Vinkkejä Gilieille – Kuinka Gilin saarille pääsee helpoiten?

Gilin saaret – Trawangan, Air ja Meno

Lauttamatka Gileille

Suosituin reitti Gilin saarille kulkee Padangbain kautta. Suomalais-indonesialaisen matkatoimiston Balitaskun kautta saa kätevästi pikaveneliput. Venefirmat suosittelevat aamuveneitä, joten kannattaa varautus aikaiseen lähtöön hotellilta. Gileillä kannattaa olla vähintään kaksi yötä. Satamaan ajaa reilu tunnin Kutalta. Venematka kestää noin 1h45minuuttia. Aallokko on vaihtelevaa, eikä ole huono odea ottaa pahoinvointilääkkeitä mukaan.

Voiko Gileillä vaihtaa rahaa?

Gilin saaret ovat pieniä ja ne pääsee ympäri kävellen tai polkupyörällä. Kätevää on ottaa rinkka mukaan, mutta toki ihmiset menevät myös matkalaukkujen kanssa. Venefirman henkilökunta kantaa matkatavarat puolestasi veneeseen. Rahaa kannattaa vaihtaa etukäteen Balilla, koska automaatteja on vähemmän ja valuuttakurssi on yleensä huonompi.

Kuinka liikkua / vaihtaa Gili Trawanganilta Gili Airille ja Menolle?

Saarien välillä pääsee liikkumaan helposti omatoimisesti. Paikalliset veneet maksavat pari euroa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply