Kuva: Inka Khanji
Thaimaan liikenne

Thaimaan liikenne onnistuu myös suomalaiselta – näin vuokraat auton tai skootterin

Liikenteen sykettä kaihtamaton matkailija vuokraa Thaimaassa skootterin tai auton ja hurauttaa rantahietikolta tutustumaan lähimaastoihin.

Varaudu vauhdikkaaseen liikenteeseen

Thaimaan liikenne on suomalaisen säntilliseen tiekulttuuriin tottuneen silmissä kaoottista, mutta se ei ole useimmille matkailijoille este. Ajotiellä sukkuloivat suloisessa sekamelskassa jalankulkijat, kuorma-autot, lehmät, koirat sekä puhvelit, ja mukaan mahtuu myös useita matkailijoita. Hyvät hermot ja tarkkaavaisuus ovat auton tai skootterin vuokraavalle matkailijalle eduksi. Huolettomuutta kaipaava hyppää suosiolla tuk tuk -taksin tai bussin kyytiin.

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Nopeusrajoitukset ovat samanlaiset kuin Suomessa, kaupungissa 40–60 kilometriä tunnissa, moottoriteillä satasen molemmin puolin. Skootterilla ja mopolla liikkuvien odotetaan pysyvän tien reunassa, lähes pientereen puolella. Epäröinnistä tai pikkuvirheistä annetaan palautetta torven törähdyksin, mutta ne toimivat myös ilmoituksena lähestyvästä ajoneuvosta.

Turvavyön ja kypärän käyttö ovat Thaimaassakin pakollisia, vaikka monet paikalliset viittaavatkin niille kintaalla. Kokemattomalle ulkomaalaiselle ne ovat kuitenkin turvallisuuden kannalta ehdottoman suositeltavia.

Auton tai skootterin vuokraaminen on helppoa

Thaimaassa toimii useita kansainvälisiä autovuokraamoja. Niistä saa auton alleen kohtuuhinnalla. Rantakohteissa keskikokoisen henkilöauton vuokra on noin 30–40 euroa vuorokautta kohden vuokraamosta riippuen.

Thaimaan liikenne
Kuva: Inka Khanji
Thaimaan liikenne vaikuttaa siihen tottumattoman silmissä kaoottiselta, mutta vauhdikkaaseen rytmiin tottuu nopeasti.

Autoa vuokratessa on esitettävä passi, ajokortti, kansainvälinen ajokortti sekä voimassa oleva luottokortti. Ilman näitä dokumentteja joudut maksamaan jopa 5 000 bahtin eli noin 130 euron takuusumman.

Skoottereita vuokraavat pienemmät paikalliset liikkeet. Mopon tai skootterin päivävuokra on edullinen, noin viisi euroa. Isommissa moottoripyörissä vuokrahinta voi olla samaa tasoa kuin autoissa. Skootterin tankin saa helposti täyteen pienilläkin saarilla, sillä bensiiniä myydään kadun varsilla viinapulloissa vähän väliä.

Varaa etukäteen netissä

Varaa auto matkatoimiston tai vuokraamon verkkosivujen kautta etukäteen, niin varmistat saatavuuden. Thaimaassa toimivat mm. kansainväliset vuokraamot Avis, Europcar, Budget, Hertz, Holiday Cars, Sixt ja Rhino Car Hire. Helpoiten vuokrahintoja voi vertailla Rantapallon haulla.

Jos haluat suosia paikallisia vuokraamoja, tutki Petchburee Car Rentin ja Saveflight Travelin tarjonta.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anni Romu
Kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 17.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 3,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia