VUODEN 2018 LUETUIMMAT POSTAUKSET

Hei ihanaa tätä vuotta kaikille! Tässä postauksessa tulen summaamaan viime vuoden luetuimmat postaukset, eli juurikin ne aiheet jotka ovat kiinnostaneet teitä eniten. Vaikkei klikkaukset ole tietenkään kaikki kaikessa, on hauska nähdä mitä on googletettu ylivoimaisesti eniten vuoden aikana.

Vuodenvaihde tuli vietettyä Helsingissä ensin iltaa istuen hyvässä seurassa ja siitä suunnaten Senaatintorin juhlahumuihin.Voitteko kuvitella, että vaikka olen asunut täällä jo lähes 7-vuotta oli tämä eka kerta kun päädyin tsekkaamaan paikan päälle legendaariset ilotulitukset ja meiningit? Toisaalta, vaihtelu virkistää. 2018 oli vuotena yhtä vuoristorataa, lähinnä hyvässä mielessä ja se tulee aina jäämään muistoihini. Itseasiassa voin nähdä itseni neljänkymmenen vuoden päästä kertomassa tarinoita siitä hullun ihanasta vuodesta, jolloin asuin kolmessa eri maassa, reissasin uskomattomissa kohteissa, rakastuin ja löysin suuntani urallani.

Tässä kootusti teidän suosikkinne viime vuodelta – osa on vuoden 2018 tekstejä, osa vanhempia. Mikä teitä lukijoita siis kiinnosti eniten..?

 

10. 6 x ensivaikutelmat Chilestä

Havainnot Chilestä nousi sijalle 10. enkä ihmettele – valittiinhan sen Lonely Planetin vuoden 2018 parhaaksi matkailukohteeksi. Tänä vuonne maasuosituksena on muuten Sri Lanka. Luonto, välimatkat, ruoka, kieli. Siinä vain pari syytä matkustaa Chileen. Lue postaus täältä.

 

9. Oikeasti hyödylliset matkasovellukset

Mitä ihmettä? Trafiikkia 10 x matkasovellukseen tai appiin tulee edelleen hurjasti, vaikka postaus on julkaistu marraskuussa 2016. Postauksen kuvitus on vähintäänkin mielenkiintoista  (olin juuri avannut matkablogini), mutta sisältöön pystyn samaistumaan 100% edelleen kolmen vuoden jälkeenkin. Duolingo rocks! Lue postaus täältä.

 

8. Asioita jotka tekevät minut hulluksi Sydnessä

Sydney, oi Sydney. Kirjoittelin pilke silmäkulmassa ex-kotikaupunkini huonoja puolia. Niinhän se on, ettei arki ole pelkkää hehkutusta auringon allakaan. Kismittämään pisti muun muassa vuokra-asuntojen hintojen hulluus, lock out law, järkyttävät välimatkat ja uutispimento. Toisaalta nyt Suomen talvipuhurissa Bondi beach ei kuulostakaan niin pahalta. Mitä muuta? Lue postaus täältä.

 

7. 10 x tavarat joita en enää osta

Aika liikkistä, että myös konmaritus ja minimalistijutut kiinnostaa. Tämäkin postaus on julkaistu vuonna 2017, eikä 2018 mutta oli silti vuoden luetuimpien joukossa. Edelleenkin käytän mieluummin rahaa elämyksiin kuin koriste-esineisiin, mutta tuoksukynttilän huutaessa nimeäni, en vastusta enää niin hanakasti. Lue postaus täältä.

 

6. Lissabonin top 10

Lissabonista kirjoitetut postaukset ovat myös henkilökohtaisia suosikkejani! Ensimmäinen soolomatka, seikkailuja uusien ihmisten kanssa, upeita kohteita sekä tuhansia kuvia. Miun lempparit Lissabonista x 10. Pastel de natoja on suunnaton ikävä! Lue postaus täältä.

 

5. Hotelliarvostelu Mitsis Alila

Rodoksen Falirakissa sijaitsevan Mitsis Alila luksushotellin arvostelu oli vuoden viidenneksi suosituin postaus. Välillä täysin all inclusive matka tekee niin hyvää, tämä oli itseasiassa ensimmäinen kertani. Rentouttavaa tyttöjen lomaa muistelen vieläkin lämmöllä. Täytyykin kirjoittaa to do listalle: lisää hotelliarvosteluja blogiin.  Lue postaus täältä.

 

 

4. Lempipaikkani Sydneyssä x 40

Kompakti 40 kohdan to do – lista Sydneyyn. Rantapallo nosti ilokseni tämän postauksen Twitterissä ja Facebookissa – super iso kiitos siitä! Rakastan itse lukea juuri tällaisia listauksia ja näihin on myös kiva palata. Ainut vaan aina palatessani Aussikuviin nousee jostain syystä palan kurkkuun. Kaamea aussi-ikävä, vertaistukea anyone? Lue postaus täältä.

 

3.  50 x oikeasti toimivaa säästövinkkiä

Huh, mikä yllättäjä! Myös tämä postaus on kirjoitettu jo vuonna 2016, tosin julkaistu tammikuussa 2017. Rahahommat ovat olleet selkeästi tapetilla viime vuodet erityisesti blogien ja podcastien muodossa. Tämä on ihan suloinen 50 x säästölista, tosin kuvitus vähän nolottaa. No eipä se mitään, jokainen aloittaa jostakin. Budjettijuttuja on ehdottomasti tulossa blogiin tulevaisuudessa. Lue postaus täältä.

 

2. Pieni matkaopas Bocas del Toro, Panama

Bocas del toro on ehdottomasti koettava, mikäli eksyt Panamalle. Rento surffisaaristo, jossa aika on pysähtynyt, turhista ei stressata ja voi ottaa täydellisen iisisti. Lue postaus täältä.

 

1. Pakkauslista Australiaan Working Holiday

Ja vuoden voittaja on.. ta daa! Australian pakkauslista. Yllättävän vähällä sitä pärjää, jos vain pakkaa tehokkaasti. En tosiaan ole vielä maailmanluokan pakkaaja, mutta aloittamalla pakkauslistan on siihen helppo lisätä mieleen tulevia oleellisia juttuja. Working Holidayta suosittelen ihan kaikille, joita se vähäänkään kiinnostaa! Todellakin kaiken sen vaivan ja punnitsemisen arvoista lähteä. Noh, onko lentoliput jo taskussa? Lue postaus täältä.

 

SEURAA MYÖS..

INSTAGRAM @ainokalinainen

TWITTER bohochictravels

 

x Aino

ONKO USKOTTAVA MATKABLOGGAAJA AINA MATKALLA?

Aika juoksee hullua vauhtia. Joulukuu on täällä. Mennyt vuosi on ollut ihan hullunmyllyä – hyvällä tavalla. Siltikin otsikon kysymys on pyörinyt mielessä.

Kynnys tuottaa inspiroivaa, relevanttia ja samaistuttavaa sisältöä nousee korkeammaksi joka päivä siitä lähtien, kun ei julkaise mitään. Päässäni on pyörinyt silloin tällöin kysymys: Onko uskottava matkabloggaaja aina matkalla tai vähintään tulevien matkojen suunnitteluasteella? Mitä olette mieltä?

Rakastan kirjoittamista niin paljon – se inspiroi ja matkablogatessa se vie takaisin hetkiin ja fiiliksiin jotka haluaa muistaa aina. Myös valokuvaaminen on rentouttavaa, mutta eniten nautin kuvien jälkikäsittelystä ja esteettisyydestä + rosoisuudesta, tunteen välittämisestä. Kesällä tein päässäni kunnianhimoisen suunnitelman postata blogiin min. 3 krt viikossa, mutta eihän tuo onnistunut. Elämää kun ei voi ennustaa. Hassua, että tiedän tarkalleen tekeväni blogia harrastuksena, sillä haluan jakaa inspiraatiota sekä tallettaa omia matkamuistojani. Kukaan ei vaadi minkäänlaista päivitystahtia minulta. Täytyy vain hyväksyä, että kaikelle ei voi todellakaan antaa 100% huomiotaan 24/7. Toivon, että blogille jäisi syksyn kiireisen jälkeen enemmän aikaa.

Asuessani Ausseissa ja sen jälkeen reissatessani Etelä-Amerikassa sisältöä on takataskussa vaikka kuinka ja paljon.  Tällä hetkellä tilanne on aivan erilainen. Olen käyttänyt energiani uuteen kokoaikatyöhön + freelancer-hommiin, joogaan ja ylipäätään elämän järjestämiseen Suomessa. Kaikki ihan supermielenkiintoisia juttuja! Loppuvuoteen ei mahtunut kotimaamatkailun lisäksi ollenkaan reissuja, eikä luultavasti alkuvuodellekaan. Toisaalta vaikka krooninen matkakuume kolkuttelee (aina) on ilmastoahdistus myös jatkuvasti mielessä.

Lähinnä mietin, mikä on se määrä reissuja joka pitää matkablogin kiinnostavana? En tarkoita, että reissaisin bloggaamisen vuoksi (tietenkään :)) mutta onko harrastelijamatkailijalla paikansa tällä alustalla, netin ihmeellisessä maailmassa? Saikohan joku kiinni tästä kelasta.

Olen itse päätynyt siihen tulokseen, etten aio julkaista ”vasemmalla kädellä” kirjoitettuja juttuja tänne blogiin vain sen takia että saisin x määrän julkaistua viikossa, kuukaudessa tai vuodessa. Toisaalta kotimaanmatkailu, joulufiilistely, Helsinki-jutut ja tulevat Sydney ja Chile – postaukset odottavat malttamattomana julkaisuaan. Vitsit, niin se vain on että kun nostaa kissan pöydälle, huomaa ettei mitään ongelmaa koskaan ollutkaan. Jatkan kirjoittamista inspiraatiopuskassani nyt hamaan tulevaisuuteen asti. Ja lupaan, että blogi ei tule enää viettämään kaamosta niin kuin viimeiset kuukaudet. Ihanaa olla takaisin täällä ♥

Psst.. Oletko käynyt Helsingin Lammassaaressa tai Vanhankaupunginkoskella? Törkeen ihania.

Mikä postausaihe kiinnostaa eniten: Sydney, Chile, joulumarkkinat vai Helsinki-vinkit?

 

SEURAA MYÖS..

INSTAGRAM @ainokalinainen

TWITTER bohochictravels

 

x Aino

SYYT JOIDEN TAKIA VALPARAÍSO ON HURMAAVA (KUVAPÄIVÄKIRJA)

Valparaíso – tuo boheemi & kultturelli Chilen helmi

Chile valittiin voittajaksi vuoden 2018 Lonely Planetin must go – listauksessa kun vertailtiin vuoden kiinnostavimpia matkailukohteita. Enkä ihmettele. Valparaíso on monien mielestä pakollinen stoppi Chilen reissulla. Se on ihanan rosoinen ja moderni kohde olematta kuitenkaan ylihipsteri. Tiedättekö mitä tarkoitan? Aikoinaan kaupunki oli yksi maan tärkeimmistä satamoista, kohtaamispaikka niin taiteilijoille, runoilijoille, kaupantekijöille kuin matkailijoillekin. Valparaíso on tunnettu kuuluisan chileläisen runoilijan Pablo Nerudan kotipaikkana. Lisäksi kaupunki on saanut yllensä UNESCOn maailmanperintökohteen viitan arkkitehtuurinsa, historiansa, kulttuuriperimänsä ja ainutlaatuisuutensa ansiosta.

Valpo yllätti ainakin minut täysin. Miten joku kaupunki voi olla niin kompaktin kokoinen, yhdistäen kulttuurin ja taiteen, ravintolakulttuurin sekä meren. Paikka sai ainakin minun sydämeni sulamaan, täällä voisin kuvitella elävänikin. (tällaisista paikoista pitäisi tehdä joku listaus) Voin kuvitella kansainvälisen Valparaíson toimineen muusana monille taitelijoille kautta aikojen.

Mikä tässä kaupungissa sitten tarkalleen viehättää?

 


KATUTAIDE

Parasta juuri nyt.. on kävellä ympäri kaupunkia spotaten mielenkiintoisia, tunteita herättäviä, kauniita, rumia ja erilaisia grafitteja tai katutaidetta. Valparaísoa on usein kutsuttu Etelä-Amerikan grafittipääkaupungiksi enkä voi olla allekirjoitamatta kyseistä väitettä. Vitsit että oli inspiroivaa valokuvata katutaidetta.


 


PIENET PUTIIKIT

Valparaíso on täynnä 2nd hand liikkeitä, taidegallerioita, artesaaniliikkeitä, ekokauppoja ja pienpanimoita.. Esimerkkinä alla oleva Vintage Lovers. Tässä kaupungissa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus löytää jokaisen nurkan takaa mitä erilaisempia putiikkeja, eikä ole ihme että taidegallerian omistajan kanssa ajautuu helposti rupattelemaan elämän isoista kysymyksistä, Radioheadin pauhatessa stereoista.


Valpossa kadulla voi tulla vastaan mitä vain – esimerkiksi tämä pieni, suloinen karkkikauppa. Mitääh, menin ihan paniikkiin enkä pystynyt valitsemaan yhtäkään.

 


NÄKÖALAPAIKAT

Valparaíso toi mieleeni Lissabonin mäkiset kadut. Voisin kuvitella että San Fransiscon värikkäät talot henkivät myös tätä paikkaa. Kaupungissa näköalapaikkoja tulee vastaan kuin huomaamatta, ihan vain kävellessään ympäri kiemuraisia katuja. Valpossa parasta onkin päämäärätön haahuilu. Se käy treenistä – kaupunki on nimittäin yhtä kukkulaa. Tarkalleen 45.


 


RANDOM

Mitä muuta jäi mieleen?


Yövyimme poikaystäväni serkun kodissa Viña del Marin puolella. Aivan upea, lämminhenkinen ja uniikki koti, aivan kuten asukkaansakin. Kuvassa näkymä keittiöstä omalle puutarhalle, josta löytyy esimerkiksi appelsiinipuu, sitruunoita, yrttejä sekä kukkia. Ah niin ihana. Totally #homegoals

Chilessä leipäkin on taidetta. Toivoisin sydämeni kyllyydestä, että paikallisille katukoirille olisi tulevaisuudessa jokin yhdistys tai paikka, jonne mennä.

Yllä oleva perhe oli matkalla tanssimaan paikallista lajia: cuecaa. Sympaattista!

 

 


MERI

Valparaíso tarkoittaa paitsi kaupunkia, joka hurmasi minut myös Suur-Valparaíson aluetta, johon kuuluu lisäksi Viña del Mar, Quilpué ja Villa Aleman. Käytännössä rajat varsinkin ”Valpon” ja ”Vinan” välillä ovat todella häilyviä. Kaupunkien rajaa ei edes huomaa ja kaupungista toiseen ajaa alle 15 minuutissa.

Suur-Valparaíso on ympäröity Tyynellä valtamerellä ja vuorilla. Kovin moni suurkaupunki ei voi sanoa yhdistävänsä näitä kahta, joten jo rantaelämän ja kulttuurin mekkana tunnetun paikan yhdistelmä tekee siitä uniikin.


Oletko käynyt Chilessä? Ois supermielenkiintoista tietää, missäpäin? Tai suunnitteletko reissua tänne?

 

SEURAA MYÖS..

