Suomen suurin matkablogiyhteisö
matkavuosi 2022

Yhteenveto matkavuodesta 2022 ja vuoden 2023 matkasuunnitelmat

On taas aika paketoida yhteen postaukseen vuoden 2022 matkakohteet. Matkustelimme eniten kotimaassa, mutta teimme matkat myös Kaakkois-Aasiaan ja Eurooppaan. Tänä vuonna matkustimme varmaan vähiten jos mietitään matkakertoja, mitä olemme avopuolisoni kanssa tässä reilun seitsemän vuoden yhteiselon aikana matkustaneet. Tai siltä se on ainakin tuntunut. Tämä ei kyllä haittaa, sillä olen mielelläni viettänyt aikaa ja remontoinut myös meidän rakkaalla mökillä Saimaalla.

Vuodessa 2022 ehdottomasti parasta on ollut se, että kahden poikkeusvuoden jälkeen elämä on alkanut näyttämään suhteellisen normaalilta – ainakin pandemian suhteen. Ensi vuoden reissusuunnitelmat ovat kyllä vielä isona kysymysmerkkinä, mutta palataan niihin blogipostauksen loppuosassa.

Ylläs

Vuotuinen Ylläksen matka, toimii aina! Tänä vuonna pääpaino viikon lomassa oli laskettelussa ja käytiin hiihtämässä vain muutaman kerran. Otin itselle myös yksityistä opetusta rinteeseen, joka oli kyllä todella hyvä sijoitus. Sain hiottua paljon tekniikkaa ja paljon joutuisammin pääsin alas Ylläksen punaisista rinteistä – mustiin en kyllä mene edelleenkään.

Näin elämäni ensimmäiset oikeat kunnon revontulet meidän mökin takaa, ja tämä oli kyllä aivan mieletön näky.

Lue täältä vinkkejä Ylläksen talveen.

Koh Samui

Tammi-helmikuussa koitti myös ensimmäinen kaukomatka parin vuoden tauon jälkeen. Myönnettäköön, että itkin lentokoneessa, kun olin niin onnellinen. Korona siirsi meidän ystävien Thaimaan häitä ja tämäkin kerta oli aika hilkuilla, että toteutuuko häitä vai ei. Onni kuitenkin oli meidän puolella, ja häävieraista vain yksi taisi jäädä pois koronan takia.

Vietimme reilun viikon Koh Samuilla, mikä sisälsi erilaisia koronatoimenpiteitä: lukuisia koronatestejä, karanteeneja ja etukäteen oleva säätö oli merkittävä, mutta kaiken sen vaivan arvoinen. Koh Samui oli yllättävän kiva ja monipuolinen saari. Suunnitelmissani olisi kirjoittaa laajempikin vinkkipostaus sinne, mutta se on tehnyt vielä tulojaan.

Koh Phangan

Häähulinan päätteeksi suuntasimme kahdestaan vielä Koh Phanganin saarelle. Meillä oli täältä mielettömän kaunis bungalalow aivan meren rannalta ja loppuloma vietettiin kenties hienoimmassa resortissa, jossa olen ollut. Ystäväväni oli viettämässä aikoinaan täällä häämatkaa, joten haluttiin hemmotella Panvimanissa myös meidän spesiaalia matkaa monen vuoden matkustustauon jälkeen.

Lue täältä lisää, mitä ajatuksia Thaimaan matka herätti monen vuoden matkustustauon jälkeen.

Kokemuksia Thaimaan matkasta korona-aikaan

Punkaharju

Minulla oli päivätöissäni työmatkan Savonlinnan seudulle, jossa minulla oli yksi kuvauskeikka. Yhdistin tähän tietenkin majoituksen Hotelli Punkaharjulla, jossa hiihdettiin ja syötiin hyvin työkaverin kanssa. Majoitun ensimmäistä kertaa paljon kehutussa Hotelli Punkaharjussa ja se oli kyllä kaikkien sen kehujen arvoinen.

