Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavalmistelut ”Eurooppa 2019 moottoripyörällä”

Niin siinä sitten kävi, että taas reissua pukkaa. Viime vuoden moottoripyöräreissulta palatessa kuvittelimme, että nyt ei tarvitse vähään aikaan reissuun lähteä. Kun laskettiin jäljellä olevia elinvuosia (ikä 50+) niin totesimme, että on se taas lähdettävä, jos kiikkustuolissa haluaa näitä moporeissuja muistella.

Kiersimme siis puolisoni kanssa Eurooppaa kesällä 2018, tutustuimme tarkemmin Espanjaan ja Portugaliin. Lisäksi ajoimme läpi Ranskan, Luxemburgin ja   Saksan laaksojen kautta Travemunden satamasta lautalla Helsingin kautta kotiin. Reissussa olimme noin kuukauden, siitä voi tarkemmin lukea aikaisemmista blogi-kirjoituksista. Kuten kuvista näkyy, molemmilla alla Harley-Davidsonit.

Matkakuumetta siis pukkaa ja paljon on vielä maailmaa nähtävää. Vuonna 2017 kiersimme Balkanin niemimaata, eli lähinnä Kroatian kaunista rannikkoa pitkin, mutta sielläkin jäi vielä paljon nähtävää. Tämän kesän reittisuunnitelma kohdistuu noin viikoksi Italiaan ja erityisesti länsirannalle, sieltä tarkemmin haluamme nähdä Amalfin rannikon. Sitten ajamme Italian läpi ja lautalla Montenegroon. Tästä reitin on tarkoitus jatkua Kroatian, Slovenian, Tsekin ja Saksan kautta taas tutulla lautalla Travemunden ja Helsingin kautta kotiin. Reissupäiviä tulee yhteensä 26.

Koko talvihan tässä on kitkuteltu ja säästetty rahaa tätä reissua varten. Kuukausipalkastani olen laittanut matkakassaan noin 300 euroa kuukausittain. Isoimmat menoerät ovat olleet pyörien rahtimaksu rekalla Italiaan (a 500,-) ja lauttamaksu yhdeltä henkilöltä pyörällä noin 400 euroa. Päiväbudjetiksi olen laskenut henkilöä kohti noin 80 euroa, joka sisältää yöpymisen (esim. bed & breakfast), bensakulut ja ruuat. Ruokailun suhteen emme kitsastele, yleensä pyrimme valkoisille liinoille illalla. Joskus se voi tuottaa ongelmia, minä kun en lihaa syö, enkä mitään muutakaan eläinkunnan tuotteita. No, joskus pitää vähän joustaa, jotta pysyy hengissä. Ratsujen syöpöttelylle on laskettu noin 20 euroa päivää kohti. Kulutus on laskettu 6l/km. Päivämatkat ovat siinä 200 km, vaihdellen 20-450 km. Koko matkan pituudeksi olen arvioinut noin 4000 km. Italiassa on muuten Euroopan kallein bensa, mutta Bosnia-Hertsegovina, Tsekki ja muut Itä-Euroopan maat sitten puolestaan halvempia ajella. Tiemaksut voivat vaihdella maittain, mutta jos ajelee pienempiä teitä, niin niiltäkin välttyy.

Tässä vähän muistilistaa pakkaamista varten. Lähdemme reissuun siis 25.5. Pyörät pitää kuitenkin pakata viimeistään huomenna ja kaikki sinne menevät kamat. Haastetta pakkaamiseen tekee se, että vietämme viikonlopun Italiassa ennen kuin saamme pyörät terminaalista. Katsastamme siinä välissä Venetsian ja Gardajärveltä Malcesinen. Siinä samalla saamme tutustua maisemiin myös junassa istuen.

Siis, ota mukaan:

 • Green card (tilattu vakuutusyhtiöltä, todistaa vakuutuksen olevan voimassa), pyörien paperit.
 • ajokortti, passi, rahaa (tilillä tai lompsassa)
 • puhelin, jonka liittymällä edullista käyttää nettiä Euroopassa (ehdoton!)
 • huolletut pyörät (renkaat, öljyt, suodattimet, jarrupalat tarkistettu)minähän näistä en juurikaan ymmärrä, mutta yritän opetella 🙂
 • kypärät ja kypäräpuhelimet
 • navigaattori, Suomen  lippu, Go pro kaikkine telineineen
 • nahkahousut, nahkatakki, kauluri, sadeasu, kengät, hanskat, kalsarit, fleece-paita, ajosukat, toppi ja ajopaita, aurinkolasit, lukulasit, pieni ensiapulaukku
 • vaatteet: alusvaatteita ja muutamat sukat niin, että voi pestä joka ilta, pari t-paitaa, pari pitkähiaista/neuletta, farkut tmv. pitkät ja lyhyet housut, hame, kengät, joilla voi kävellä pitkiä matkoja, takki, treenivaatteet (2), bikinit. Ja vaatteet tietenkin sävy-sävyyn, jotta voi yhdistellä (puolisollani ei olekaan muuta kuin HD-vaatetta, itse en ole sille tielle lähtenyt).
 • matkajoogamatto, hammasharja, tahnaa, kookosöljyä, palasaippuaa.

Näillä tuumailuilla sateisessa Kokkolassa.

 

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Lauran tarakalla 10.5.2019 at 23:47

  Moikka!
  Kiva löytää täältä toinenkin moottoripyöräilevä leidi! Käyhän kurkkaamassa blogiani, kirjoitan myös prätkämatkoistani. 🙂

  T. Laura

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.