INSTAGRAM @ainokalinainen

TWITTER bohochictravels

 

x Aino

30 x PAREMPI FIILIS / HYVÄN MIELEN LISTA

Hei tyypit, ihanaa tiistaita!

Ajattelin ensin kirjoittaa tänään Chilen seikkailuista tai Australian viisumiviidakosta, mutta intuitioni sanoi toisin. Nyt koulujen alkaessa, kesälomien päättyessä loppukesän tunnelmissa monilla alkaa arki. Lomalla on helppo ottaa iisisti ja nautiskella, mutta aina silloin tällöin kaikilla (huom kaikilla!) on huonoja fiiliksiä ja päiviä.

Omat ajatukset luovat oman todellisuuden, usein kysymys onkin siitä miten p*skoihin päiviin suhtautuu. Tässä koottuna selvitymislista, mitä tehdä jos on huonompi päivä? Miten saada fiilikset nousuun? 30 asiaa jotka varmasti nostattavat omaa fiilistä. Muack!

 

 

1. Keitä kuppi kahvia tai teetä, nauti se rauhassa

2. Luukuta hyvää musaa, laula suihkussa tai auton ratissa muina Beyoncéina

3. Silitä koiraa (tai muuta lempieläintäsi)

4. Kuuntele inspiroivaa podcastia (my faves: Tuplakääk, How I Built This tai Nonsense) tai YouTube-kanavaa (my faves: Kalyn Nicholson, Lavendaire ja Cornelia Grimsmo)

5. Sweat it out! Oikeasti. Jo 30 minuuttia mitä tahansa urheilua riittää

 

 

6. Samoile metsässä tai meren äärellä

7. Meditoi tai joogaa

8. Soita ystävälle tai perheenjäsenelle, kutsu kylään vaikka leffailtaan

9. Sytytä tuoksukynttilöitä

10. Kokkaa tai leivo lempireseptiäsi

 

 

11. Auta jotakin spontaanisti ilman odotusta vastapalveluksesta

12. Katso kissavideoita tai stand-uppia

13. Tee unelma/visiokartta

14. Halaile (koitin pitkään pohtia mikä on cuddlen suomenkielinen vastike haha)

15. Itke, jos itkettää – tunteiden patoaminen ei auta pidemmän päälle

 

 

16. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla jo on – listaa 5 x asiaa, joista olet kiitollinen

17. Home spa – kuuma kylpy/suihku, kasvokuorinta & naamio, tehohoito hiuksille, kynsien lakkaus..

18. Aloita joku projekti, josta olet haaveillut pitkään – tee sille suunnitelma

19. To-do lista loppuviikolle – sen jälkeen ei tarvitse enää huolehtia, muistatko viikon tärkeät jutut

20. Ota päikkärit

 

 

21. Fake it till you make it! Eli hymyile, vaikka aina ei siltä tuntuisi

22. Osta kukkia tai huonekasvi & hoida niitä rakkaudella

23. Suklaa.. toimii aina (you deserve it)

24. Järjestele kotisi uusiksi tai minimoi ja karsi omaisuuttasi

25. Lue kirjaa

 

 

26. Tee jotain luovaa – kirjoita, maalaa, piirrä tai valokuvaa

27. Nauti D-vitamiinista, eli auringosta! – lähde rannalle tai ulos

28. Tanssi – kotona, yksin, kavereiden kanssa tai tanssitunnilla, klubilla, ehkä kadulla?

29. Suunnittele tulevia reissuja

30. Hyväksy, että fiilikset tulevat ja menevät – voit itse vaikuttaa miten niihin suhtaudut

 


 

LISÄÄ LIFESTYLE – JUTTUJA..

EPÄONNISTUMISEN PELKO

7 X VINKKIÄ INSPIRAATION LÖYTÄMISEEN

EI OLE OLEMASSA TÄYDELLISTÄ BLOGIA

24 X ASIAA JOTKA OLEN OPPINUT 24  VUODESSA

 

SEURAA MYÖS..

INSTAGRAM @ainokalinainen

TWITTER bohochictravels