Bomba

Lopputalvesta osallistuin pressimatkalle, jossa matkustettiin Nurmeksen ihanaan Bombaan. Suurena kylpyläfanina täältä löytyy ehdottomasti Suomen paras kylpylä. Reissun kohokohta oli ehdottomasti hiihtoreissu Pielisen jäällä. Tuuli ja viima oli niin kova välillä, ettei meidän välillä tarvinnut kirjaimmellisesti tehdä mitään liikkuaksemme eteenpäin. Niin hauskaa!

Lue lisää Bombasta edelliseltä reissultamme.

matkavuosi 2022

Pariisi

Siis apua, tätä kirjottaessa tajusin etten ole vieläkään kirjoittanut mitään Pariisista. Enkä ole edes siirtänyt kuvia kamerasta. Se kertonee, miten haipakkaa on ollut kesä ja syksy. Lähdettiin pääisäisenä ystäväni Hannan kanssa tyttöjen reissulle Pariisiin ja ahh, mikä matka! Tehtiin kaikki kliseet Pariisi-jutut, kuten Eiffel-tornin ihastelut, viiniristeilyt Seinellä, Riemukaarella hengailu, shoppailut Champs-Élyséesillä , vierailtiin Versaillesissa ja mitähän muuta. Ahh.

Todella kiva reissu, pitääpäs ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa teille matkavinkkejä Pariisiin. Muistelisin, että mulla on myös kamera täynnä ihania kuvia täältä. Kuvat on kyllä rikollisen pitkään odottaneet siirtoaan koneelle.

matkavuosi 2022

Visby

Osallistuin Tallink Siljan järjestämälle pressimatkalle, jossa suuntana oli Itämeren suurin saari eli Gotlanti. Visbyn risteily oli ehdottomasti yksi tämän kesän kohokohdistani. Haluan ehdottomasti joku kesä palata Gotlantiin ajan kanssa, sillä nyt oltiin vain päiväseltään Gotlannissa ja kaksi yötä laivalla.

Lue lisää Gotlannista täältä.

Visbyn risteily

Visbyn risteily

Visbyn risteily

Saimaan lähimatkat mökiltä

Rakas mökkiseutumme Saimaa. Tein lukuisia lähimatkoja mökiltä käsin, joista ehdottomasti yksi kohokohta oli työporukan kesäkauden päättäjäiset Uhkuan saunalautalla sekä järjestämäni vaikuttajamatka mökkeilyn, lähiruuan ja matkailun näkökulmasta Lyhyenä hetkenä -blogin Pialle. Tähän pariin yöhön ja päivään mahtui paljon kaikkea kivaa, muun muassa heti oman mökkisaunan jälkeen parhaat löylyt tarjosi Sahanlahden Niskalammen sauna. Herkuteltiin runsaasti D.O. Saimaan ja Saimaa Gastronomyn parissa, tällaisia työmatkoja lisää kiitos. 😉

Saimaa-matkavinkkejäni löydät täältä.

saimaa gastronomy

saimaa matkailu

Kreeta

Varattiin aika äkkiseltään loppukesästä reissu Kreetan saarelle, joka oli meidän molempien ensimmäinen matka Kreikkaan. Pallottelin useamman Kreikan saaren kanssa, mutta Kreeta valikoitui matkakohteeksi sen monipuolisuuden perusteella. Reissun kohokohtia oli ehdottomasti super hyvä kreetalainen ruoka, upeat rannat snorklausretkineen ja mieletön päivävaellus Samarian rotkolla. Vaikka saari oli aika ruuhkainen elokuussa, oli se silti todella upea kokemus.

Lue Kreetasta lisää.

Mitä tehdä Kreetalla? Samaria Rotko päivävaellus

Joensuu

Joensuussa tuli tänä vuonna käytyä aika vähän, ehkä kolme-neljä kertaa? Viimeisin reissumme oli marraskuussa, jolloin kävimme myös rentoutumassa Kimmelin uudessa Nautiskelukylpylässä. Tässä kylpylässä tullaan varmasti käymään jokaisella tulevalla Joensuun visiitillä.

