ruoka

Lohi-tacoja fetajuustolla

perjantai, helmikuu 15, 2019

 

Salmon fish tacos loaded with toppings

 

Viikonloppu edessä ja eilisen herkuttelun jälkeen päätimme tytön kanssa herkutella myös tänään, tehdään nimittäin lohi-tacoja illalla. Tyttö rakastaa kalaa ja äyriäisiä, niin kuin myös minä itsekkin, joten valinta oli helppo. Toivottavasti nämä maistuu muillekkin!

 

Lohi-tacot:

neljälle hengelle (laskettu 2 tacoa per pää):

  • 8 kpl pehmeitä tortilla-leipiä (pieniä)
  • 500 gr lohta
  • pikkelöityä punasipulia (ohje alla)
  • 2 avocadoa
  • 1/4 kerä punakaalia
  • nippu tuoretta korianteria
  • paketti (tai kaksi)  fetajuustoa (maun mukaan)
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöjyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunan tai limetin mehua

 

Sekoita hunaja, öljy ja sitruunan mehu kulhossa ja raasta joukkoon valkosipuli.  Levitä lohen päälle ja paista lohi uunissa kypsäksi (n. 15 min, uuni  200 astetta). Leikkaa punakaali ohuesti ja kuutioi avocado. Lämmitä tortillat ja laita päälle kaalia, lohta, avocadoa sekä murentele päälle fetajuustoa.  Lisää pikkelöity punasipuli ja jos haluaa, voi myös lisätä korianterisilppua.

Lisäksi voi tarjoilla guacamolea, tai valkosipuli- tai sriracha-majoneesia.

 

Pikkelöity punasipuli:

1 dl sokeria

1/2 dl etikkaa

1 dl vettä

2 kpl Punasipulia

Leikkaa punaispuli renkaiksi ja laita kulhoon.  Keitä muut aineet, ja kaada punasipulin päälle. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.