Eurooppa Koti lapset

Söpö maitoputiikki

maanantai, toukokuu 14, 2018

Käytiin tässä viikonloppuna kotiin palattua ajelemassa ihan tässä lähellä ja bongattiin pari kivaa juttua. Ensimmäiseksi löydettiin metsästä n 5 kilometrin päästä taloltamme panimon! 🙂 Ostettiin sieltä muutama pullo pilsneriä, mutta siitä paikasta kerron enemmän myöhemmin. Toinen kiva juttu oli tämä aivan hurmaava maitokauppa!

Maitopuoti/putiikki/kauppa (mikä nyt olisi paras nimi) oli maatilalla, ja sinne saa mennä ihan omineen koska haluaa. Sisällä on pieni tila jossa maitoautomaatti, pulloja, ja myös mahdollisuus ostaa munia.

 

Lasipullo johon mahtuu litra, maksoi 20 kr (eli n. 2 euroa) ja se maksettiin joko käteisellä tai Swishillä (ruotsissa maksutapa kännykän kautta). Voi myös ostaa munia 3 kr kpl, mutta tällä kertaa oli munateline tyhjä. Vieressä oli tyhjiä munakennoja joihin sai kerätä munia mukaan otettavaksi.

0

 

Maito tosiaan täytettiin maitoautomaatista, ja maksettiin kortilla. Tällä kertaa ostettiin vaan litra ihan testimielessä, mutta tyttö joi niin onnessaan maitoa, että pakko hakea lisää. Tuo alla oleva kuva kyllä sanoo kaiken. 🙂 Haluan tottakai myös ostaa munia ja tehdä kunnon uunipannarin, kun kerran noin läheltä löytyy kunnon aineet. 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

  • Teija maanantai, toukokuu 14, 2018 at 14:39

    Ihan vain muistutukseksi, että raaka/tilamaidossa (siis pastöroimattomassa maidossa on riskinsä ja lasten, vanhusten sekä immuniteetiltaan vajavaisten ei kannattaisi sitä juoda.

    https://www.evira.fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista-saatavat-elintarvikkeet/maito/raakamaito-ja-ruokamyrkytykset/

    • caritak maanantai, toukokuu 14, 2018 at 17:07

      Juu, paitsi että tämä maito on pastöroitua. 🙂 Ei siis ihan suoraan sentään lehmästä! (lukee myös pullon kyljessä)