Ronda ❤️ uskomaton näkymä

Matkapäiväkirja, päivä 7.

Mijaksesta suorin reitti Rondaan vie mutkittelevaa vuoristotietä. Kilometrejä kertyy alle 100, mutta raskaalla moottoripyörällä mutkia oli ihan riittävästi!

Valitsimme hotellin hieman keskustan ulkopuolelta. Joskus vuoristokylissä on hankala liikkua ja käännellä moottoripyörää. Tämä oli sinänsä virhearvio, Ronda olikin iso kaupunki ja majapaikkoja olisi ollut motoristeillekin sopivilla sijainneilla. Toisaalta, Hotel Rural Molino del puento Ronda oli kiva kokemus. Englantilainen pariskunta on kunnostanut vanhan oliivimyllyn hotelliksi ja ravintolaksi. Sijainti kaupungin ulkopuolella, taksilla matka keskustaan maksoi noin 14 euroa. Kunnostus asuttavaan kuntoon oli vienyt pariskunnalta kaksi vuotta ja nyt toimintaa on ollut noin 10 vuotta. Hatunnosto sille!

Itse Rondan kaupungin näkymät saivat sanattomaksi. 120 metriä syvä rotko ja näkymät pitkälle laaksoihin. En ole koskaan kokenut mitään niin ihmeellistä näkymää!

Kaupunki koostuu kahdesta kylästä, joita yhdistää silta koko korkeudessaan. Tämä silta on juurikin Rondan tavaramerkki. Ronda on kuuluisa myös härkätaisteluistaan. Valitettavasti härkätaisteluita edelleen järjestetään, vaikka suuri osa espanjalaisistakin pitää sitä epäeettistä toimintana?

Jos elämässä haluat nähdä jotain huikeaa ja Ronda vielä näkemättä, sinne siis!

Motoristit ehtivät pysähtyä vain päiväksi, mutta tässä vanhassa kaupungissa riittäisi tekemistä useammaksi päiväksi. Esimerkiksi järjestettyjä kävelyreittejä löytyy rotkon reunoilta.

Matka jatkui seuraavana aamuna kohti Cadizin kaupunkia. Ajoimme A374 tietä pitkin. Laaksot ja kukkulat näkymillään veivät sanattomaksi. Reitti vaikutti olevan muidenkin motoristien suosiossa.

Olemme ihmetelleet, missä ovat mm. Kroatialle ja Saksalle tyypilliset liihottavat kotkat, mutta täällä niitä näkyi. Eikä ihme, onhan alue vihreää ja huomattavasti vehreämpää kuin alkumatkan Costa Blancan alue. Täällä voisi tuntea olonsa kotoisaksi.

Ronda- unohtumaton kokemus!

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.