Matkavinkkejä Joensuuhun löydät täältä.

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

Tukholma

Itsenäisyyspäivän seudun pitkät viikonloppuvapaat vierähti Tukholmassa. Reissun kohokohtia oli ehdottomasti meidän kaveripariskunnan näkeminen, joita ei oltu nähty melkein viiteen (!!) vuoteen. Vietettiin heidän kanssaan kaksi iltaa reissusta, ja naureskeltiinkin yhdessä, että tuntui kuin viime tapaamisesta olisi mennyt pari päivää, eikä viittä vuotta. Tukholman reissu sisälsi myös paljon shoppailua, hyvää ruokaa, vaeltelua kaduilla ja rentoumista hotellin kylpylässä, josta oli maisemat Tukholman maisemien yllle. Kirjoitan tästä blogipostauksen varmaan ensi viikolla.

matkavuosi 2022

Vuoden 2023 matkasuunnitelmat

Seuraavan vuoden matkasuunnitelmat ovat kohtuullisen auki vielä. Ainoa mikä on varmaa, niin lähdemme kaveripariskunnan kanssa Teneriffalle viikoksi ja ennen sitä vietämme Jussin kanssa kahdestaan viikon viereisellä La Gomeran saarella. Reissulta odotan eniten patikkapolkuja ja vesipuistoa. 😀

Toivon kovasti, että saataisiin vielä järjestymään jonkin sortin yhdistetty pääsiäisloma/etätyöloma Lappiin. En kestä, jos meidän Ylläksen talviperinteisiin tulee katko tänä vuonna.

Lisäksi meillä on suunnitelmissa autolla road trip Eurooppaan. Meille pitäisi helmi-maaliskuussa saapua Skoda Enyaqin sähköauton suoraan tehtaalta. Olisikin kiva kokeilla, miten pidempi matkustaminen eri maiden halki luonnistuu sähköautolla. Vaatii varmasti enemmän suunnittelua, mutta varmasti antoisa reissu. Edelleen se Euroopan halki Italiaan/Sloveniaan kiehtoo –  en saa sitä mielestäni pois, ennen kuin se toteutuu. Lisäksi luvassa on varmasti runsaasti lähimatkailua mökiltä käsin Saimaalle.

Iglux Hilton Kalastajantorppa - staycation Helsingissä

Mitkä olivat sinun vuoden 2022 matkojen kohokohtia ja mitä odotuksia sinulla on tulevalle vuodelle?

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 11.12.2022 at 11:26

  No olihan tuossa vaikka mitä matkoja tälläkin vuodella!

  Meillä oli itselläkin varsin kiva matkavuosi. Talvella Meksiko, kevättalvella Malediivit ja Sri Lanka, elokuussa Borneo ja Filippiinit ja nyt syksyllä vielä Nepal, jossa kiersimme Annapurna circuitin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 11:56

   Joo kyllä me siis matkoja tehtiin, tuntuu silti vähäisemmältä kun ”normaalisti”. Olemme tosin tietoisesti vähentäneet matkoja, osa oli työmatkoja ja väistämättä omalla mökillä vietetty aika vähentää muuta matkustamista / korvaantuu lähimatkoilla Saimaan seudulla. Se ei toki haittaa, sillä mökilläkin on oikein kiva olla. 🙂

   Ohhoh, teillähän on ollut monta kaukokohdetta. Huomaa, että koronan myötä maailma on taas alkanut avautumaan. Kivoja kohteita. 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 11.12.2022 at 13:29

  Kyllä teillä on näyttänyt olevan kiva matkavuosi ja ensi vuosikin näyttää lupaavalta!
  Itsellä on haaveena Japani keväällä. Muusta ei vielä tietoa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 11:57

   Joo ei mitään valittamista ole, tosi kivoissa paikoissa ollaan tänä vuonna päästy käymään. Miten kiva, että koronan myötä maailma on taas avautunut vaikkei matkustusmäärät kauemmaksi ole lähelläkään enää sitä, mitä ne oli ennen koronaa. Se ei toki haittaa, sillä kotimaan matkailu ja mökillä olo on korvannut tätä entistä enemmän. 🙂

   Japani kuulostaa kivalle! Siellä en ole koskaan käynytkään.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 11.12.2022 at 13:30

  Jaa niin ja mukavaa reissu vuotta 2023!

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 11.12.2022 at 14:34

  Hassua, että olen juuri lukenut sun Vietnam juttuja ja nyt tässä Koh Phangan. On suunnitteilla ensi vuoden joulu/uusi vuosi reissua. Alustavasti olisi kodinvaihtopaikat Laosin Vang Viengiin sekä Vietnamin Ninh Chuhun. Tänään selvisi just, että voisi osalle mahduttaa mukaan Thaimaan Koh Phangin.. Tietysti Vietnamissa Hanoi, kun sen kautta lennot. Olet ollut laajasti Vietnamissa, niin mitä sanot, kandeeko Koh Phangille mennä (Samui tulee pakollisena myös mukaan, kun sinne lennot). Näiden paikkojen erot? Jos jättäisit jomman kumman pois, niin miksi?

 • Reply Sini matkakuumeessa 12.12.2022 at 12:12

  Kohokohtia olivat Syyrian kiertomatka ja ystävän häät Mallorcalla ❤️

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 12.12.2022 at 14:06

  Parasta tämän vuoden reissuilla oli löytää muutama uusi suosikkien joukkoon noussut Kreikan saari: Antiparos, Naxos ja Ithaka.

  Tulevan vuoden matkasuunnitelmien osalta tänne kuuluu vähän samaa kuin sinne: ainoa varma on reissu Teneriffalle, jonne lennot on jo ostettu! 😀 La Gomera kiinnostaisi myös, mutta koska meillä on vain viikko aikaa, niin todennäköisimmin pysytään nyt vain Teneriffalla. Aika varmana voinee myös pitää sitä, että Kreikka on meillä matkaohjelmassa… 😉

  • Reply Raija / Kohti avaraa maailmaa 12.12.2022 at 16:26

   Tulen tähän höpöttämään, että pääseehän sinne Gomeralle ihan päiväreissunkin tekemään Teneriffalta. Ainakin minä kävin kymmenisen vuotta sitten Puerto de la Cruzista.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 12:00

   Naxos kiinnosti meitä myös Kreikan matkakohdetta valikoidessa, mutta oli jo niin täynnä lyhyellä varoitusajalla, ettei olisi ollut mitään järkevää majoitusta.

   La Gomeralle voi tehdä päiväretkiä myös, kaiketi se matka kestää 1-2 tuntia ja on ilmeisesti aika suosittukin päiväkohde. Meillä on kaksi viikkoa aikaa, niin ajateltiin melkein puolet lomasta olla La Gomeralla. 🙂

 • Reply Raija / Kohti avaraa maailmaa 12.12.2022 at 16:29

  Minusta tuossa on kyllä aika paljon matkoja yhdelle vuodelle 🙂 Itse olen käynyt Pärnussa, Montenegro + Kroatia, Malaga ja Teneriffa. Niin ja Tallinna. Ensi vuodelle on matka Intiaan tammi-helmikuussa ja toukokuussa uudelleen Kroatia. Siinä välissä ehkä joku reissu myös, ja syksyllä jonnekin miehen kanssa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 12:01

   Joo siis ilman muuta on ihan kivasti, meillä tippui muutama ”vakiokotimaan” matkakohde pois ja ei tehty mitään kesäistä/syksyistä Lapin reissua tänä vuonna ollenkaan, niin siitä se tunne varmaan tulee. Vietettiin iso osa kesästä mökillä, joka luonnollisesti vei aikaa muilta kotimaan matkoilta. 🙂

 • Reply Raija / Kohti avaraa maailmaa 12.12.2022 at 16:31

  Ai niin, oltiinhan me Thaimaassakin! Tammikuussa piti juurikin lähteä Bangkok-Koh Samui-Koh Phangan, mutta oltiin väärään aikaan varaamassa matkoja ja piti sitten mennä Phuketiin.

