ruoka

Tulinen lihapata

maanantai, syyskuu 17, 2018

 

Syksy hiipii hiljaa lähemmäksi ja viikonloppuna olinkin sienimetsässä sateella, ja kun pääsin kotiin teki mieli tällaista lohduttavaa pataruokaa, joten tein yhden lemppariruoaistani- tulista lihapataa.  Tähän voi tietenkin lisäillä chiliä maun mukaan, mutta itse pidän ”tarpeeksi” tulisesta versiosta, joten en turhaan säästele chiliä.  Alla resepti, toivottavasti kokeilette! 🙂

 

TULINEN CHILIPATA

1 kg naudan lapaa

8 valkosipulin kynttä

2 punaista chiliä

2 rkl säilöttyä jalapeñoa

1 paprika

1 rkl punaista currytahnaa

1 tlk tummaa olutta, mielellään Guinness tai Murphy’s

1 tl juustokuminaa

1 tl kuivattua jauhettua korianteria

2 lihaliemikuutiota

tilkka öljyä

 

Kuutioi liha ja ruskista pannulla. Laita valkosipuli, chili, jalapeñot, paprika ja currytahna öljytilkan kanssa monitoimikoneeseen tai vastaavaan ja silppua mössöksi. Lisää mössö lihojen kanssa pataan ja lisää mausteet. Kaada päälle olut ja lisää lihaliemikuutiot.

Anna porista parisen tuntia miedella lämmöllä kunnes liha on mureaa. Tarjoile riisin kanssa.

Itse tarjoilen aina myös papusalaatitia padan kanssa jossa tomaattia, sipulia ja mitä papuja nyt sattuu olemaan kotona,  ja mahdollisesti ruokalusikallinen kermaviiliä päälle mikäli pata on liian tulista.

Hyvää alkanutta viikkoa! 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like