Cartagena, wau mikä positiivinen yllätys

  • Matka päiväkirja. Päivät 3-4.

Barcelonasta ajeltu 624 km etelään. Välillä E5 moottoritietä ja välillä pienempää N332 tietä. Espanjassa ajaminen on selkeää ja helppoa, tiet on eri luokkaa kuin kotisuomessa. Tiemaksut välillä yllättää, maksu voi olla 13-17 euroa noin 50 kilometrin osuudelta. Maksuja toki voi välttää valitsemalla hitaamman reitin. Molemmat tiet ovat ihan Bueno, näkymät samantyyppisiä. Vuoria, merta, sitrushedelmäpuita ja muuta viljelyä alueiden elinkeinojen mukaan. Katalonia, Valencia ja Murcia ovat maakuntina hieman erilaisia. Kataloonien kansallismielisyys näkyi selkeästi erityisesti Barcelonassa, lippuja ja rintanauhoja kaikkialla. Murciassa, Costa Blancan alueelle tyypillistä suolan tuotantoa näkyi paljon. Sinne kuulemma hakeudutaan jos on hengitystiesairauksia, kuten astmaa.

Pysähdyimme Alicanteen tuttuja tapaamaan, yövyimme kuitenkin Torreviejassa. Alicante oli tosi laajalle levittäytynyt, keskusta meillä jäi näkemättä. Käsittääkseni se koostuu useammasta osasta, tietyille alueille on keskittynyt eri kansallisuuksia. Torrevieja ei sytyttänyt?. Kiersimme kyllä paikkoja, mutta kaupunki on liian turismimainen meidän makuun.

Yövyimme seuraaavasi Cartagenassa, ei huono, ei todellakaan. Torrevieja jälkeen paikka tuntui paratiisista. Kaupunki oli siisti jo laitakaupungilta lähtien. Usein kaupunkiin saapuminen antaa jo alustavan kuvan siitä, mitä on tulossa.

Cartagena on kuuluisa 1700-luvulla käydystä meritaistelusta brittien ja ranskalaisten kesken. No, enää ei taistella, mutta historian voi aistia linnojen ja muurien keskellä. Kaupungissa on säilytetty historiallisia osia eletystä elämästä.

Meri on toinen oleellinen osa kaupunkia. Satamaan näytti pysähtyneen useampi purjehtija. Satama alue ja pitkä rantabulevardi loivat mainion lomatunnelman.

Kaikkialla on tosi siistiä, terassit kutsuvat sangrialle?. Ensiapu kouluttajana pisti silmään kaupunkiin sijoitetut defibrillaattorit. Ainakin seitsemän kappaletta bongasin!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.