Eka kertaa Portugalissa

Matkapäiväkirja, päivät 9-11.

Aurinko on hellinyt motoristeja. Jätimme jopa nahkahousut kassiin yhdellä lyhyemmällä etapilla. Matka Farosta Albufeiraan on vain 46 km ja tämä matka taittui farkuissa. Hassua kyllä aurinko porotti kuumemmin pohjetta kuin nahkahousun läpi, vaikka muuten olikin viileämpi.

Ensimmäinen etappi Portugalin puolella oli Faro. Tykästyin! Kaupunki ei ole mikään erityinen turistikohde,  mutta ehkäpä pidin juuri sen vuoksi. Meillä oli tosi ihana majapaikka, Hostel do Largo. Ilmeisesti nuori pariskunta asui itsekin samassa talossa, jossa oli erilaisia huoneita. Halvimpia oli useamman hengen huoneet jaetulla kylpyhuoneella. Talo oli sokkeloinen sisäterasseineen. Aamiainen katettiin keittiöön ja olohuoneessa sai vapaasti seurustella. Sattuipa niin, että kuntosali löytyi heti kulman takaa. Aamulla vedettiin pikatreenit ja sitten motot kohti Albufeiraa. Matkalla HD -kaupan kautta, Pekka sai taas uuden paidan?.

Faro siis elävä vanha kaupunki kujineen ja putiikkeineen. Albufeira puolestaan on täysin turistikohde. Mitäpä turisti muuta toivoisi kuin aurinkoa, hiekkarantaa, halpaa viiniä ja iloista meininkiä. Erityisesti englantilaiset ovat paikan löytäneet. Viikko täällä ja todennäköisesti puhuisin britti-aksentilla! Ei englantilaisissa mitään vikaa, mutta ehkä vähempikin mesoaminen riittäisi. Kerrottakoon että menossa on jalkapallon MM-kisat, eilen Espanja vastaan Portugali!

Meillä kävi tuuri hotellivalinnan kanssa. Saimme viiden tähden hotellin kohtuuhintaan. Grande muthu forte do valo. Päätimme pitää vapaapäivän ajamisesta ja viivyimme siellä kaksi päivää. Kaupunkiin ehti tutustua rauhassa, mutta käytimme myös hotellin palvelut hyväksemme. Ehdimme makoilla uima-altaalla, mutta testasimme myös kuntosalin, sauna-osaston sekä sisä-uima-altaan. Saunoimme varastoon juhannuksen vuoksi, koska takeita saunan löytymisestä Ranskasta ei ole. Matkasuuunnitelman mukaan olemme Ranskassa juhannusviikonloppuna.

Portugalilaiset ovat ystävällisiä, avuliaita ja puhuvat hyvää englantia. Tähän mennessä kokemus on ollut erittäin positiivinen. Lihansyöjinä portugalilaiset ovat kuulemma Euroopan tilastossa ykkösiä, mutta myös vegaanina pysyy hengissä. Farossa syötiin aivan  mahtava kasvispaella ja Albufeirasta löytyi intialainen ravintola, jota uskallan lämpimästi suositella: Spice Lounge. Henkilökunta intialaiseen tyylin erittäin ystävällistä ja ruokalistalta löytyy paljon vegevaihtoehtoja.

Tästä matka jatkuu pohjoiseen, Lissaboniin ja Portoon.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.