Roadtrip Espanjasta kohti Portugalia

  • Matkapäiväkirja, päivät 8 ja 9.

Motoristien matka on vielä aluillaan, mutta ensimmäinen maa on nyt koluttu niin, että jonkinlainen kuva on muodostunut. Espanjaa voi lämpimästi suositella motoristeille, autolla liikkuville tai ihan kenelle tahansa. Myös liikuntarajoitteiset on hyvin huomioitu.

Espanjalaiset ovat hyvin ystävällisiä eikä missään vaiheessa tullut mieleen, että pitäisi varoa varkaita tai oman turvallisuuden puolesta. Toki, normaali varovaisuus ja oma käytös voi osaltaan vaikuttaa asiaan.

Myös liikennekulttuuri on ihan ok. Erityisesti jalankulkijat otetaan ensisijaisesti huomioon. Suomalaisilla olisi jotain opittavaa?

Jokainen risteys on tehty liikenneympyräksi, tämähän sujuvoittaa liikkumista. Turistikin ehtii miettiä toiseen kertaan, jos ei heti hoksaa kääntyä oikeasta liittymästä. Meillehän toki ei näin käynyt koskaan?

Espanjalaiset pysähtyvät vain huoltoasemille, suomalaisille tuttuja levähdyspaikkoja ei ole ollenkaan. Eipähän tule roskattua luontoa matkaeväillä tai niiden pakkauksilla!

Satumaisessa Rondassa olisi viipynyt pitempäänkin, mutta suuntasimme motot kohti Cadizia heti majatalon aamiaisen jälkeen. Cadiz oli mielenkiintoinen kaupunki saaressa. Euroopan vanhimmaksi kaupungiksi esittäytyen. Yövyimme ihan kivassa hostellissa ihan vanhan kaupungin kupeessa. Yleensä valikoimme yösijan tietyillä kriteereillä, mm. Pysäköinti on oleellinen seikka. Luovuimme tässä kohtaa ilmaisesta parkkipaikasta, koska sellaista ei vain ollut, ainakaan meidän hintaluokan yöpaikoissa. Hostelli siis ok, mutta maksullinen parkkipaikka puolen kilometrin päässä. Ei naurattanut kun tavaroita raahattiin hotellille helteessä nahka-asu päällä. Onneksi suihku kuuluu hotellien vakiovarustukseen!

Cadizista suuntasimme Sevillan kautta Portugalin puolelle. Lounais-Espanja on kivan näköistä aluetta, vihreää ja rehevää. Liihottavat kotkat taas merkkinä alueen luonnon elinvoimasta. Luonto-ihmisenä tykästyin alueeseen.

Jo ennen Portugalin rajaa vaistosimme muutoksen ympäristössä. Maa muuttui punaiseksi, tiet huonommiksi ja luontoa oli jäljellä myös ihan vain luonnontilassa. Ja kieli, olin kuvitellut espanjan alkeilla pärjäävän Portugalissa, mutta puhuttu kieli kuulostaa ennemminkin Venäjältä!

Mutta, ensivaikutelma Portugalista on positiivinen. Jokin on kolahtanut?. Ensimmäinen päivä Farossa ei tuottanut pettymystä.

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.