Yleinen

Malediivit – Vilamendhoo Island Resort & Spa

08/02/2018

 

Yleistä hotellista

Vilamendhoo on keskikokoinen saari Malediivien standardeilla eli sillä on n. 900m pituutta ja 250m leveyttä. Saaren käveleekin puolessa tunnissa ympäri. Itsellä jäi päällimmäisenä fiiliksenä kodikas tunnelma eli en ehkä tämän pienemmälle saarelle haluaisi mennä mutta taas Kureduun nähden, jossa olimme edellisellä kerralla, saari tuntui kotoisammalta ja viihdyin siellä entistä paremmin. Itseasiassa emme tienneet ennen paikan päälle saapumista, että saaret ovat toisensa ns. sisar-saaret. Kaikista saarista aikamoinen sattuma…

Lentomatka Malen kansainväliseltä lentokentältä vesitasolla kestää n. 25min ja kuljetus järjestyy hotellin toimesta heti varauksen vahvistuksen jälkeen. Hotellilta ovat lähes samantien yhteydessä kun huone varaus on vahvistettu ja pyytävät ilmoittamaan lentoaikataulut, jotta voivat tehdä vesitasokuljetuksen järjestelyt. Matka maksetaan vasta hotellin kirjautumisen yhteydessä. Maleen saapuessa kävellään ulos terminaalista suoraan kotimaan liikenteen tiskille, jossa tsekataan laukut sisään ja saat kuljetuksen terminaaliin odottamaan lennon lähtöä. Vesitasoterminaalissa jokaisella resortilla on omat ilmastoidut odotushuoneet, jossa kirjaudutaan hotelliin ja saat nauttia ensimmäisen kylmän juoman pitkän lentomatkan jälkeen. Siellä kannattaa vaihtaa käsimatkatavaroissa kulkeneet kevyemmät vaatteet ja varvassandaalit jalkaan.

Huoneet

Eri tasoisia huonevaihtoehtoja on  4: garden bungalow (rivitalo saaren keskellä), beach bungalow, jacuzzi villa ja water villa. Garden ja beach villat ovat täysin identtiset, sillä erolla että toinen sijaitsee rannalla ja toinen saaren keskemmällä. Koska saari on pieni, ei Garden huoneistakaan ollut kuin n. 50m matka rannalle.

Suosittelen ehdottomasti Beach villaa, on ihanaa kun huoneesta näkyy meri koko ajan ja veteen voi pulahtaa hetken mielijohteestakin. Toisaalta taas rantaa pitkin kävelee ihmisiä pitkin päivää, joten kaikki niistä ei välttämättä olleet niin rauhallisella sijainnilla. Toisella puolella saarta myös tuuli muutamana päivänä tosi kovasti, joten eteläpuolella (jossa myös uima-allas sijaitsee) oli tyynempää. Beach ja Garden Villoissa oli molemmissa ns. ulkohuussi. 🙂 Eli Kylpyhuoneessa ei ole kattoa, mikä voi olla aluksi mielenkiintoinen kokemus naapureiden takia, mutta äkkiä siihen tottuu. Eli suihkuttelet siis käytännössä ulkona…

Ja kannattaako siihen kaikkien haaveilemaan Water villaan sitten investoida? No, jos nyt on vaikka häämatkalla niin yleensä on hieman enemmän valmis satsaamaan. Mutta itse emme nähneet sitä sen korkean hinnan arvoiseksi (huomattava ero kustannuksissa). Huoneessa oleillaan loppujen lopuksi aika vähän aikaa päivästä ja huomasin myös että useat siellä majoittuneet tulivat kuitenkin viettämään aikaa rannalle ja uima-altaalle. Panostimme itse mielummin ruokaan ja juomaan ja valitsimme All Inclusive Plus – paketin, johon kuuluu myös drinkit ja snack menu baarista.

Vilamendhoolla jokaisella oli myös mökin numerolla varustetut aurinkotuolit, josta pidin erityisesti, joten niitä ei tarvinnut lähteä kiireellä varaamaan aamupalan jälkeen. Tuolit toimitettiin myös pyynnöstä mihin päin saarta halusi…Lisäksi siellä täällä saarta oli palmujen alle asennettu riippukeinuja.

Ruoka

Ravintoloita saarella on 4. Water bungalowin ja Jacuzzi villassa yöpyvät ruokailivat uima-altaan yhteydessä olevassa ravintolassa. Ja kahdessa muussa huonetyypissä yöpyvät ruokailivat lähempänä vastaanottoa, ranta-ravintolassa. Itse pidin ranta-ravintolasta enemmän sillä söimme kaikki ateriat kirjaimellisesti rannalla. Se on yksi rantalomien kohokohdista minulle: lämmin, pimeä ilta ja ruokailu rannalla. Ravintolassa on siis jokaiselle oma pöytä varattuna (sisällä) ja ulkona terassilla tai hiekan päällä olevilla pöydillä sai ruokailla kuka ensin ehtii periaatteella. Koska kaikki saaren lomailijat eivät olleet samassa ravintolassa, ei kertaakaan ollut vaikeuksia saada pöytää ulkoa. Yllättävän moni ruokaili myös sisällä.

Ja se ruoka – se oli ihan älyttömän hyvää! Kaikki huolet siitä kyllästyykö muutaman päivän jälkeen tarjontaan olivat turhia. Joka päivä oli joku teema; kuten Intia, Malediivit, Eurooppa jne. Sen lisäksi oli kuitenkin tarjolla aina jotain lihaa, kalaa, pastaa, wokkia, curry-vaihtoehtoja jne. Yhtenäkään päivänä ei siis tullut tunnetta ettei mitään mieleistä syömistä löydy. Jälkkäripöydät olivat myös upean näköisiä, mutta pienet kakkupalat usein kuivia, joten parasta antia tarjosikin hedelmäpöytä. Siellä oli joka päivä tarjolla hedelmiä jota emme olleet koskaan edes nähneet…

Ravintolassa oli myös jokaiselle oma tarjoilija koko loman ajaksi, mikä on todella hyvä idea. Meille osui aivan mahtava, nuori ja iloinen Malediivilainen mies, joka päivästä 2 muisti jo mitä kahvia juomme aamulla ja mitä juomaa suosimme lounaalla jne. Monta kertaa pelkällä nyökkäyksellä oli juomat pöydässä kun saavuimme ja muutaman kerran jopa ennen kuin ehdimme pöytään. Siis aivan käsittämättömän hyvää palvelua. Tarjoilijalle (ja myös huonesiivoojalle) voi antaa loman lopuksi tippiä halutessaan  n.15-20 dollaria. Tälle kaverille todellakin mielellään sen maksoimme…

Aktiviteetit

Huoneen hintaan kuului yksi ilmainen auringonlasku-risteily (1h) ja tämän lisäksi kävimme 2 snorklausreissulla. Mieheni kävi myös tämän lisäksi muutaman kerran sukeltamassa, jonka aikaa minä sain keskittyä rannalla hyvän kirjan pariin. Näistä reissuissa kerron omassa jutussaan enemmän.

Luonto 

Pidän kohteista, jossa otetaan edes jollain tavalla luonto huomioon. Vilamendhoossa huoneeseen toimitettiin 2 muovista vesipulloa ja 2 lasista. Käytimme siis muovisia loman ajan niin että ne täytettiin lasipulloista. Tämä vähentää huomattavasti muoviroskan syntyä jo reilun viikon lomalla. Toinen asia oli meren asukkaiden ja korallien huomioiminen ja myös snorklaajien opastaminen vastuulliseen käytökseen. Eli koralleihin ei saa koskea tai seisoa niiden päällä ja sama koskee kaikkea siellä nähtävää..katsoa saa, mutta ei koskea. Olen ollut kerran Aasiassa reissussa, jossa opas on sukeltanut pohjasta kaiken näköistä turistien kosketeltavaksi ja tämän kokemuksen jälkeen olen yrittänyt katsoa tarkemmin esim. minkä päiväretkijärjestäjän matkaan lähden. Vilamenhdoossa oli aivan mieletön ”house reef” ja siellä oli merkattu kohdat josta riutan reunalle sai sirtyä. Tämä siis siksi että matalassa vedessä ei vahingossa tallota ja vanhingoiteta räpylöillä koralleja.

Kaikenkaikkiaan resortti tarjosi kaikkea mitä lähdin hakemaan ja totesinkin jo muutaman päivän jälkeen että ”tänne voisi tulla uudelleen”. Siitä tietää että on ollut onnistunut loma!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply traveldreamer17 09/02/2018 at 17:52

  Hauska lukea kokemuksiasi Malediiveista. Olimme Malediiveilla kaksi vuotta sitten miehen kanssa kahdestaan Reethi Beach Resortissa, joka vaikuttaa aika samanlaiselta kuin Vilamendhoo. Kirjoitinkin siitä blogiini tuossa kuukausi sitten. Ensi viikolla lähdetään Malediivien paikallissaarille lasten kanssa. Hauska päästä näkemään sekin puoli. Me ihastuttiin kyllä Malediiveihin ihan täysin viime reissulla.

  • Reply boutiquesurfing 13/02/2018 at 17:36

   Kiitos samoin! Kävin kurkkaamassa postauksesi ja vaikutti tosiaan aika samanlaiselta kokemukselta ja teillä näytti olleen samat kriteerit saaren valinnalle. ? Ja kuvatkin näyttivät tutuilta…heh. Malediiveille on kyllä pakko päästä uudelleen, joten laitan korvan taakse tuon teidän resortin…ja mielenkiinnolla jään odottamaan kokemuksiasi paikallissaarelta. Ihanaa matkaa teille! ?

 • Reply jossus 08/04/2018 at 21:59

  Ihanan värikäs huonne. Tuossa hotellissa viihtyisin varmasti.

 • Leave a Reply