Suomen suurin matkablogiyhteisö

Draculan jäljillä – Sighisoara, Bran ja Brasov

perjantai, syyskuu 29, 2017

Matkani Bukarestista jatkui ja päätin lähteä tutustumaan lisää Romanian eri kohteisiin: Sighisoaraan, Braniin sek Brasoviin.

Sihgisoara 

Sighisoaran kaupunki sijaitsee Transilvanian alueella ja se on yksi Unescon maailmanperintökohteista sekä taruhahmo Draculan esikuvana pidetyn Vlad Tepesin synnyinpaikka. Bukarestista junamatka kyseiseen kaupunkiin kestää noin kuusi tuntia ja Brasovista kaksi tuntia. Sighisoaran vanhakaupunki sijaitsee ”kirkkovuorella” ja juna-asemalta sinne on noin kilometrin matka. Jos kannettavaa on paljon tai muuten vaan laiskottaa, voi kukkulalle kiipeämisen välttää ottamalla aseman oikealta puolelta löytyvän kahden euron taksin.

Vanhakapunki oli ihana värikkäine taloineen ja kahviloineen. Aluetta ympäröi kivimuurit ja suloisten talojen lisäksi nähtävänä oli useita kirkkoja, joista yhteen kiivetään portaita pitkin puisen tunnelin sisällä. Sighisoara sopii hyvin päiväretkikohteeksikin, sillä itse keskusta ei ole sen kummoisempi ja vanhankaupungin kerkeää hyvin kokea yhdessä päivässä. Itse päätin kuitenkin jäädä kahdeksi yöksi, sillä mikäs olikaan parempaa kuin rauhoittua kunnolla aloilleen ja vaan nautiskella noissa postikorttimaisemissa. Uskoisin, että kesäaikaan kaupunki on tupaten täynnä turisteja, mutta ainakin näin lokakuuta lähestyessä siellä oli ihanan rauhallista.

Bran

Sighisoarasta matkustin bussilla Brasoviin ja törmäsin asemalla amerikkalaiseen naiseen jolla oli samat suunnitelmat päivän suhteen kun minulla, niinpä lyöttäydyimme yhteen. Perillä Brasovissa vein pikaisesti rinkkani hostellille ja lähdimme bussilla kohti Bran nimistä kylää. Bussit Braniin lähtevät Brasovin bussiasemalta numero 2. jonne pääsee keskustasta helposti julkisilla. Matka braniin kestää noin 40 minuuttia ja busseja lähtee noin tunnin välein.

Bran on yksi romanian vetävimmistä turistikohteista kuuluisan Draculan linnansa takia. Sisäänpääsy Branin linnaan maksaa noin kahdeksan euroa ja euron lisälipulla pääsee linnan viiteen eri kidutushuoneeseen. Aukioloajat vaihtelevat kausittain, niinpä ne kannattaa tarkistaa etukäteen. Linnan ympäristössä on turisteille suunnatut markkinat, kahviloita sekä hotelleja. Majoitusmahdollisuudesta huolimatta suuntasimme päivän päätteksi bussilla takaisin Brasoviin.

Brasov

Brasov on yksi Transilvanian suurimmista kaupungeista ja tunnelmaltaan aivan erilainen kun Bukarest. Kaksi yötä Brasovissa olivat ehdottomasti ensimmäisen reissuviikon kohokohta. Tutustuin hostellin kautta ihaniin ihmisiin ja tekemistä riitti.

Osallistuin ensimmäisen kerran ikinä ilmaiseen kaupunkikierrokseen ja ohjaajamme oli romanialaispoika, joka teki vitseillään kierroksesta kaikkea muuta kuin tylsän historiapläjäyksen. Kyseinen kierros järjestetään päivittäin iltakuudelta ja se alkaa vanhankaupungin pääaukiolta, jossa vetäjän tunnistaa oranssista sateenvarjosta. Parin tunnin esittelyyn sisältyi lähistön nähtävyyksien luona käynnin lisäksi mm. vinkkejä paikallisista ruuista ja juomista sekä romanialaisen kansantanssin pikainen oppitunti.

Brasov on vuoriston ympäröimä, niinpä kaupungista lähtee useita eri vaellusreittejä. Reiteistä saa tarkemmin tietoa mm. keskustan turistipisteeltä. Itse päätin tehdä vain lyhyen reippailun ja kapusin vanhankaupungin laidalta lähtevää polkua pitkin Tampa nimiselle kukkkulalle, Hollywood-kyltin kaltaiselle Brasov-kyltille ja sen vieressä olevalle näköalapaikalle. Tätä ei kannata missata jos vierailee Brasovissa. Ylös on pääsee kävelyn sijaan myös vaijerihissillä.

Brasovin ravintoloista suosittelen ehdottomasti ravintola Simonea ja pubeista tunnelmallista ja kirjoilla koristeltua Bibliothequeta. Simone on pieni ravintola vanhankaupungin laidalla ja syötävää löytyy myös vegaaneille ja keliaakikoille. Hostelli Kismet duo, jossa yövyin oli positiivinen kokemus ja alle kahdentoista euron hintaan yöltä sisältyi aamupala. Henkilökunta oli todella auttavaista ja silitettävänä siellä asuu ihana hostellikoiruus.

Saavuin eilen kymmenen tunnin junamatkan jälkeen Romanian viimeiseen etappiini, Timisoaran kaupunkiin.

Senni <3

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa perjantai, syyskuu 29, 2017 at 20:35

  Brasov on mun listalla lähivuosien kohteista, kuten myös Bukarest. Vaikuttaa kivalta paikalta.

  • Reply senni perjantai, syyskuu 29, 2017 at 23:27

   Suosittelen! Brasov varsinkin on kivalla tavalla keskus moneen eri kaupunkiin eli sinne ehdottomasti! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.