hero taustakuva

Huh! Yksi Euroopan kuumottavimmista ajoreiteistä lymyää Italiassa – ”maailman kahdeksas ihme” vilahtaa Bond-elokuvassa

Istockphoto artikkelin kuva
Automatkailu
Gardajärven suositusta lomakohteesta lähtee hengästyttävä ajoreitti.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.03.2018
facebook   whatsapp

Gardajärven paras road trip

Pohjoisen Italian järvialueella sijaitseva Gardajärvi on suosittu kesälomakohde myös suomalaisten keskuudessa. Perinteisesti Gardan pikkukaupunkeihin suunnataan rentoutumaan tai harrastamaan esimerkiksi patikointia, pyöräilyä tai vesiurheilulajeja.

Järven ympärille levittäytyneisiin kyliin on helpointa tutustua omalla vuokra-autolla. Menopelin hankinta kannattaa myös siksi, että alueelta löytyy yksi Italian komeimmista ajoreiteistä.

Tremosinesta lähtevä Strada della Forra listataan usein maailman vaikuttavimpien ajoreittien joukkoon. Dramaattisista kalliomaisemistaan tunnettu reitti vilahtaa myös vuoden 2008 Bond-elokuvassa Quantum of Solace.

Monet kiertävät Gardajärvellä rannikon päätietä, mutta Strada della Forra vie rotkon halki kiemurtelevia serpentiiniteitä rannikon ja Tremosinen välillä. Tie tunnetaan myös nimellä SP38.

Välillä tie kiemurtelee tunneleihin, kallioiden sisään ja kapeisiin kuiluihin, joiden ylle leviää rotkomaisema. Tiukkojen kurvien kulkuväylä saattaa tuntua epätodelliselta. Tien kapeuden takia se on erityisesti moottoripyöräilijöiden suosiossa.

Kiemurtelevalla vuoristoreitillä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta, ja auton on oltava hyvässä kunnossa. Tiellä on helpointa ajaa pienellä autolla. Kannattaa huomioida, että joskus reitillä saattaa olla sulkuja maanvyöryjen takia.

Kun tie valmistui vuonna 1913, saksalaislehti Frankfurter Zeitung julisti sen olevan koko maailman kaunein reitti. Brittipoliitikko Winston Churchill puolestaan hehkutti sitä maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

Suomesta tehdään pakettimatkoja moniin eri kohteisiin Gardajärvellä. Omatoimimatkailijoiden kannattaa lentää Milanoon tai Venetsiaan.

Katso alta kuvia ja video reitin varrelta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tältä näyttää Pohjois-Italian lomakeidas – katso kuvat Gardajärveltä

Lähde: Dangerous Roads, Atlas Obscura
Kuvat: Istockphoto, Getty Images
Video: YouTube / Fuchs Robert

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.