Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

Nautiskelukylpylä Kimmel Spa ja Joensuun hotelliloma

Kaupallinen yhteistyö: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa / Original Sokos Hotel Kimmel

Kävimme avopuolisoni kanssa vanhassa kotikaupungissani sukuloimassa hiljattain, ja samaan yhteyteen yhdistimme hotelliloman Joensuussa staycationin merkeissä Kimmelissä. Suurin syy miksi halusimme tulla, oli uudistetun hotellin upea Nautiskelukylpylä Kimmel Spa. Jo silloin kun asuin vielä Joensuussa kymmenisen vuotta sitten, oli Pielisjoen äärellä sijaitseva Kimmel hyväksi havaittu staycation-hotelli – ennen kuin koko termi oli edes tuttu itselle.

Blogini lukijoista merkittävä osa tulee juurieni takia Pohjois-Karjalasta, joten ihanaa että Joensuuhun on remontoitu mieletön kaupunkihotelli Original Sokos Hotel Kimmel nautiskelukylpylän kera. Osa teistä saattaa muistaakin vanhan saunaosaston uima-altaineen ja voin kertoa, että muutos on merkittävä. Jos mietit kauempaa Joensuun lomaa, niin täältä löydät paljon matkavinkkejä ja omia suosituksiani Joensuuhun.

Kimmelin nettisivuilla mainitaan, että kaupunkihotellissa on paljon paikallista, sopivasti luksusta ja että meistä vieraista huolehditaan suurella rakkaudella. Allekirjoitan tämän täysin meidän käynnin perusteella. Aamiaisella herkuteltiin muun muassa paikallisen Sorsan leipomon aidoilla karjalanpiirakoilla, arjen luksusta nautittiin saunallisessa Superior X-huoneessa ja tietty Pielisjoesta inspiraatiota saaneessa nautiskelukylpylässä.

Uusi Kimmel luotiin yhdessä paikallisten sähkömiesten, puuseppien, oluenpanijoiden, piirakanleipojien ja käsityöläisten kanssa. Nauti heidän taitavien kättensä jäljistä! – Original Sokos Hotel Kimmel

Jos olet käynyt PKO:n muissa kylpylähotelleissa Bomballa tai Kolilla, niin Kimmelin nautiskelukylpylä noudattaa samaa tyylikästä linjaa, jossa yksityiskohtiin on panostettu. Esimerkiksi saunoissa puusepän jälki on tehnyt kerta toisensa jälkeen vaikutuksen meihin. Menit mihin tahansa näistä kolmesta kylpylästä, et pety. Kimmelin nautiskelukylpylä on hieman pienempi, mutta silti siellä oli kaikki tarvittava totaaliseen rentoumiseen.

Kylpylän ja hotellihuoneen lisäksi testattiin Kimmelin ravintola eli Bistro Heili. Erityisesti sokerisuolattu lohi tillimajoneesilla ja pikkelöidyllä porkkanalla ja fenkolilla oli super hyvää. Itselläni oli myös hienoinen annoskateus, sillä Jussi tilasi riistapataa.

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Saunallinen Superior X-huone ja Pielisjoen maisemat

Yövyin viime vuoden syksynä Original Sokos Hotel Kimmelissä, jolloin hotelliuudistus oli kylpylää lukuunottamatta juuri valmistunut. Pääsin tuolloin kurkkaamaan myös ylimmän kerroksen huoneita. Karjalaista mystiikkaa henkivissä huoneissa on ylellinen sisustus esimerkiksi samettipintoineen ja luonnonmateriaaleineen. Ihastelin silloin jo tilavia ja kauniisti sisustettuja hotellihuoneita, missä on jättiparvekkeet. Kummasti marraskuinen harmaa sää tuntui paremmalta, kun pystyi aamutakissa ihastelemaan Pielisjoen maisemia aamukahvin äärellä huoneen isolta terassilta.

Nautiskelukylpylä oli viime käynnillä vielä työn alla, ja se jäi kummittelemaan mieleeni. Suurena kylpylöiden rakastajana halusin ehdottomasti tulla uudestaan Kimmeliin, kunhan Pielisjoesta inspiraationsa saanut kylpylä on valmistunut. Majoituessa Superior X-huoneessa nautiskelykylpylä kuuluu huoneen hintaan.

Kimmelissä staycationin kruunaa Superior X-huoneen oma sauna ja sadesuihku sekä super laadukkaat vuodevaatteet ja pehmeä sänky. Vahva suositus kyllä kyseiselle huoneluokalle, joka ei ole edes mielestäni kovinkaan tyyris siihen nähden miten upea huone on. Hinta huoneelle keikkuu 300 euron tuntumassa. Täydellinen hemmottelu vaikkapa pariskunnalle tai tyttöjen viikonloppuun. Toinen mitä mietin, niin tässä huoneessa voisi hyvin viettää vaikkapa polttareiden tai synttäreiden etkoja. Superior X-huone ja iso oma terassi on tilava kokonaisuus isommallakin porukalle.

Tutustu huoneisiin lisää täältä.

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmelin nautiskelukylpylä – tällainen on Joensuusta puuttunut

Kaikki jotka vähänkään minua tuntee, tietää että rakastan kylpylöitä. Joensuussa sukuloidessa olemme käyneet useasti lähiseudun kylpylöissä, kuten Koli Relax Spassa, Bomballa tai Vesikon uimahallissa. Nyt on ihan täydellistä, että Joensuusta löytyy oma kaupunkikylpylä lyhyen matkan päästä. Tulemme varmasti käymään täällä tyyliin jokaisella Joensuun visiitillä. 😀  Hotelliasukkaille kylpylä maksaa 20 euroa, paitsi niihin huoneluokkiin, johon pääsylippu kuuluu jo. Lisäksi Nautiskelukylpylään voi tulla myös päiväkäynnille, joka maksaa S-etukortilla 22 euroa.

No mites se itse kylpylä? Se oli i-h-a-n-a. Nautiskelukylpylä Kimmel Spassa teemana on ollut nykykarjalainen luksus. Tämä tarkoittaa muun muassa ylellistä spata pore-, kylmä- ja jalkakylpyaltaineen, saunoineen, elämyssuihkuineen sekä lämpöpenkkeineen. Oltiin yllättyneitä, kuinka kompaktiin kokoon on saatu niinkin paljon toimintoja ja tunnelma on silti seesteinen ja intiimi. Puhuttiin lämpöpenkeillä kylpytakeissa löhötessä, että vielä kun täällä olisi palju tai ulkoporeamme Pielisjoelle päin, niin Nautiskelukylpylä olisi 10 pisteen sijaan 10+.

Joensuusta tuli juuri nautinnollisempi – Original Sokos Hotel Kimmel

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Toinen hyvä idea majoituksen sijaan on yhdistää spa ja brunssi, mikä maksaa 35 euroa. Kyseiseen paketissa yhdistyy kylpyläkäynti ja herkullinen brunssi. Brunssi tarjoillaan joka kuukauden toinen sunnuntai eli esimerkiksi tänä vuonna ehdit vielä 11.12. tai 1.1., 12.2., 12.3. ja 9.4. ensi vuoden puolella.

Spa & Brunssi -pakettiin sisältyy kertakäynti Kimmel Nautiskelukylpylään sekä brunssipöydän runsaat tarjoilut. Brunssi on tarjolla kello 12–15. Spahan pääsee kylpemään sunnuntaisin kello 10–18 hotellin ulkopuoliselle asiakkaille ja hotellin asiakkaille 10–22. Spassa voi vierailla ennen tai jälkeen brunssin.

Summa summarum: Nautiskelukylpylä Kimmel Spa toimii sellaisenaan, brunssin kanssa yhdistettynä tai hotellivieraana staycationin merkeissä tai kauempaakin tulevalle. Tutustu Nautiskelukylpylään lisää täältä.

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Kimmel Nautiskelukylpylä ja staycation Joensuussa

 

Mitä mieltä olet Nautiskelukylpylä Kimmel Spasta? Valitsetko sinäkin matkakohteita (tai staycationeja) kylpylöiden ja rentotumismahdollisuuksien perusteella?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.12.2022 at 11:50

  Kovin paljon ei tule matkakohteita valittua rentoutumismahdollisuuksien perusteella. Mukavalta tämä kuitenkin kuulostaa ja varmasti viihdyttäisiin. Ruoka näyttää herkulliselta, mutta niin näyttää kylpyläosiokin oikein kivalta.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 5.12.2022 at 18:45

  Kimmelissä majoituin joskus vuonna yksi tai kaksi kun kävimme silloin Joensuussa asuvaa ystäväpariskuntaamme tapaamassa. Luinkin tuosta Kimmelin remontista ja melkein innostuin ajatuksesta poiketa tuolla joskus – ei kuitenkaan niin paljoa, että vain sen takia lähtisin Joensuuhun asti, mutta ehkä joskus sattuu kohdalle joku muukin syy 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2022 at 10:10

   Joensuu on varmaan siinä tapauksessa muuttunut reilusti. Muutin itse about yhdeksän vuotta sitten pois sieltä, ja muutos tänä aikana on ollut valtava – positiivisesti. Kannattaa majoittua ehdottomasti Kimmelissä, jos tulee asiaa Joensuuhun / lähiseudulle! 🙂

 • Reply Stacy Siivonen 9.12.2022 at 18:48

  Minäkin olen asunut Joen kaupungissa, mutta en ole käynyt missään Pohjois-Karjalan kylpylöistä, mutta nyt rupesi Bomba kiinnostamaan. Joensuu on kaupunki, josta ihan ilokseen on poissa. Viimeksi yövyin Linnunlahden leirintäalueella ja sitä ennen Partiotalossa. Asuin Latolankatu 13:ssa ja Kaislakatu 10:ssä ja näistä ainakin Kaislakatu on joensuulaisille tuttu.

 • Reply Sanna | Seven Seas 10.12.2022 at 21:56

  Näyttää kyllä erittäin kivalle! Silloin avajaistenhan aikaa kylpylä ei ollut vielä valmis.
  Muistelen vieläkin noita aamiaisten aitoja karjalanpiirakoita, joita sai siis myös gluteenittomina. Ihan superia!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2022 at 10:13

   Joo silloin se taisi olla työn alla, kun käytiin avajaisten aikaan. Silloin jäi mieleen, kun tulevasta kylpylästä oli paljon puhetta. 🙂 Oi miten kiva, että on myös gluteenittomana ollut aitoja karjalanpiirakoita. Tällaisiin ei itsellä tule kiinnitettyä huomioita, mutta tosi jees että oli superit piirakat myös siulle tarjolla! 🙂

  Leave a Reply