 • Reply Hämmentynyt 13.12.2022 at 00:38

  Miten te voitte matkustaa näin monta matkaa vuodessa? Miten mahdutatte matkat vuosittaiseen kestävään hiilibudjettiin?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 12:17

   Suurin osa näistä matkoista (6/9 matkoista) on tehty kotimaassa tai ihan naapurimaissa. Osa näistä kotimaan matkoista kuuluu jo ihan päivätöideni piiriin, joilla ei ole mitään osuutta vapaa-ajan matkustamiseen/matkablogiini. Et välttämättä tiedä aikaisempia matkustustottumuksiani – olemme vähentäneet huomattavasti kauemmaksi matkailua sekä myös matkakertoja. Etenkin, kun verrataan aikaa ennen koronaa (eli ns. ”vanhaan normaaliin”), ja nimenomaan sen takia, ettei matkustamisesta tulisi niin isoa hiilijalanjälkeä kuin ennen.

   Enemmän olemme viettäneet aikaa yksinkertaisella mökillä, lähimatkaillen, kotimaassa matkaillen ja olemme keksineet muita keinoja arjessa hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kuten esimerkiksi maito- ja lihatuotteiden todella merkittävään karsimisen/pääpaino kasvisruuassa, vaihtoehtoisella energialla toimivan auton tilaamiseen (auto on jo pelkästään töiden puolesta välttämätön meidän taloudessa), ”kakkosautosta” luopumisen, kodin energiatehokkuuden parantamisen, kulutustottumuksien pienentämiseen mm. vaatteiden ja tavaroiden oston kannalta, kierrättämisen tehostamisen sekä mökkimme toimii aurinkosähköillä ja kantovedellä.

   Yllä muutama esimerkki mitä konkeettista olemme tehneet taloudessamme muilla arkemme osa-aluilla, jollaa voi kompensoida matkailua, jossa myös yritän miettiä kestävimmät ratkaisut kyseiseen tilanteeseen parhaiten soveltuen. Ajatustyötä ja toimenpiteitä on siis jo rutkasti tehty – toki tiedostan että parennettavaakin vielä olisi. Jostain se on kuitenkin aloitettava, ja olen aloittanut karsimaan muita osa-aluita ja pienentämään myös matkailun hiilijalanjälkeä esimerkiksi lentokertoja on vähemmän kuin ennen, viipymää on pidennetty, kauas ei lähdetää enää ”vain pitkälle viikonlopulle”, lähimatkaillaan entistä enemmän, valitaan kestävämmät matkakohteet/majoitukset yms ja suositaan paikallisia tuotteita/pieniä yrityksiä.

   Vastauksesta tuli hieman pitkä, mutta toivottavasti sait vastuksen hämmennykseesi. Voin toki kertoa lisää, jos jäi vielä askarruttamaan jokin. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 13.12.2022 at 09:44

  Me panostimme vahvasti Aasiaan tänä vuonna, mikä oli kyllä hiukan haastavaa, sillä juuri Aasiassa koronarajoitukset kestivät pisimpään, osittain edelleen.
  Korona, osaltaan, on myös muuttanut vähän matkasuunnitteluamme, nytkin vuodelle 2023 on ainakin jo 4 kaukomatkaideaa muhimassa, mutta varausten kanssa olemme aikaisempaa varovaisempia, eli varaamme matkat myöhemmin kuin ennen.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 13.12.2022 at 12:21

   Joo Aasia on varmasti ollut aika haastava tänä vuonna. Sen huomasi kyllä itsekin, kun matkustimme ystävien häihin Thaimaahan. Samaa olen huomannut täällä, että matkojen varaaminen on paljon myöhäisempää kuin ennen. Ihan jo täällä kotimaassa, kun ei koskaan tiedä mitä tapahtuu ja tottui tässä parin poikkeusvuoden aikana siihen, että varaukset tehdään aika viime tipassa.

