Miten matkustaa Gilille?

Gilin saarille pääsee pikaveneellä parissa tunnissa Balilta. Yleisin reitti on Padangbain satamasta, jonne ajomatka kestää noin tunnin Kutalta.

Venefirmoja on useita. Ekajaya on yksi suosituimmista ja he operoivat myös Gililtä Nusa Lembonganille ja Penidalle. Pikaveneliput voi kätevästi varata Balitaskun kautta, joka on suomalais-indonesialainen matkatoimisto.

Merellä on välillä isoja aaltoja, toisinaan matka sujuu melko mukavasti. Jos merenkäynti on liian voimakas, eivät veneet kulje turvallisuussyistä. Näin harvemmin tapahtuu, mutta hyvä varautua henkisesti siihen, että sää ja luonnon olosuhteet ovat arvaamattomia Balilla.

Gilin saaria on kolme, Trawangan, Air ja meno. Gili Trawanganilla on eniten meininkiä ja hiljaisin on Gili Meno. Saarten välillä kannattaa liikkua paikallisilla pienemmillä veneillä, jotka maksavat muutaman euron .

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply