Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sopivan sotkuinen Bukarest

sunnuntai, 24 syyskuun, 2017

Kaksi ensimmäistä reissupäivää takana! Lähdin suomesta perjantai aamuna ja tällä kertaa kivan pikku jännityksen sijaan olin oikeastaan kauhuissani. Suurin syy lähtöfiilikseen oli se, että kaverini, joka oli lähdössä alkumatkaksi mukaani, jäikin päivän varoitusajalla Suomeen. Niinpä sain lähtöaamuna lähes repiä itseni sängystä ja hengitellä syvään. Vaikka reissasin viime vuodenkin yksin, nyt olin asennoitunut aloittamaan matkan kaverin kanssa ja yksin lähtö tuli yllättäen. Kävellessäni lentokentän ovista sisään en kuitenkaan voinut enää muuta kun nauraa. Kaikista maailman matkakohteista olen lähdössä yksin Romaniaan.

Lento Bukarestiin kesti vajaan kolme tuntia ja lentokentältä otin taksin hostellille, josta olin varannut majoituksen ennakkoon kahdelle ensimmäiselle yölle. Koska reissuni tarkoituksena on kiertää Itä-Euroopan maita parin kuukauden ajan, yritän parhaani mukaan elää säästeliäästi heti alusta asti. Niinpä varasin Puzzle nimisestä hostellista yhteishuoneen. Halusin tehdä oudon ennätykseni huonekaverien lukumäärässä, joten otin kuudentoista hengen huoneeen vaikka säästöä siitä ei kymmenen hengen huoneseseen verrattuna sen kummemmin tullutkaan. Ensimmäisenä iltana kerkesin jo vähän kierrellä paikkoja ja käydä syömässä. Vegaani- ja raakaruokaa tarjoileva Barca saa ystävällisen palvelun ja ruokansa puolesta vahvan suosituksen.

Heräsin toiseen aamuun aikaisin ja lähdin etsimään mukavaa kahvilaa, josta saisi aamupalaa. Olin suunnitellut meneväni vanhaan kaupunkiin, mutta matkalla sinne löysinkin italialaisen ravintolan nimeltä Pizza Colosseum ja jäin sinne. Paikkaa koristivat värikkäät sateenvarjot ja aamu menikin siellä teekupin äärellä istuskellessa ja tulevia päiviä suunnitellessa. Viimeistään siinä ymmärsin, että reissuun lähtö oli oikea valinta ja alun kauhistelut olivat muuttuneet iloksi ja uteliaisuudeksi nähdä lisää.

Aamupalan jälkeen kiertelin vanhassa kaupungissa ja ostin metrolipun. Rakastan kulkea tuntemattomissa kaupungeissa vailla päämäärää, niinpä jäin pois metrosta millon missäkin. Päädyin mm. paikallisten ruokamarkkinoille sekä kiertelemään pieniä kujia kaukana turistialueista.

Yleisen harmauden ja hylättyjen rakennuksien takia Bukarest on ainakin omaan makuuni melko karu, mutta löytää niille vastapainoksi toki väriäkin. Kaupungin katuja nimittäin koristavat värikkäät graffitit ja korttelia ilman niitä onkin varmaan mahdoton löytää. Suurin osa seinien kuvista ja teksteistä ovat hätäisiä suttauksia, mutta juuri ne antavat kaupungista ja sen ihmisistä mielenkiintoisen kuvan. Eli katutaiteesta kiinostuneille löytyy hauskaa bongattavaa. Hostellini osui kadulle josta löytyy kaupungin suuret taidetarvikeliikkeet ja ihme kyllä olin tällä kertaa helpottunut niiden kaikkien ollessa tämän viikonlopun ajan suljettuina. Reissurahani olisivat todennäköisesti kadonneet sekunneissa ja rinkassakaan ei olisi enää tilaa. Tällä kertaa ikkunasta töllistely riittikin.

Väriä löysin myös kukista. Kadun kulmat ovat pullollaan pieniä kukkakauppoja ja kartta kädessä harhaillessani päädyin torille jossa myydään pelkkiä kukkia. Ai että sitä tuoksua. Kummastellessani muutaman kojun isoja muovisia kukkaseppeleitä sain myyjältä horjuvalla englannilla naurahtaen vastauksen: ”for dead men”. Täällä hautojen päälle laskettavat kukat ovat näköjään useinkin muovisia ja varsin massiivisia.

Bukarestiin matkaaville vinkkinä, että kyseisen kukkatorin löytää Rahovei Avenuelta.

   

Vaikken varsinainen kaupunkimatkailija olekaan, olen nauttinut. Bukarest ei mielestäni kummemmin kalpene muille Euroopan kaupunkikohteille ja halvan hintatasonsa ansiosta voi jopa voittaa ne. Ennakkoluulot maata ja sen ihmisiä kohtaan karisevat pois jo lentokentällä ja suloiset romanialaismummelit sulattavat hymyllään sydämen.

Jätin juuri Bukarestin taakseni ja saavuin junalla Transylvanian alueelle, Sighisoara nimiseen kaupunkiin. Tästä ihanuudesta lisää myöhemmin.

 

Senni <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kati perjantai, 6 lokakuun, 2017 at 16:44

  Kävin ekan kerran Bukarestissa kolme vuotta sitten ja matkustin silloin myös yksin. Kaupunki teki lähtemättömän vaikutuksen, ja matka oli tavattoman voimaannuttava – selvisin omin voimin kaikista kommelluksista! Olikin hauska lukea kokemuksistasi, myös Brasovista & Branista, joihin tein silloin vain lyhyen päivämatkan. Nyt olen taas parin viikon päästä uudelleen matkaamassa Bukarestiin, ja kovasti odotan tulevaa reissua 🙂

  • Reply senni perjantai, 10 marraskuun, 2017 at 16:22

   Oi kommenttisi oli jäänyt huomaamatta! Bukarest oli kyllä kiva kaupunki ja käymisen arvoinen uudestaankin! 🙂 Etenkin kommennuksilla maustettuna! 😀 Toivottavasti uusi reissusikin meni hyvin! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.