 • Reply Aila ja Juha 15.12.2022 at 18:58

  Olipa sinulla jo monipuolinen ja vilkas matkailuvuosi. Meidän matkailumme alkoi huomattavasti hitaammin koronatauon jälkeen, mutta huomenaamulla saavumme takaisin kotiin kahden kuukauden matkan jälkeen. Päämääränä oli Aurinkorannikko, jossa vietimme kuukauden, mutta meidän matkoihimme sisältyy aina myös automatkailua Euroopassa, eli tällä kertaa ajoimme sinne kolme viikkoa ja nyt reilun viikon takaisin. Meillekin on saapumassa ensi vuoden alussa sähköauto ja juuri tässä mietimme, lähdemmekö jo keväällä sillä vai vielä vanhalla. Olisipa meillä käytössä nämä sinun kokemuksesi! Nuo mainitsemasi autoilukohteet ovat meidänkin suosikkejamme. Viime syksynä reitti Saksa, Tsekki, Itävalta, Slovenia ja nyt menomatkalla Aurinkorannikolle aloitimme Travemündestä Berliiniin ja taas Tsekin ja Itävallan kautta Italiaan, Ranskaan ja Espanjaan. Oli hieno valinta. Itävallassa satuimme sopivaan säähän ja juutuimme muutamaksi päiväksi kiertelemään Alppien serpentiiniteitä. Oli hauskaa sekin. Hyviä reissuja sinulle!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2022 at 11:05

   Kiitos! Meillä on korona-aikaan ollut aika aktiivista matkailu siltikin, tosin ulkomailla ei käyty kuin hyvin marginaalisesti. Kotimaassa ollaan kyllä sitäkin enemmän matkusteltu koronavuosien aikana.

   Kyllähän se varmaan kannattaisi lähteä sähköautolla, jos se ehtii vain tulla. Ilmastoystävällisempää sekä edullisempaa. 🙂 Kuulostaa tosi kivalta tuo teidän viime syksyinen reitti. Alppien serpentiinitiet ovat varmasti olleet upea elämys.

 • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 17.12.2022 at 12:11

  Huh, onhan sun vuoteen mahtunut vaikka mitä! Tosi paljon reissuja ja muuta kivaa 🙂 Mä julkaisin omat suunnitelmat jo aiemmin (ja kävitkin postausta kommentoimassa). Pakko myöntää, että Teneriffa on alkanut kiinnostaa täälläkin näin vuosien jälkeen 😀

 • Reply Merja / Merjan matkassa 18.12.2022 at 11:21

  Monipuolinen matkavuosi! Pitäisi paketoida pian omakin. Minun kohokohtani olivat alkuvuoden Kap Verde, mää-matka keväällä Dubliniin, USA road trip kesällä ja syksyn kruunasi pari pressimatkaa sekä Italian ihana Bologna, josta minullakin vielä jutut kirjoittamatta. Ensi vuosi on vielä avonainen kirja. Ainoa varma reissu on Thaimaa, jonne lähdemme aurinkoa katsomaan heti joulupyhien jälkeen. Ihanaa matkavuotta 2023! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 18.12.2022 at 15:55

  Mukavia reissuja on ollut, ja näyttää olevan tulossakin! Jotenkin nuo Thaimaan kuvat ja siihen liittyvät tunnelmat kertovat paljon siitä, mitä koronan jälkeinen matkustaminen on ollut – tuntuu niin ihmeelliseltä taas, ja sitä huomaa, kuinka paljon sitä on kaivannut. Eipä silti, ei noissa talvisissa Suomi-tunnelmissakaan mitään vikaa ole, päinvastoin.

  Ensi vuodesta sen verran, että viikko Gomeralla patikoiden kuulostaa mahtavalta! Itsellä on tavoitteena käydä sieltä edes päiväseltään, kun ei ole muusta porukasta patikoijiksi. Aikaisemmin en ole Gomeralla käynyt, monta kertaa miettinyt, että pitäisi käydä Teneriffalta päiväretkellä siellä.

 • Leave a Reply