihan kovin tarkkaan tuijottaa.

  Laitan tähän sen artikkelin linkin https://www.hs.fi/tiede/art-2000005998605.html

  • Reply caritak Monday, February 18, 2019 at 21:26

   Kiitos 😊sain tämän linkin myös facebookin kautta ja arvelinkin että näin on mutta hauska juttu kuitenkin, sai ainakin hyvät naurut! 😂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.