Eurooppa lapset Matkat Yleinen

Foynes Flying Boat Museum, osa 1

18/05/2018

 

Matkalla lentokentälle pysähdyimme Foynesissa, joka on pieni kylä irlannin länsirannikolla. Foynes oli “maailman keskipiste”  1930-40 luvulla, sillä täältä lähtivät suuret lentävät laivat kohti amerikkaa, ja ensimmäiset matkustajakoneet atlantin yli kirjoittivat historiaa. Ensimmäinrn Non-stop lentomatka New Yorkkiin lähti täältä, kestäen 25 tuntia ja 40 minuuttia.

 

 

Foynesin museo oli odotettua parempi kokemus kaikin puolin. Hämmästyin että museo oli näin hieno ja varsinkin että se oli niin kiinnostava! Minä kun en normaalisti en jaksa lukea kaikkia juttuja museoissa, ja varsinkaan lentomuseo ei olisi tavallisesti ensimmäinen valintani.

 

 

Paitsi että museossa on kattava puoli koskien paikan historiaa, museossa on aito oscar-patsas, jonka näyttelijätär Maureen O’Hara sai elämänpituisesta urastaan. Hän on myös museon suojelia, ja on lahjoittanut ennen kuolemaansa museolle niin rahallisia lahjoituksia kun paljon rekvisiittaa omien mekkojen ja rekvisiitan muodossa, sekä miehensä lentäjäjuttuja, sillä hänen mies oli lentäjä juuri näillä Pan Am lennoilla. Museoon avataan pian Maureen O’Hara huone, jossa kaikki näyttelijättären vaatteet ja muut ovat esillä.

 

 

Kierros museossa alkaa 17 minuutin pituisella videolla, joka näytetään pienessä elokuvateatterissa. Video kertoo lentokoneiden ja Foynesin historiasta, ja jopa tyttö jaksoi hienosti katsoa sen. Jotenkin tuntui että itsekkin palasi takaisin menneisiin aikoihin kun matkustaminen ei ollut arkea.

 

Foynesin lentävien laivojen museo on todella erikoinen kokemus, ja meillä ei ikävä kyllä ollut tarpeeksi aikaa tutkia kaikkia sen osia kun piti ehtiä omalle lennolle. Palaamme taatusti tänne uudemman kerran! Ensi viikolla kerron paikasta lisää, ja kurkkaamme Yankee Clipper lentokoneen sisälle! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.